Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Stralis επανασυστήνεται

8.462 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2016)

Ανακαλύψτε μαζί μας τα εξαιρετικά νέα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον ιδιοκτήτη της, η νέα γενιά του Iveco Stralis που αναμένεται άμεσα και στην ελληνική αγορά.

Το νέο Stralis που θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις «XP» και «NP», βασίζεται εν πολλοίς στο Stralis Hi-Way που παρουσιάστηκε το 2012 και απέσπασε τον τίτλο του «International Truck of the Year» για το 2013, σηματοδοτώντας την εκτενή αναβάθμιση της γκάμας των επαγγελματικών οχημάτων της ιταλικής εταιρείας, που συνοδεύτηκε από αντίστοιχη επιτυχία στον συγκεκριμένο θεσμό και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. 
Ωστόσο, σε σχέση με το Hi-Way, η νέα γενιά του Stralis είναι εμφανώς αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, όντας ουσιαστικά το πιο αποδοτικό φορτηγό που έχει κατασκευάσει η ιταλική εταιρείας, με κορυφαίες επιδόσεις σε ότι αφορά στη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, το κόστος λειτουργίας του, και το Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας του (TCO: Total Cost of Ownership), τόσο σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλου όσο και απέναντι στον ανταγωνισμό.
Μεταξύ των στοιχείων που αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά για το νέο Iveco Stralis είναι ο εντελώς νέος κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο πίσω άξονας καθώς και η ανάρτηση του, ενώ τα –τελευταίας τεχνολογίας- συστήματα ελέγχου της οδικής του συμπεριφοράς, αρκετά εκ των οποίων βασίζουν τη λειτουργία τους σε δεδομένα που λαμβάνουν μέσω GPS, εγγυώνται την βελτίωση τόσο της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας του, κάτω από όλες τις συνθήκες χρήσης. 
Τέλος, με βάση όλα τα παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε πως η μέση κατανάλωση καυσίμου του νέου Stralis (στις εκδόσεις XP) έχει μειωθεί έως και κατά 11% ενώ, την ίδια στιγμή το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του έχει υποχωρήσει κατά 5,6% αντίστοιχα! 

Διαθέσιμες οι νέες εκδόσεις «XP» και «NP»
Οι εκδόσεις «XP» του νέου Stralis έχουν εξελιχθεί ειδικά για χρήση σε μεγάλης διάρκειας δρομολόγια (π.χ. διεθνείς μεταφορές) και χάρη σε κινητήρες με ισχύ 480 – 570 ίππων είναι σε θέση να καλύψουν απόλυτα τις σχετικές εφαρμογές. 
Η κορυφαία τεχνολογία των μηχανικών τους μερών όπως το νέο σύστημα «Smart EGR», αποτελούν ορισμένα από τα βασικά γνωρίσματα τους. 
Αντίστοιχα, οι εκδόσεις «NP» είναι από τις πρώτες επιλογές που θα είναι διαθέσιμες για τον κλάδο των διεθνών μεταφορών, με κινητήρες που κάνουν χρήση το φυσικό αέριο ως καύσιμο. 
Η μείωση του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας τους κατά 3% σε σχέση με το παρελθόν είναι από τα βασικά προτερήματα τους ενώ, ο CNG – LNG κινητήρας των 9 λίτρων με τον οποίο εφοδιάζονται, αποδίδει ισχύ 400 ίππων και έως 1.700 Nm ροπής, μια εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας.