Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα προηγμένα συστήματα ελέγχου της ευστάθειας ενός οχήματος, αναλαμβάνουν να αυξήσουν κατακόρυφα την ενεργητική του ευστάθεια…

Τα νέα συστήματα τετρακίνησης διαθέτουν ειδικές λειτουργίες (modes) αναλόγως του είδους της διαδρομής που ακολουθείται.

… ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτό έλκει κάποιο trailer και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες κίνησης και οδοστρώματος.

Ειδικοί αισθητήρες επί του οχήματος αναλαμβάνουν να ελέγχουν διαρκώς τα όσα συμβαίνουν στις πλευρές του…

… προκειμένου να προειδοποιήσουν εγκαίρως για τυχόν εμπόδια με τα οποία το όχημα ενδέχεται να έρθει σε επαφή.

Εντυπωσιακές τεχνολογίες ελέγχου της ευστάθειας του οχήματος

5.930 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2019)

Πέραν της ανάγκης διατήρησης των αποστάσεων ασφαλείας αλλά και τη δυνατότητα άμεσης επιβράδυνσης / ακινητοποίησης του οχήματος σε περίπτωση ανάγκης, ένας άλλος τομέας εξέλιξης είναι τα συστήματα που καλούνται να διασφαλίσουν την βέλτιστη ευστάθεια του οχήματος.
Πέραν του ήδη γνωστού συστήματος που ελέγχει πότε ένα όχημα παρεκκλίνει της πορείας του (Lane Departure Warning System) και σπεύδει να ενημερώσει τον οδηγό όταν αυτός δεν έχει κάνει π.χ. χρήση των δεικτών πορείας (φλας), διαθέσιμα είναι πλέον σε ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά, συστήματα όπως το Crosswind Assist, που επεμβαίνοντας στο σύστημα διεύθυνσης ή στο αντίστοιχο της πέδησης, σπεύδει να διατηρήσει το όχημα στην προκαθορισμένη πορεία του, σε περίπτωση που αυτό δεχθεί έντονες πλευρικές ριπές ανέμου. Το εν λόγω σύστημα σε συνδυασμό με τα νέα –ηλεκτρονικά ελεγχόμενα- συστήματα διεύθυνσης, επιτρέπουν στο όχημα να μπορεί να διατηρήσει τη θέση του επί του οδοστρώματος, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια του οδηγού, υπό συγκεκριμένες συνθήκες προς το παρόν και πάντα υπό τη συνεχή επίβλεψη του οδηγού. Χαρακτηριστικά είναι τα συστήματα Lane Return Assist της MAN Truck & Bus.