Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Το κόστος, το ενεργειακό αποτύπωμα, η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα και η ανάγκη στήριξης των μεταφορικών εταιρειών. Δείτε τα παραπάνω με τα μάτια της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Το κόστος, το ενεργειακό αποτύπωμα, η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα και η ανάγκη στήριξης των μεταφορικών εταιρειών. Δείτε τα παραπάνω με τα "μάτια" της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Συνέντευξη με τον κ. Φίλλιπο Μπουρμπουτσιώτη, Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ».

Συνέντευξη με τον κ. Φίλλιπο Μπουρμπουτσιώτη, Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ».

  • Το κόστος, το ενεργειακό αποτύπωμα, η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα και η ανάγκη στήριξης των μεταφορικών εταιρειών. Δείτε τα παραπάνω με τα μάτια της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.
  • Συνέντευξη με τον κ. Φίλλιπο Μπουρμπουτσιώτη, Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ».

Στην AΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, δεν παίζουν λογικές του χθες, ούτε στις μεταφορές

18.241 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2022)

H νέα εποχή στις μεταφορές, περιλαμβάνει δυσκολίες. Μήπως όμως κρύβει και ευκαιρίες; Μιλάμε με εταιρείες που βιώνουν άμεσα τις νέες συνθήκες και στελέχη (Διευθυντές ή Υπεύθυνους Στόλου) που σχεδιάζουν και ανα-σχεδιάζουν τα πλάνα αντί-δρασης. Στόχος η βιωσιμότητα των μεταφορών.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες»!

  • Συνέντευξη με τον Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ»
  • Εστιάζοντας στην ασφάλεια & στο ενεργειακό αποτύπωμα
  • Φορτηγά φυσικού αερίου – σε αναμονή του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
  • Στο +42-43 το κόστος – Χρειάζεται στήριξη από το Κράτος
 
Στο PRO.autotriti.gr δεν ξέρουμε αν …Λεφτά υπάρχουν, μα πιστεύουμε ακράδαντα πως ΛΥΣΕΙΣ υπάρχουν. Φυσικά προϋποθέτουν «μαχητικότητα», καλό σχεδιασμό, συνετή αναθεώρηση (όπου πρέπει). Με λίγα λόγια όραμα και μάχιμα στελέχη.
 
Σήμερα μιλάμε με τον κ. Φίλλιπο Μπουρμπουτσιώτη, Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ». Πιστεύει πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες»!
 
Θέσαμε υπόψη του κάποιες δικές μας ερωτήσεις. Διαβάστε παρακάτω τα αρκετά και ενδιαφέροντα που μας είπε.

Η συνέντευξη του κ. Φίλλιπου Μπουρμπουτσιώτη

Στόλος οχημάτων που διαθέτετε; Ιδιόκτητος ή με λύσεις leasing;

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. διαθέτει πλέον στον στόλο οχημάτων της συνολικά 23 οχήματα. Αναλυτικότερα, τα οχήματα είναι: 4 συρόμενες κλούβες (2 Mercedes, 2 MAN), 1 Mercedes ATEGO, 2 Σιλοφόρα (MAN επικαθήμενο, Mercedes συρόμενο), 1 SCANIA σιλοφόρο, 1 ανατρεπόμενο Mercedes, 1 Ψυγείο Volvo συρόμενο και 3 ψυγεία Mercedes ATEGO, 1 φορτηγό μεταφοράς νεοσσών Volvo, 6 Αγροτικά και 3 Κλαρκ.
 
Ο βασικός στόλος οχημάτων της εταιρείας μας, είναι ιδιόκτητος, αλλά διαθέτουμε και ΙΧ οχήματα σε leasing από την Hertz και την Avis, για τις ανάγκες του στελεχιακού μας δυναμικού.


Συνέντευξη με τον κ. Φίλλιπο Μπουρμπουτσιώτη, Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ».

Συνέντευξη με τον κ. Φίλλιπο Μπουρμπουτσιώτη, Operations Manager της «Αγγελάκης ΑΕ».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σημαντικότητα και focus που δίνει ο σχεδιασμός της εταιρείας σας ως προς την ασφάλεια;

Η Αγγελάκηςέχει διαχρονικά  μια ανθρωποκεντρική αντίληψη και κύριο μέλημά της είναι τόσο η ασφάλεια στον χώρο εργασίας όσο και η ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται τακτικότατες συντηρήσεις των οχημάτων και δίνεται μεγάλη έμφαση στην τήρηση όλων των σχετικών κανονισμών (έλεγχος φορτίων κ.λπ.).

 Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι όλα τα φορτηγά μας φέρουν το τηλέφωνο επικοινωνίας της εταιρείας για την υπεύθυνη οδήγηση των οδηγών μας.

Ενώ και για τα Ελαστικά του Στόλου μας διαθέτουμε συγκεκριμένες διαδικασίες επιλογής τους.
Κάθε φορά, προκειμένου να επιλέξουμε τα πιο κατάλληλα ελαστικά για κάθε είδος οχήματος, κάνουμε ενδελεχή έρευνα αγοράς τόσο όσον αφορά τις τιμές όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, για να είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η επιλογή των ελαστικών βασίζεται σε έναν συνδυασμό κριτηρίων, με κυριότερα τις επιδόσεις ασφάλειας, τη χιλιομετρική απόδοση και βέβαια, ειδικά για τα φορτηγά, τα κρατήματά τους.

Μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιούμε αναγομωμένα ελαστικά, αλλά προμηθευόμαστε πάντα καινούργια και επώνυμα ελαστικά, με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια. Εργαζόμαστε διαρκώς για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, της ενεργειακής κατανάλωσης και την προώθηση της ανακύκλωσης. Έχουμε αρκετές πράσινες δράσεις ήδη σε ισχύ και πολλά σχέδια που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία. Βαδίζουμε σταθερά προς ένα πράσινο μέλλον με οργάνωση, συντονισμό και συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση.

Η τελική απόφαση επιλογής των ελαστικών μας, λαμβάνεται από τα κεντρικά, αλλά πολλές φορές οι προτάσεις έρχονται και από τους επαγγελματίες οδηγούς μας που έχουν τεράστια εμπειρία στο αντικείμενο. Αξιολογούμε τις προτάσεις τους, τις ελέγχουμε με το τεχνικό μας τμήμα και προχωράμε με την καλύτερη επιλογή κάθε φορά.

Ελέγχετε τα δρομολόγια του στόλου σας με κάποιο σύστημα τηλεματικής;

Ναι, τα δρομολόγια του στόλου μας ελέγχονται από συστήματα τηλεματικής και πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε το σύστημα της smart-nav από την Wind.

Ο έλεγχος των διαδρομών, ειδικά για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούμε που βρίσκετε το κάθε όχημα ανά πάσα ώρα και στιγμή, με ποια ταχύτητα κινείται, τα ακριβή χιλιόμετρα που διανύει, αλλά και τις ενδείξεις θερμοκρασίας των φορτηγών ψυγείων σε realtime. 
 

Έχετε -τα τελευταία 2 χρόνια- αλλαγές «σύνθεσης» (diesel, αέριο, ηλεκτρoκίνητα) στον Στόλο οχημάτων που διαθέτετε;


Πρόσφατα, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, προχώρησε σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας με στόχο την σταδιακή αντικατάσταση των φορτηγών της εταιρείας με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Έχουμε ήδη προβεί σε αγορά I.X που κινουνται με CNG και elektro (plug-in), ενώ ταυτόχρονα έχουμε αναβαθμίσει τους κινητήρες των βαρέων οχημάτων μας σε Euro 5.

Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος για το σύνολο των δραστηριοτήτων της, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Αγγελάκης.

Η συνεργασία μας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει σαν στόχο, πέρα από την αντικατάσταση του στόλου μαςμε οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, την υλοποίηση συντονισμένων ενεργειών για την από κοινού προώθηση του φυσικού αερίου ως εναλλακτικό καύσιμο για επιβατικά και φορτηγά οχήματα.

Στην Αγγελάκης σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον και κάνουμε σταθερά βήματα για ένα καλύτερο, πιο καθαρό αύριο.
Αναμένουμε, τις ανακοινώσεις για τον Δεύτερο Κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και παράλληλα εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, είτε για υπηρεσίες leasing είτε για ιδιόκτητα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Οι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν είναι πολλοί και σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς είναι η διαθεσιμότητα και το κόστος.

Τα χιλιόμετρα του Στόλου σας, πλέον –λόγω των τιμών των καυσίμων- είναι πολύ ακριβότερα. Έχετε στοιχεία «πόσο περισσότερο κόστος» έχετε σήμερα (ανά χιλιόμετρο ή σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα);

Φυσικά και παρακολουθούμε την αύξηση που έχει σημειωθεί , πχ για τον μήνα Μάιο έχει σημειωθεί μια αύξηση κόστους τις τάξεως των 42-43% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Παρόλα αυτά , αυτή τη στιγμή δεν μελετάμε μόνο τις αυξήσεις στο κόστος, αλλά και συνολικά το ανθρακικό μας αποτύπωμα σε σχέση με την κατανάλωση του στόλου μας.

Έχετε «απορροφήσει» μέρος του κόστους αυτού ή το έχετε μετακυλήσει στις τελικές τιμές των υπηρεσιών σας;

Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τη σημαντική αύξηση που έχει προκύψει στην τιμή των καυσίμων, της ενέργειας, των μεταφορών και των ειδών συσκευασίας.

Ωστόσο, οι ανατιμήσεις που έχουν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο είναι πρωτοφανείς και αν δεν υπάρξει ανάλογη στήριξη από το κράτος προς τις εταιρείες του κλάδου, θα αναγκαστούμε να μετακυλήσουμε μέρος του κόστους αυτού στην τελική τιμή του προϊόντος.

Έχετε καταρτίσει κάποιο ΝΕΟ πλάνο ως αντίδραση σε όλη αυτή την ακρίβεια που έφερε το «εκρηκτικό μίγμα» των διεθνών κυρίως συνθηκών (πανδημία, ακριβότερα μεταφορικά, άνοδος τιμών καυσίμων κοκ). Βλέπετε να δημιουργούνται και κάποιες ευκαιρίες;

Ως εταιρεία προσπαθούμε να είμαστε πάντα ευέλικτοι στις νέες συνθήκες και να δρούμε proactively. Σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, αναζητούμε πάντα τις καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο από άποψη κόστους όσο και μείωσης της χρήσης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Peter Drucker, Αυστροαμερικάνος σύμβουλος διαχείρισης κρίσεων και συγγραφέας, «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες».

Έτσι και εμείς στην ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ  παρά τις αντιξοότητες, προσπαθούμε να βελτιώνουμε διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Είναι δεδομένο ότι σε μια περίοδο κρίσης αργά ή γρήγορα παρουσιάζονται και σημαντικές ευκαιρίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε