Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Mercedes Atego: Πληρότητα και πολυμορφικότητα

4.291 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2019)

Μια από τις πληρέστερες προτάσεις στην κατηγορία των ελαφρών φορτηγών που προορίζονται για χρήση στις αστικές διανομές προϊόντων είναι, χωρίς αμφιβολία, το Mercedes-Benz Atego. Να γιατί.
Με μια ιδιαίτερα ευρεία γκάμα εκδόσεων με μεικτό βάρος από 6,5 – 16,0t. και πολλές δυνατότητες τοποθέτησης υπερκατασκευής, το Atego διακρίνεται για τις πολλαπλές εκδόσεις καμπίνας, τα υπερσύγχρονα μηχανικά μέρη και τις προηγμένες λύσεις αναφορικά με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα από τα κορυφαία κιβώτια ταχυτήτων της αγοράς, το Mercedes-Benz Powershift 3. Ο χειρισμός του αυτόματου συστήματος αλλαγής ταχυτήτων Mercedes PowerShift 3 γίνεται άνετα από το δεξιό βοηθητικό μοχλό του τιμονιού. Στο Atego με χειροκίνητο μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων, ο μοχλός είναι ενσωματωμένος ψηλά στην κεντρική κονσόλα.
 
4 επιλογές καμπίνας & ωφέλ. ύψος ως 1.910 χλστ.
Σε ότι αφορά στους τύπους καμπίνας, το Mercedes-Benz Atego προσφέρει με επιλογές συνολικού πλάτους 2,3μ. που προσφέρουν άνετους χώρους για δύο επιβάτες και κρεβάτι διαστάσεων 2.095 x 680 χλστ.
Αναλυτικά, αξίζει να αναφέρουμε την έκδοση «S Classic Space» με ωφέλιμο πλάτος 2,0μ. και ωφέλιμο ύψος 1,51μ., την επιμηκυμένη «S Classic Space» με μήκος 1,83μ. (έναντι 1,65μ. για την απλή έκδοση), την «L Classic Space» με μήκος 2,25μ., και την «L Big Space» με εξωτερικό μήκος 2,25μ., ωφέλιμο εσωτερικό πλάτος 2,0μ. και εσωτερικό ύψος 1,91μ.
Ο εργονομικός σχεδιασμός, του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας, καθώς και η ευκολία μετακίνησης εντός της καμπίνας, συνδυάζονται με επίπεδο εξοπλισμού που σε πολλές περιπτώσεις είναι… πληρέστερο από αυτό διαφόρων πολυτελών προτάσεων της γερμανικής εταιρείας στα επιβατικά οχήματα.
Παράλληλα, πολλαπλοί είναι οι αποθηκευτικοί χώροι που έχουν προβλεφθεί σε διάφορα σημεία της καμπίνας ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα προηγμένα συστήματα πολυμέσων και υποβοήθησης του έργου του οδηγού, με τα οποία η Mercedes-Benz Trucks, εφοδιάζει το Atego, όπως το Active Brake Assist.

Κινητήρες – τεχνολογία
Σε συνδυασμό τόσο με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων όσο και με το υπερσύγχρονο Powershift 3, η Mercedes-Benz προσφέρει το Atego με μια μεγάλη γκάμα 4κύλινδρων ή 6κύλινδρων κινητήρων.
Ο OM 934 των 5,1λτ. είναι διαθέσιμος με ισχύ 156, 177, 211 ή 231 ίππων και μέγιστη ροπή 650, 750, 850 ή 900 Nm.
Αντίστοιχα, ο 6κύλινδρος OM 936 των 7,7λτ. προσφέρεται με επιλογές ισχύος 238, 272 ή 299 ίππων και μέγιστη ροπή 1.000, 1.100 ή 1.200 Nm.
Το Atego είναι άνετο και ασφαλές στο δρόμο, γεγονός που οφείλεται  στην υποδειγματική συνεργασία μεταξύ της υποβοήθησης ελέγχου ευστάθειας, της έδρασης καμπίνας, του ευαίσθητου και ακριβέστατου συστήματος διεύθυνσης, της οδήγησης πίσω άξονα και της ανάρτησης. Το Atego είναι εξοπλισμένο με παραβολικά ελατήρια βελτιστοποιημένου βάρους από ένα ή πολλαπλά φύλλα σούστας. Για ακόμα περισσότερη οδηγική άνεση, διατίθεται και με χαλύβδινη ανάρτηση και αερανάρτηση. Επιπλέον, το Atego από 12t μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με πλήρη αερανάρτηση.
Με το Atego, η Mercedes έχετε στη διάθεσή σας ένα ιδιαίτερα πολυμορφικό φορτηγό, το οποίο με τον πρακτικό και προσαρμοσμένο στη χρήση εξοπλισμό του φροντίζει να κάνει τη δουλειά στις διανομές σαφώς ευκολότερη. Εν ολίγοις: Χάρη στην πολυμορφικότητα του Atego, είστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την καθημερινή χρήση στις ελαφρές διανομές.
 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)