Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κόστος αγοράς από 14.500 ευρώ

Η συνολική χωρητικότητα του χώρου για τις αποσκευές ανέρχεται στα 445 λτ.

Ο εσωτερικός διάκοσμος του Toyota Prius 3ης γενιάς είναι καλαίσθητος και ποιοτικά κατασκευασμένος.

To μεταχειρισμένο του μήνα: Toyota Prius 1,8 Hybrid Taxi του 2011

Μειώστε το κόστος χρήσης… οικολογικά

Βασισμένη σε τεχνογνωσία περισσότερων από 30 ετών στην εξέλιξη των υβριδικών οχημάτων, η 3η γενιά του Toyota Prius αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποδοτικό και προηγμένο τεχνολογικά όχημα, που ιδιαίτερα στην αγορά των Taxi, είναι σε θέση να προσφέρει σημαντική μείωση του κόστους χρήσης για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή.

3η κατά σειρά γενιά του υβριδικού Toyota Prius, το οποίο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ιαπωνία το μακρινό 1997, αποτελεί μια από τις πληρέστερες εκδοχές ενός μοντέλου που έχει ξεπεράσει στα 1,2εκ. πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Το ενός όγκου αμάξωμα του καταφέρνει να κρύψει με μαεστρία τις μεγάλες διαστάσεις του (μήκος 4,46μ., πλάτος 1,75μ. και ύψος 1,49μ.) την ίδια στιγμή που επιτυγχάνει έναν εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή (cd: 025), γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην μείωση του συνολικού κόστους χρήσης του, δεδομένης της μείωσης της μέσης κατανάλωσης καυσίμου. 

Σχεδίαση - Εσωτερικό: Μοντέρνο, ποιοτικό και ευρύχωρο
Εξαιρετικά καλαίσθητος και βασισμένος στον συνδυασμό έντονων καμπύλων και ακμών, ο εσωτερικός διάκοσμος του Toyota Prius κερδίζει τις εντυπώσεις με την κεντρική κονσόλα τύπου «γέφυρας». Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων στο πάνω μέρος του ταμπλό κυριαρχεί ενώ, όλα γενικότερα τα χειριστήρια, είναι τοποθετημένα σε σημεία με καλή εργονομία. Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της ιδιαιτερότητας είναι και ο –τύπου joystick- επιλογέας του κιβωτίου. 
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι σκληρά στην αφή με πολύ καλή συναρμογή και φινίρισμα ενώ ως καλοί κρίνονται και οι διάφοροι χώροι για μικροαντικείμενα. 
Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και πλήρως ρυθμιζόμενη ενώ, με μήκος μεταξονίου της τάξης των 2,7μ. το Prius είναι σε θέση να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και πέντε ενήλικους επιβάτες, με μεγάλο περιθώριο για τα γόνατα και το κεφάλι των ατόμων στην πίσω σειρά καθισμάτων. 
Τέλος, ο χώρος αποσκευών έχει ένα πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα, μεγάλο βάθος, και συνολικό όγκο 445 λτ. 

Υβριδικό σύστημα 136 ίππων
Το Toyota Prius εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.798 κ.εκ. με ισχύ 98 ίππων και μέγιστη ροπή 142 Nm από τις 4.000 σ.α.λ. Αντίστοιχα όμως, εφοδιάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 80 ίππων και ροπή 207 Nm. 
Σύμφωνα με τα παραπάνω, το συνδυασμένο υβριδικό σύστημα κινητήρων του έχει απόδοση 136 ίππων και προσφέρει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα με επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 10,4δλ., στο –βάρους 1.370 κιλών- αμάξωμα του ιαπωνικού μοντέλου. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση καυσίμου του ορίζεται στα 3,9λτ./100χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 89g/km. 
Βάσει της λειτουργίας του «Hybrid Synergy Drive», το Prius κινείται σε ταχύτητες έως 70χλμ./ώρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ, ανάλογα με τον ρυθμό κίνησης, εμπλέκεται και ο βενζινοκινητήρας του. 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.taxitsarouchas.gr

 

TAXI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ