Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

«διαδίκτυο των συσκευών» είναι το νέο μεγάλο βήμα στην τεχνολογική εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας που θα μεταβάλλει άρδην την καθημερινότητα μας στο μέλλον.

Μέσω της εφαρμογής «Drop Box», το όχημα θα μπορεί να… υποδεχθεί ακόμη και δέματα μέσω μιας ειδικής καταπακτής που ανοίγει με «ψηφιακό κλειδί».

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να συνδεθεί σε πραγματικό χρόνο με διάφορες λειτουργίες της κατοικίας ή του χώρου εργασίας του…

… ελέγχοντας ακόμη και τις λήψεις των καμερών ασφαλείας, από τις οθόνες στο εσωτερικό του οχήματος.

Τα μελλοντικά οχήματα και το «Internet of things»

Η εξέλιξη της τεχνολογίας της τηλεματικής (ο συνδυασμός δηλαδή της πληροφορικής και των επικοινωνιών), μπαίνει σε μια νέα φάση μέσω του «Διαδικτύου των συσκευών».
Βασισμένες στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης τους, οι συσκευές θα μπορούν να αλληλεπιδρούν ασύρματα σε πραγματικό χρόνο, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις διαθέσιμες υποδομές, διευρύνοντας κατά πολύ τις δυνατότητες προγραμματισμού πολύ-επίπεδων εφαρμογών και διαδικασιών, μετατρέποντας ουσιαστικά τα οχήματα σε ένα περιβάλλον που προσφέρει στα μέλη μιας οικογένειας (ή σε έναν επαγγελματία) να συνεχίσουν να ασχολούνται με τις καθημερινές δραστηριότητες τους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των δρομολογίων με το όχημα τους, απρόσκοπτα.
Για παράδειγμα, ο οδηγός θα μπορεί να ελέγξει από το όχημα τη λειτουργία του κλιματιστικού στην κατοικία του, προκειμένου να βρει την κατάλληλη ατμόσφαιρα όταν τελικά μεταβεί σε αυτό ή να δει τα όσα καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού… στον πίνακα οργάνων του οχήματος του.
Μια σχετική χαρακτηριστική εφαρμογή που η VW παρουσίασε με το πρωτότυπο «BUDD-e» είναι το «Drop Box». Μέσω αυτής, ο ιδιοκτήτης του οχήματος (ή και το όχημα από… μόνο του), θα μπορούσε να παραγγείλει κάποιο αναλώσιμο που απαιτείται για την λειτουργία του (π.χ. ένα νέο σετ υαλοκαθαριστήρων) μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, οι δυνατότητες του Drop Box δεν σταματούν εκεί καθώς, τα συγκεκριμένα αγαθά θα μπορούν να παραδοθούν… στο όχημα, μέσω μιας ειδικής καταπακτής που είναι προσβάσιμη από το εξωτερικό μέρος του αμαξώματος, για την ενεργοποίησης της οποίας θα απαιτείται ένα ειδικό «ψηφιακό κλειδί» που θα συνοδεύει όλα τη διαδικασία της αγοραπωλησίας!
Τέλος, ένας επαγγελματίας θα μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στο λογισμικό του γραφείου ή της αποθήκης του, ελέγχοντας π.χ. τις διαδικασίες logistics μιας αποθήκης ή ένας ιδιώτης θα μπορεί να συνδεθεί με δεδομένα όπως ο κατάλογος των τραγουδιών ή των ταινιών της οικείας του, προκειμένου να τα προβάλει καθοδόν στις οθόνες του οχήματος!
Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι απλώς παραδείγματα των δυνατοτήτων που είναι σε θέση να προσφέρει η εξέλιξη του «Διαδικτύου των συσκευών» στην καθημερινότητα μας και οι εφαρμογές περιορίζονται μόνο από την φαντασία… 

 

ΔΙΑΦΟΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ