Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

¶κρως εντυπωσιακή αισθητικά και πλήρως λειτουργική η μεγάλη κουζίνα στο εσωτερικού του ειδικά διασκευασμένου Neoplan Tourliner.

Ακριβώς δίπλα στην είσοδο και στον χώρο για τον οδηγό έχει προβλεφθεί ένα μίνι καθιστικό για τέσσερα άτομα.

Ωστόσο, το σημείο που κλέβει τις εντυπώσεις δεν είναι άλλο από το ευρύχωρο μπάνιο που προσφέρει ανέσεις… σπιτιού στους «κατοίκους» του Tourliner.

H νέα γενιά του Neoplan Tourliner.

Όταν τα τροχόσπιτα βασίζονται σε λεωφορεία

9.452 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2019)

Το τμήμα «BMC» της MAN Truck & Bus που αναλαμβάνει εξειδικευμένες διασκευές οχημάτων, εξέλιξε ένα νέο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που βασίζεται στη νέα γενιά του… 12μετρου Neoplan Tourliner.

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε αρκετές περιπτώσεις είναι σε θέση να προσφέρουν χώρους και ανέσεις, ισάξιες ενός μικρού διαμερίσματος και στην περίπτωση του οχήματος που παρουσιάζουμε, αυτό δεν είναι υπερβολή δεδομένου ότι, ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί ένα τουριστικό λεωφορείο μήκος 12 μέτρων!
Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα MAN Bus Modification Center (BMC) ανέλαβε να τροποποιήσει το εσωτερικό ενός διαξονικού Neoplan Tourliner, με μήκος αμαξώματος της τάξης των 12μ., σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.
Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλή Πωλήσεων & Marketing του BMC κ. Heinz Kiess: «… Στόχος μας ήταν να διασφαλίσουμε πως οι επιβάτες του εν λόγω οχήματος δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τίποτε περισσότερο. Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε κορυφαίας ποιότητας υλικά, ειδικά σχεδιασμένες λύσεις ως προς τη χωροταξική διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό και προηγμένη σχεδίαση».
Το αποτέλεσμα των προσπαθειών του BMC είναι σίγουρα φαντασμαγορικό καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία όπως καθιστικό, κουζίνα, τουαλέτα και κρεβατοκάματα, αντίστοιχα σε διαστάσεις, ποιότητα κατασκευής και εξοπλισμό, με τα δεδομένα ενός κανονικού διαμερίσματος.
Κατά την είσοδο στο εσωτερικό του οχήματος, οι επιβάτες μπαίνουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο καθιστικό με τέσσερα άνετα καθίσματα, τραπέζι και πάγκο.
Στη συνέχεια ακολουθεί η ειδικά διαρρυθμισμένη κουζίνα με πλήρη διαμόρφωση ντουλαπιών (βάσης και κρεμαστά), κανονικό φούρνο, νεροχύτη κ.ά.
Ακολούθως, εδράζεται μια μεγάλη σε διαστάσεις κρεβατοκάμαρα με δύο άνετα κρεβάτια ενώ, άξια μνείας είναι η διαμόρφωση του χώρου για το μπάνιο και την τουαλέτα. Εκτός του νιπτήρα και της τουαλέτας, έχει προβλεφθεί και μια ντουζιέρα με διαχωριστικό τζάμι χωρίς να παραβλέπουμε τις επενδύσεις από φυσικό ξύλο και τον φυσικό φωτισμό σε συνδυασμό με κρυφό φωτισμό που έχουν επιμεληθεί οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί του BMC.
Στα επιμέρους στοιχεία που διασφαλίζουν το κορυφαίο επίπεδο παροχών που απολαμβάνουν οι… κάτοικοι του εν λόγω αυτοκινούμενου τροχόσπιτου αξίζει να αναφέρουμε το προηγμένο σύστημα θέρμανσης / κλιματισμού, τις τέσσερις μπαταρίες ιόντων λιθίου προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών του οχήματος, το σύστημα WiFi, ο ειδικός χώρος αποθήκευσης μεγάλων αντικειμένων όπως π.χ. εξοπλισμός ski, η δεξαμενή πόσιμου νερού των 920 λτ. και μια αντίστοιχη για λύματα (520 λτ.) κ.ο.κ.