Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παράλληλα, εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς ενώ…

… βελτιωμένη είναι και η αποδοτικότητα του.

Χάρη στις πολλαπλές αναβαθμίσεις του, το νέο Stralis XP έχει να επιδείξει ιδιαίτερα περιορισμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας.

Προηγμένες τεχνολογίες στην υπηρεσία του οδηγού και του ιδιοκτήτη

Μια από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις που έχουν δεχθεί οι κινητήρες του νέου 
Stralis στις εκδόσεις 480XP και 570XP είναι η μείωση των τριβών μεταξύ των μηχανικών μερών στο εσωτερικό τους ενώ, η λειτουργία «Anti-Idling», αναλαμβάνει να απενεργοποιήσει αυτόματα τον κινητήρα μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, όταν το όχημα είναι σε στάση, προκειμένου να εξοικονομείται η μέγιστη δυνατή ενέργεια.
Παράλληλα, η έξυπνη λειτουργία των διαφόρων βοηθητικών συστημάτων του οχήματος, όπως π.χ. η αντλία του συστήματος διεύθυνσης, είναι σε θέση να απενεργοποιούνται αυτόματα, όταν δεν απαιτείται η λειτουργία τους. 
Επιπρόσθετα, το σύστημα επανακυκλοφορίας των καυσαερίων εντός του θαλάμου καύσης (Smart EGR), έχει εξελιχθεί ειδικά για την πλήρη συμβατότητα του με το «Hi-SCR» της Iveco προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 97%. Παράλληλα, χάρη στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται συντήρηση, δεν αυξάνει το απόβαρο και αυξάνει τα διαστήματα μεταξύ των εργασιών συντήρησης του κινητήρα, συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση του «TCΟ» του οχήματος. 
Μια ακόμη τεχνολογία που υιοθετείται από τη νέα γενιά του 
Stralis είναι το «Hi-CRUISE», που βασίζεται σε δεδομένα που λαμβάνει μέσω GPS, τα οποία συνδυάζει με την –ψηφιακά αποτυπωμένη- τοπογραφία της διαδρομής που ακολουθείται, προκειμένου να διαμορφώσει τις βέλτιστες διαδικασίες σε ότι αφορά την επιτάχυνση, επιβράδυνση και εναλλαγή των σχέσεων του οχήματος, με γνώμονα πάντα την μέγιστη ασφάλεια και άνεση του οδηγού και του φορτίου, αλλά και την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ακόμη και όταν πίσω από το τιμόνι βρίσκονται περιορισμένης εμπειρίας ή ικανότητας οδηγοί.
Πέραν όλων των παραπάνω, η Iveco έχει συνεργαστεί με την Michelin προκειμένου να εξελιχθούν νέα -eco- ελαστικά «ΑΑΑ» που με τη σειρά τους διασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 1,5% κατά τη διάρκεια του 1ου κύκλου ζωής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά 1,33 kg/100χλμ. ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται αμείωτες οι επιδόσεις τους σε τομείς όπως η πρόσφυση, η διάρκεια ζωής, η αποδοτικότητα κ.ο.κ. 
Το -νέας γενιάς- 12τάχυτο αυτόματο κιβώτιο «Hi-TRONIX» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Iveco με τη ZF, είναι σε θέση να μειώσει τους χρόνους εναλλαγής των σχέσεων κατά 10% και έχει σχεδιαστεί για να εκτελέσει τις διπλάσιες αλλαγές σχέσεων κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, αυξάνοντας την αξιοπιστία του έως και στα 1,6 εκ. χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του έχει μειωθεί κατά 6 db. 
Όπως προαναφέραμε και στο εισαγωγικό, νέος είναι τόσο ο πίσω άξονας του οχήματος ενώ και η σχετική ανάρτηση είναι εντελώς επανασχεδιασμένη και μεταξύ άλλων, επιτρέπει την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου κατά 45 κιλά. Παράλληλα, έχει αυξημένη αντισκωριακή προστασία. 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Iveco - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ