Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το 67% επιλέγει γνήσια ανταλλακτικά

Το μοντέλο που οδηγώ σήμερα

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τον… συνεργάτη σας;

Κριτήρια επιλογής εξουσιοδοτημένων συνεργείων

Κριτήρια επιλογής εξειδικευμένων συνεργείων

Το 87,5% επιλέγει πάντα συγκεκριμένη εταιρεία καυσίμων

Οι δημοφιλέστερες εταιρείες ελαστικών

Δημοφιλέστερα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας

Βασικό «εργαλείο» πλέον τα συστήματα πλοήγησης

Το 50% δεν επιλέγει συγκεκριμένο τύπο λιπαντικών

Η γνώμη των επαγγελματιών μετράει …διπλά !

15.910 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2015)

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές Taxi απαντούν στο εκτενές ερωτηματολόγιο της Μεγάλης Έρευνας που διεξάγουμε και μας φανερώνουν τις προτιμήσεις τους επί παντός επιστητού.

Στο πλαίσιο του Μεγάλου Αφιερώματος που είχαμε φιλοξενήσει στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας, το οποίο και μοιράστηκε σε πολλές από τις μεγάλες «πιάτσες» Taxi της Αττικής (λιμάνι Πειραιά, πλατεία Ομονοίας, σταθμός Ηλεκτρικού Κηφισιάς, ΚΤΕΛ Κηφισσού κ.ά.), είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με εκατοντάδες επαγγελματίες αυτοκινητιστές οι οποίοι μας βοήθησαν να διεξάγουμε ένα ενδιαφέρον Gallop σχετικά με τα κριτήρια και τις επιλογές τους (για προιόντα και υπηρεσίες αυτοκινήτου). 
Οι βασικοί… πρωταγωνιστές της αγοράς των Taxi δέχθηκαν να απαντήσουν σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που αφορούσε στις προτιμήσεις τους αναφορικά με:
-Το αυτοκίνητο που οδηγούν αλλά και το επόμενο Taxi που θα επέλεγαν
-Τη συντήρηση του οχήματος τους
-Τα ελαστικά, τα λιπαντικά και τα καύσιμα που χρησιμοποιούν
-Τον τύπο των ανταλλακτικών που επιλέγουν
-Αν χρησιμοποιούν συστήματα πλοήγησης κ.ά.

Το 67% επιλέγει γνήσια ανταλλακτικά 
Η καλή συντήρηση του Taxi τους προφανώς  αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στην ερώτηση «γνήσια ή ΟΕΜ», το 67% απάντησε πως κάνει χρήση γνήσιων ανταλλακτικών. 

Το μοντέλο που οδηγώ σήμερα
Το 37,5% των ερωτηθέντων, ανέφερε πως έχει επιλέξει ένα μοντέλο της Skoda, ενώ ακολούθησαν οι Toyota και Mercedes-Benz. 
Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των δημοφιλέστερων εταιρειών με βάση τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές που συμμετείχαν στο Gallop, είναι τα εξής: 

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τον… συνεργάτη σας; 
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα  Top-5 αποτελέσματα στην ερώτηση «Θα επιλέγατε εκ νέου ένα μοντέλο από την ίδια εταιρεία ως το επόμενο Taxi σας;» που θέσαμε στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. 

Το 60% επιλέγει τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία 
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα που αφορούν στις ερωτήσεις για την συντήρηση των Taxi. Πιο συγκεκριμένα, το 60% των συμμετεχόντων υποστήριξε πως επιλέγει κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας. Η ταχύτητα εξυπηρέτησης είναι το βασικότερο κριτήριο (83,4%) ενώ, όσοι επιλέξουν κάποιο εξειδικευμένο ανεξάρτητο συνεργείο για τη συντήρηση του συνεργάτη τους, το πράττουν με βάση το χαμηλότερο κόστος συντήρησης (75%).

Το 87,5% επιλέγει πάντα συγκεκριμένη εταιρεία καυσίμων
Στην ερώτηση: «Πόσο συχνά επιλέγετε πρατήριο καυσίμων της ίδιας εταιρείας πετρελαιοειδών για τον ανεφοδιασμό του οχήματος σας», το 87,5% των συμμετοχών απάντησαν πως το πράττουν πάντα ενώ μόλις το 5% επιλέγει με γνώμονα το κόστος της λιανικής τιμής του καυσίμου. 
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πιο δημοφιλείς εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που επιλέγουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές Taxi που συμμετείχαν στο Gallop.

Η ασφάλεια ,το βασικό κριτήριο επιλογής ελαστικών 
Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή ελαστικών σύμφωνα με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι η ασφάλεια (37,5%), ενώ ακολουθεί το κόστος αγοράς (32,5%) αλλά και η εφαρμοσμένη τεχνολογία (27,5%). 
Παρακάτω, σας παραθέτουμε τις πιο δημοφιλείς εταιρείες ελαστικών σύμφωνα με τα αποτελέσματα του gallop, καθώς και τους βασικότερους λόγους που τις επιλέγουν οι πελάτες τους

Βασικό «εργαλείο» πλέον τα συστήματα πλοήγησης 
Το 67,5% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πλέον κάνει μόνιμη χρήση κάποιου συστήματος πλοήγησης κατά την εργασία του ενώ μόλις το 32,5% των οδηγών Taxi δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους ηλεκτρονικά βοηθήματα. 
Οι δημοφιλέστερες επιλογές ήταν οι εξής: 

Το 50% δεν επιλέγει συγκεκριμένο τύπο λιπαντικών
Αν και η συντήρηση του οχήματος τους αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις που τηρούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές Ταξί σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 50% εξ αυτών απάντησαν πως δεν χρησιμοποιούν τα προϊόντα κάποιας συγκεκριμένης εταιρείας λιπαντικών (μία μικρή έκπληξη για εμάς !). Το υπόλοιπο 50% όμως φροντίζει με επιμέλεια και την απόδοση του κινητήρα του με επιλογές ως εξής: