Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οδηγούμε στην Ολλανδία το νέο Mercedes-Benz Sprinter.

Οδηγούμε το νέο Mercedes Sprinter

5.466 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2018)

Οδηγούμε το νέο Mercedes-Benz Sprinter το οποίο προσφέρεται σε 1.700 διαφορετικές εκδόσεις, έχοντας παράλληλα στη φαρέτρα του νέους πιο αποδοτικούς κινητήρες και τεχνολογικές καινοτομίες σε όλους τους τομείς.

Προσκεκλημένοι της Mercedes-Benz Vans, οδηγούμε στην Ολλανδία το νέο Sprinter, ενός μοντέλου που αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον κλάδο των αστικών και όχι μόνο, μεταφορών όλων των τύπων. Διαθέσιμο σε εκδόσεις Van, Tourer (επιβατικές), PickUp (ανοικτή καρότσα), Chassis (καμπίνα – πλαίσιο) ή Bus (Mini-Bus),το νέο Mercedes-Benz Sprinter θα προσφέρεται σε περισσότερες από 1.700 εκδόσεις ενώ, από το 2019 θα ξεκινήσει και η διάθεση των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων «eSprinter».

Με σημαντικά τροποποιημένη σχεδίαση, τόσο για το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό της καμπίνας του, το νέο Sprinter έχει μεικτό βάρος έως και 5,5 τόνους ενώ, για πρώτη φορά προσφέρεται και σε προσθιοκίνητες εκδόσεις, γεγονός που αυξάνει το ωφέλιμο φορτίο σε σχέση με τις υπόλοιπες κατά 50 κιλά. Αναφερόμενοι σε αυτόν τον τομέα ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης κυμαίνεται από 7,8 έως 17,0 κ.μ. (δυνατότητα μεταφοράς έως και επτά ευρωπαλετών), με μήκος χώρου φόρτωσης από 2.732 – 4.810 χλστ., πλάτος 1.787 χλστ. και ύψος από 1.787 – 2.243 χλστ. ενώ, το ωφέλιμο φορτίο θα υπερβαίνει τους 3 τόνους (στις εκδόσεις με μεικτό 5,5 τόνων). Την ίδια στιγμή, στις προσθιοκίνητες εκδόσεις, το κατώφλι φόρτωσης έχει μειωθεί κατά 80 χλστ. σε σχέση με τις αντίστοιχες πισωκίνητες.

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα του νέου Sprinter, η παλέτα των επιλογών θα απαρίζεται από τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,1 λτ. σε τρεις version με απόδοση 114, 143 και 163 ίππων αντίστοιχα, με τη γερμανική μάρκα να υπόσχεται ελάχιστη μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξεως των 6,9 λτ./100 χλμ.. Έπειτα, στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 3-λιτρος V6 πετρελαιοκινητήρας ισχύος 190 ίππων με μέγιστη ροπή 440 Nm. Μια επιπλέον τροποποίηση στις νέες προσθιοκίνητες εκδόσεις του Sprinter είναι η προσθήκη δύο νέων συστημάτων μετάδοσης: το πρώτο αφορά στο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, κάτι που συναντάνται για πρώτη φορά στην κατηγορία, και μετατροπέα ροπής ενώ, το δεύτερο είναι το μηχανικό σασμάν 6 ταχυτήτων.

Μην χάσετε τις πρώτες εντυπώσεις μας πίσω από το τιμόνι του νέου Mercedes-Benz Sprinter στο επόμενο τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά, το οποίο και θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα όλης της χώρας.

Μέχρι τότε, μπορείτε να διαβάσετε μια αναλυτική παρουσίαση της νέας γενιάς του Sprinter ενώ, παράλληλα μπορείτε και να ενημερωθείτε για τις τιμές διάθεσης του μοντέλου στην ελληνική αγορά.