Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Σε μία έκταση 450 στρεμμάτων στη Φυλή, θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο κέντρο Logistics της ΝΑ Ευρώπης, σε μια επένδυση ύψους 500 εκ. ευρώ που υπόσχεται να αλλάξει τις Μεταφορές της χώρας.

Σε μία έκταση 450 στρεμμάτων στη Φυλή, θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο κέντρο Logistics της ΝΑ Ευρώπης, σε μια επένδυση ύψους 500 εκ. ευρώ που υπόσχεται να αλλάξει τις Μεταφορές της χώρας.

Στη Φυλή το μεγαλύτερο Κέντρο Logistics στη ΝΑ Ευρώπη (+vid)

5.964 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2022)

Έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση για τη δημιουργία στον Δήμο Φυλής του μεγαλύτερου κέντρου Logistics της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο υπόσχεται πως θα αλλάξει την εικόνα, όχι μόνο των Μεταφορών, αλλά ολόκληρης της Αττικής!

Από τον Ελαιώνα στη Φυλή οι μεταφορικές!

  • Νέο κέντρο Logistics σε μια έκταση 450 στρεμμάτων
  • Στο τέλος του 2025 η μετεγκατάσταση των μεταφορικών
  • Αποσυμφόρηση κυκλοφοριακού σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
  • Συνολικές επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ
 
Τα οφέλη από τη δημιουργία του Κέντρου Μεταφορών και Logistics στη Φυλή στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής του Βοτανικού και της κυκλοφορίας στον Κηφισό, παρουσίασαν, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στον Δήμο Φυλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στον Δήμο Φυλής.
 
Η σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρουσία Βουλευτών και Δημοτικών Συμβούλων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η οδική και σιδηροδρομική σύνδεση

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Αντιπρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ανέφερε ότι δημιουργείται μια σημαντική υποδομή που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς το νέο Κέντρο στη Φυλή θα συνδέεται απευθείας, μέσω του σιδηρόδρομου με το Ικόνιο και το Θριάσιο.
 
«Η ενίσχυση του κλάδου της Εφοδιαστικής και των Logistics αποτελεί κεντρικό στόχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το σύνολο των παρεμβάσεων στα σιδηροδρομικά έργα και τις υποδομές της Εφοδιαστικής, που προωθεί ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, όσο και με τις παρεμβάσεις που υλοποιούμε στην αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, που συμμετέχω ως Αντιπρόεδρος» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχθεί τις μεταφορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σήμερα στον Βοτανικό και θα κατασκευαστούν οι συνδέσεις με τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες.

Στο τέλος του 2025 σε μια έκταση 450 στρεμμάτων

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το 2024 θα γίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του έργου με στόχο στο τέλος του 2025 να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.
 
Οι συνολικές επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ και η οικονομική δραστηριότητα το 1 δισ. ευρώ, με σημαντικά οφέλη στην απασχόληση, άμεσους πόρους στον Δήμο Φυλής, αλλά και τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας, ευρύτερα, στη Δυτική Αττική. Υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν 2.800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου και άλλες τόσες κατά τη λειτουργία του.
 
Το ακίνητο, έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων πλησίον της Αττικής Οδού, παραχωρεί ο Δήμος Φυλής στο ΤΑΙΠΕΔ, που έχει αναλάβει μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου την ωρίμανση του έργου (χρήση γης, όροι δόμησης, περιβαλλοντικές μελέτες, συνδέσεις με οδικούς άξονες), ώστε να ξεκινήσει το έργο που θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή ΣΔΙΤ.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »