Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέτρα πάταξης των παράνομων μεταφορών

1.549 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2009)

Έπειτα από συνάντηση του με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο υπουργός Μεταφορών κ. Ε. Στυλιανίδης, ανακοίνωσε πως στο άμεσο χρονικό διάστημα θα προωθήσει μέτρα για την πάταξη των παράνομων μεταφορών και τον καθορισμό αυστηρότερων ελέγχων της αγοράς.

Ο υπουργός Μεταφορών, κ. Ε. Στυλιανίδης, προανήγγειλε πως στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης είναι η προώθηση σχεδίου νόμου βάσει του οποίου θα καθορίζονται αυστηρότεροι έλεγχοι προκειμένου να μην υποκλέπτεται φορτίο (επιβατικό ή εμπορευματικό) από τους επαγγελματίες της χώρας.

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται «… να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση όσων δρουν λαθραία στο εσωτερικό της χώρας, χτυπώντας τα συμφέροντα και των επαγγελματικών κλάδων, αλλά και της εθνικής οικονομίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, κ. Μιχάλης Ζορπίδης, υπέβαλλε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου των μεταφορών. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου εμπορευματικού κέντρων ενώ και ζήτησε την απελευθέρωση των υπεραστικών επιβατικών μεταφορών. Επιπρόσθετα ζήτησε από τον κ. Στυλιανίδη της έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης με την οποία θα απαγορεύεται στα ΚΤΕΛ να λειτουργούν και τουριστικά γραφεία.

Τέλος ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το σημείο της συνάντησης βάσει του οποίου αποφασίστηκε να ερευνηθεί περισσότερο το ενδεχόμενο σύστασης θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό, με τον υπουργό να δηλώνει πως η κυβέρνηση εξετάζει τις σχετικές προτάσεις που της έχουν κατατεθεί και θα επανέλθει μόλις είναι έτοιμη να δρομολογήσει βιώσιμες λύσεις.