Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η MAN Truck & Bus διακρίνεται για τις εξαιρετικές προτάσεις βαρέων επαγγελματικών οχημάτων της για τον κλάδο των κατασκευών όπως το MAN TGS.

Βασικός άξονας ανάπτυξης η «πελατοκεντρική» φιλοσοφία μας

A.T.E.: Η ανάληψη των νέων σας καθηκόντων δεν γίνεται και στην… καλύτερη εποχή, δεδομένων των δυσκολιών που παρατηρούνται στην ελληνική οικονομία και φυσικά, στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων. Ποια είναι η γνώμη σας για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής αγοράς στον τομέα σας και ποιες οι εκτιμήσεις σας για την πορεία του στο άμεσο προσεχές διάστημα;
Λ.Δ.: Πράγματι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια της αγοράς στον χώρο των επαγγελματικών οχημάτων, παραμένει δύσκολη. Διανύουμε την έβδομη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, με προβλήματα όπως η μείωση του μεταφορικού έργου, το πάγωμα των μεγάλων τεχνικών έργων, η υψηλή φορολογία και η έλλειψη ρευστότητας, η έλλειψη ξένων αμέσων επενδύσεων, τα όποια έχουν δημιουργήσει ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα στην αγορά.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τους πελάτες μας και ειδικά τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι προσπαθούν στην δύσκολη αυτή συγκυρία, να εξασφαλίσουν ένα βασικό εισόδημα, μην γνωρίζοντας τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Τα ασταθές αυτό περιβάλλον επηρεάζει αρνητικά και εταιρείες με στόλο οχημάτων, όπως τεχνικές εταιρείες και εταιρείες μεταφορών, διανομών και Logistics.
Η αγορά μας σήμερα φαίνεται να κινείται προς παλιότερα μεταχειρισμένα οχήματα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που έχουν να κάνουν με χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια. Τα μεταχειρισμένα οχήματα και ειδικά όσο παλιότερα είναι, ναι μεν έχουν κατά τη γνώμη μου ένα αρχικό χαμηλό κόστος αγοράς, αλλά αυξάνουν σε βάθος χρόνου δυσανάλογα το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας για τον αυτοκινητιστή ή την εταιρεία, λόγω πχ. της μεγαλύτερης κατανάλωσης, του υψηλότερου κόστους συντήρησης και επισκευών και της ανύπαρκτης αξίας μεταπώλησης.
Όσον αφορά στις υπηρεσίες συντήρησης, ο πελάτης αναζητά επίσης πιο «οικονομικές» λύσεις, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε χαμηλής ποιότητας ανταλλακτικά και υπηρεσίες, έχοντας με αυτόν τον τρόπο πρόσκαιρη οικονομία στα έξοδα του, αλλά μεγαλύτερη επιβάρυνση σε βάθος χρόνου.
Στην ερώτηση σας για την πορεία της αγοράς, πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί στο προσεχές διάστημα από το εάν και εφόσον θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης της οικονομίας και τάσεις σταθεροποίησης του γενικότερου κλίματος στη χώρα μας. Σημαντική συμμετοχή στην βελτίωση του κλίματος θα έχουν η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες και η έναρξη των μεγάλων κατασκευαστικών έργων και έργων υποδομής, όπως το Ελληνικό, τα περιφερειακά Αεροδρόμια, ΤΑΠ, λιμάνια κλπ., τα όποια αναμένεται να δώσουν μεγάλη ώθηση στον κλάδο μας.
A.T.E.: Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες πάνω στους οποίους θα βασίσετε την περαιτέρω ανάπτυξη της MAN Hellas A.E. και ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβείτε;
Λ.Δ.: Για τους λόγους  που ανέφερα νωρίτερα, καλούμαστε ως ΜΑΝ στην Ελλάδα, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες και συνεργάτες μας και τις ανάγκες τους. Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους βασίζουμε και θα συνεχίσουμε να βασίζουμε την ανάπτυξη μας, είναι τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας και η πελατοκεντρική φιλοσοφία μας.
Η ΜΑΝ έχει όπως γνωρίζετε, μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα, τόσο στο φορτηγό όσο και στο λεωφορείο. Το όνομα ΜΑΝ είναι συνυφασμένο στην Ελλάδα με την γερμανική ποιότητα, τη στιβαρή κατασκευή και την ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Ειδικά στον χώρο των χωματουργικών οχημάτων κατέχουμε δεσπόζουσα θέση στο αγορά. 
Έχοντας ως σταθερή βάση μας την ποιότητα των βαρέων φορτηγών, συμπληρώνουμε την γκάμα μας με αντίστοιχης ποιότητας και αξιοπιστίας τράκτορες και φορτηγά τόσο στη βαριά και μεσαία σειρά για χρήση σε εθνικές και διεθνείς μεταφορές, όσο και στην ελαφριά σειρά για αστικές διανομές. 
Το όνομα ΜΑΝ και NEOPLAN είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένο με υψηλής ποιότητας, αξιοπιστίας και μοντέρνου σχεδιασμού λεωφορεία και πούλμαν, έχοντας εδραιώσει την εταιρεία μας εδώ και 10ετίες και στον χώρο αυτό.
Η πώληση καινούργιων οχημάτων ΜΑΝ γίνεται από δυο Διανομείς μας, τις εταιρείες ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ και HELMA AE και η τεχνική εξυπηρέτηση των πελατών από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών μας με 16 συνεργεία ανά την Ελλάδα. Παράλληλα διατηρούμε στα γραφεία μας στον Ασπρόπυργο και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην υπόλοιπη Ελλάδα, κέντρο πώλησης μεταχειρισμένων φορτηγών και λεωφορείων MAN TopUsed, όπου παρέχουμε, επιλεγμένα και ελεγμένα μεταχειρισμένα οχήματα με εγγύηση έως και δύο ετών και δική μας χρηματοδότηση.
Στόχος μας όπως προείπα είναι να είμαστε κοντά στον πελάτη μας, όχι προσφέροντας απλά ένα αυτοκίνητο, αλλά μια μεταφορική λύση, από την οποία ο πελάτης σε τελική ανάλυση θα αποκομίσει οφέλη για την επιχείρηση του. Η μεταφορική αυτή λύση ξεκινά με την σωστή επιλογή του οχήματος και της υπερκατασκευής, ευέλικτη χρηματοδότηση, πακέτα υποστήριξης, όπως προγράμματα συντήρησης και πρόσθετης εγγύησης έως 5 χρόνια, δωρεάν εκπαίδευση οδηγών βάση του προγράμματος MAN ProfiDrive , 24ωρη οδική βοήθεια και το βασικότερο «ανοικτή» γραμμή επικοινωνίας με τον πελάτη για ότι θέμα προκύψει σχετικά με το όχημα του.
Ένας από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης μας είναι το δίκτυο επίσημων Συνεργατών μας. Με βάση και τις ισχύουσες προδιαγραφές από το εργοστάσιο μας έχουμε ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρώσουμε εντός του έτους, την αξιολόγηση του δικτύου συνεργείων μας, με απώτερο σκοπό την καλύτερη οργάνωση, εκπαίδευση και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών ΜΑΝ. 
Βασικό εργαλείο βελτίωσης στο σημείο αυτό είναι η «Βασική διαδικασία συνεργείου ΜΑΝ», όπως την ονομάζουμε εσωτερικά, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ανάλυση, αξιολόγηση και βελτίωση όλων των διαδικασιών του συνεργείου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία επαφής με τον πελάτη, όπως πχ. το κλείσιμο ραντεβού, η παραλαβή και παράδοση του οχήματος κ.ο.κ. 
Παράλληλα επενδύουμε στην κατάρτιση του δικτύου μας όχι μόνο με τεχνικά σεμινάρια , αλλά και σεμινάρια μη τεχνικών ικανοτήτων που βελτιώνουν το πρόσωπο μας προς τον πελάτη. Φροντίζουμε επίσης να παρέχουμε συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση στους υπερκατασκευαστές με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MAN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ