Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μεγάλα Vans: Κυρίαρχος το νέο Ford Transit στο 1ο μισό του 2024

19.598 Επισκέψεις στο άρθρο
Μεγάλα Vans: Κυρίαρχος το νέο Ford Transit στο 1ο μισό του 2024

Μεγάλα Vans: Κυρίαρχος το νέο Ford Transit στο 1ο μισό του 2024

  • Μεγάλα Vans: Κυρίαρχος το νέο Ford Transit στο 1ο μισό του 2024
  • Μεγάλα Vans: Κυρίαρχος το νέο Ford Transit στο 1ο μισό του 2024

- Αντίστοιχη η εικόνα της αγοράς με τα δεδομένα του 2023 (+1,7%)
- Πρώτο το E-Transit στα Μεγάλα e-Vans αλλά έρχονται πολλοί νέοι ανταγωνιστές
- Το Opel Movano εμφανίζει την υψηλότερη αύξηση ταξινομήσεων (+462%)
- Μερίδιο 30% για το Ford Transit (το 15% είναι ηλεκτρικά οχήματα)

Αντίστοιχη η εικόνα της αγοράς με τα δεδομένα του 2023 (+1,7%)

Σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά δεδομένα του ΣΕΑΑ αναφορικά με τις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα για το 5μηνο του 2024, τα Μεγάλα Vans είναι η 3η πιο εμπορική κατηγορία οχημάτων, πίσω από τα Μικρά Vans και τα Pick-Ups, στις προτιμήσεων των Ελλήνων επαγγελματιών. Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις τους ήταν μειωμένες κατά 9,3% μέσα στον Μάιο, από τις αρχές του έτους κινούνται σε αντίστοιχα με το 2023 επίπεδα (+1,7%).

Πρώτο το E-Transit στα Μεγάλα e-Vans αλλά έρχονται πολλοί νέοι ανταγωνιστές

Σε ότι αφορά στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Μεγάλων Vans, το Ford E-Transit είναι το κορυφαίο μέχρι στιγμής στην ελληνική αγορά με μερίδιο 8,8% επί του συνόλου της αγοράς, με το Maxus e-Deliver 9 να ακολουθεί από… απόσταση (μερίδιο 3,7%).

 

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει άρδην  μέχρι το τέλος του έτους καθώς, μια πληθώρα νέων Μεγάλων e-Vans ξεκινά σχετικά άμεσα την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα.

 

Αναφερόμαστε σε όλες τις σχετικές εκδόσεις των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο Stellantis (Citroen E-Jumper, Opel Movano-e, Peugeot e-Boxer) χωρίς να παραβλέπουμε το νέο Mercedes-Benz eSprinter ή το μελλοντικό Toyota Proace Max.

Το Opel Movano εμφανίζει την υψηλότερη αύξηση ταξινομήσεων (+462%)

Σε ότι αφορά μόνο στην κατηγορία των Μεγάλων Vans, από τις αρχές του έτους το μοντέλο με την υψηλότερη αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα είναι το Opel Movano (+462,5%) ενώ το Ford Transit ακολουθεί με +18,3%. Στον αντίποδα, συναντάμε το VW Crafter (που αναμένεται να αντικατασταθεί σύντομα από την ανανεωμένη έκδοση του) και το Peugeot Boxer που υποχωρεί κατά 28,4%.

Μερίδιο 30% για το Ford Transit (το 15% είναι ηλεκτρικά οχήματα)

Με 123 νέες ταξινομήσεις από τις αρχές του 2024, τo Ford Transit είναι μακράν το πιο εμπορικό Μεγάλο Van στην Ελλάδα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το 15% των πωλήσεων του αφορά σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

 

Την κορυφαία 3άδα συμπληρώνουν τα Citroen Jumper & Peugeot Boxer Fiat Ducato αμφότερα εμφανίζουν σημαντική πτώση στις νέες ταξινομήσεις τους.

Συνέχεια του άρθρου >>>