| Yπηρεσίες OMNIplus των Daimler Buses |
| «Το λεωφορείο δεν είναι φορτηγό» |
Διαβάστηκε από 2182 αναγνώστες
|
|
|
|
| Μέσω της… μάρκας OMNIplus οι ιδιοκτήτες και οδηγοί λεωφορείων των Mercedes-Benz και Setra απολαμβάνουν εξειδικευμένες και αποκλειστικές υπηρεσίες after-sales. Ποιες είναι όμως αυτές και σε τι διαφέρουν- υπερέχουν από τις αντίστοιχες του ανταγωνισμού;
|
|
|
|
| Ο κ. Κ. Βουρδούκας, Διευθυντής After-Sales της EvoBus Ελλάς ΑΒΕΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τη διαφάνεια στις τιμολογήσεις που προσφέρεται μέσω της OMNIplus καθώς και τις ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πελάτες.
|
Προκειμένου να μπορέσουμε να σκιαγραφήσουμε καλύτερα τη σημασία και τις ιδιαιτερότητες των υπηρεσιών after-sales που προσφέρονται από την Daimler Buses και στην ελληνική αγορά για τους κατόχους λεωφορείων της Mercedes-Benz και της Setra, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κωνσταντίνο Βουρδούκα, Διευθυντή After-Sales της EvoBus Ελλάς ΑΕΒΕ. Από την πρώτη στιγμή αυτό που προσπάθησε να καταστήσει σαφές ήταν η ιδιαιτερότητα της
OMNIplus καθώς και η τεράστια σημασία της για τον κλάδο των λεωφορείων της Daimler AG.
A.T.E.: Καταρχήν θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει ο όρος OMNIplus και ποια η σημασία του για την Daimler Buses.
Κ.Β.: Κ.Β.: Αξίζει να εστιάσουμε λίγο σε αυτό το σημείο καθώς είναι πολύ σημαντικό και εμάς. Το "OMNI" προέρχεται από το
Omnibus (λεωφορείο στα γερμανικά) και το "plus" από τις επιπρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι καταλάβουν οι πελάτες μας πως η ευρύτερη φιλοσοφία της Daimler Buses ως εταιρεία αποτυπώνεται σε μια και μόνο φράση: "Το λεωφορείο δεν είναι φορτηγό"! Για το λόγο αυτό και το αντιμετωπίζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Τι σημαίνει όμως OMNIplus;
|
|
|
H OMNIplus είναι η μάρκα της Daimler AG που σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης για τις υπηρεσίες after-sales των λεωφορείων. Δεδομένου ότι ο όμιλος Daimler AG έχει μια σειρά μαρκών που σχετίζονται με τον κλάδο του λεωφορείου, φρόντισε να διαχωρίσει την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει στα λεωφορεία σε μια ξεχωριστή μάρκα, την OMNIplus. Αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο brand υπηρεσιών ειδικά για λεωφορεία που καλύπτει και στην ελληνική αγορά την ανάγκη εξυπηρέτησης των λεωφορείων Mercedes-Benz και
Setra.
|
|
A.T.E.: Ποιες είναι οι υπηρεσίες- κλειδιά που προσφέρονται μέσω της OMNIplus και οι οποίες δεν απαντώνται στον ανταγωνισμό;
Κ.Β.: Μια ειδοποιός διαφορά της OMNIplus είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει υπηρεσίες που αφορούν μόνο στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτη εξειδίκευση και στις υπηρεσίες που προσφέρει.
Επιπρόσθετα μέσω της OMNIplus προσφέρουμε πλήρη κάλυψη και υποστήριξη σε όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις τόσο του οδηγού όσο και του ιδιοκτήτη του λεωφορείου. Χαρακτηριστική είναι η 24ωρη τεχνική υποστήριξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος, η άμεση διάθεση ανταλλακτικών σε 24ωρη βάση, τα συμβόλαια συντήρησης που προσφέρουμε για το όχημα κ.λ.π. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσω της OMNIplus θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λεωφορείου που ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης με ένα άλλο προκειμένου να συνεχίσουν οι επιβάτες το ταξίδι τους, ενώ επισκευάζουμε το ελαττωματικό. Προς το παρόν βέβαια αυτή η υπηρεσία προσφέρεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.
A.T.E.: Πόσα είναι τα σημεία- εγκαταστάσεις μέσω των οποίων προσφέρονται οι υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής που προβλέπονται από την OMNIplus, στην ελληνική αγορά;.
|
|
Κ.Β.: Στην Ελλάδα λειτουργούν συνολικά επτά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας εκ των οποίων τα δύο καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τη συντήρηση και επισκευή λεωφορείων. Πρόκειται για τα λεγόμενα BusPort στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που ανήκουν στη μητρική εταιρεία. Καμία άλλη εταιρεία δεν διαθέτει αποκλειστικά σημεία εξυπηρέτησης λεωφορείων.
A.T.E.: Θα θέλαμε να αναφερθείτε λίγο στα προγράμματα εκπαίδευσης οδηγών που προσφέρονται μέσω της OMNIplus για τους πελάτες σας. Ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται, τι είδους εκπαίδευση προσφέρετε, πόσο διαρκεί αλλά και πόσο κοστίζει;
Κ.Β.: Αξίζει να τονίσουμε πως η εκπαίδευση οδηγών που προσφέρουμε στους πελάτες μας έχει θεωρητικό αλλά και πρακτικό σκέλος. Στο θεωρητικό κομμάτι προσφέρονται πληροφορίες που αφορούν όχι μόνο στην οδήγηση του οχήματος αλλά και στην προετοιμασία του οδηγού πριν από το δρομολόγιο π.χ. τι θα πρέπει να έχει φάει, πως μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα την κούραση που αισθάνεται καθώς και πολλούς άλλους τομείς για τους οποίους θα πρέπει να έχει μεριμνήσει πριν ακόμη βρεθεί πίσω από το τιμόνι του λεωφορείου. Επιπρόσθετα πραγματοποιείται μια ευρύτερη ανάλυση όλων των λειτουργιών και των βοηθητικών συστημάτων (ΑRT, ΑΒΑ, SPA,
ESP, BS- BA-DBL-ASR κ.α) του οχήματος και εξηγούμε στους εκπαιδευόμενους πως μπορούν να δημιουργηθούν και να αποφευχθούν διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του δρομολογίου με πρακτικά παραδείγματα, βίντεο κ.ά.
|
|
Σε ότι αφορά στο πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης προσπαθούμε να πείσουμε τους οδηγούς να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στη θεωρία. Ωστόσο αυτό που παρατηρήθηκε και στο πρόσφατο σεμινάριο που διοργανώσαμε πριν από λίγους μήνες πριν, οι οδηγοί τείνουν να οδηγούν το όχημα με τον τρόπο που έχουν μάθει και θεωρούν πως είναι ο καλύτερος. Για το λόγο αυτό τους αφήνουμε να το πράξουν και μετά ξανακάνουμε την ίδια διαδρομή αλλά αυτή τη φορά τους υποδεικνύουμε συνεχώς εμείς τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να κάνουν καλύτερα. Πάντοτε τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν καθώς τη δεύτερη φορά τόσο η κατανάλωση καυσίμου όσο και πολλοί άλλοι τομείς (χρονική διάρκεια, φθορά υλικών κ.ά.) έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι διάρκειας δύο ημερών και κοστίζουν περίπου 180 ευρώ/ άτομο ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως μπορούμε να μεταβούμε ακόμα και στις περιοχές που δραστηριοποιούνται οι πελάτες μας προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τους οδηγούς.
A.T.E.: Θα μπορούσατε να μας απαριθμήσετε τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της OMNIplus στους πελάτες σας και να τονίσετε τα σημεία κλειδιά της κάθε μιας εξ αυτών;
Κ.Β.: Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνοπτικός γίνεται. Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Σέρβις: Εξειδικευμένες γνώσεις και άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε βλάβης
Ανταλλακτικά: Τα γνήσια ανταλλακτικά, ελεγμένης ποιότητας
OMNIplus, εγγυώνται την αποδοτική λειτουργία και την μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Μόνο τα γνήσια ανταλλακτικά μας εκπληρώνουν τις ποιοτικές απαιτήσεις των λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra. Υψηλή ποιότητα σε ελκυστικές τιμές. Ειδικά πακέτα προσφορών και άμεση παράδοση. Σε έκτακτες περιπτώσεις και ακινητοποιήσεις προσφέρουμε ανταλλακτικά σε 24ωρη βάση και τις 364 μέρες!
BusFleet: Πρόκειται για ένα σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων μέσω του οποίου η OMNIplus είναι σε θέση να προσφέρει πληροφορίες τόσο για το λεωφορείο, όσο και για τον οδηγό. Ελέγχει την κατανάλωση καυσίμου του λεωφορείου, τις βλάβες που πιθανόν να έχει κ.ά. Παράλληλα η ιδιοκτήτρια εταιρεία μπορεί να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με τον οδηγό της μέσω μηνυμάτων ή υποδείξεων που προβάλλονται στην κεντρική οθόνη του οχήματος καθώς επίσης και να ελέγξει το χρόνο απασχόλησης/οδήγησης του οδηγού, τη συμπεριφορά του ως προς το όχημα κ.λ.π.
Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα πως στο πρόγραμμα BusFleet μπορούν να ενσωματωθούν όλα τα οχήματα του πελάτη μας (ανεξαρτήτου μάρκας) με την προϋπόθεση πως αυτά είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 4 και μεταγενέστερη.
ServiceCard Basic & Premium: Μια κάρτα με την οποία ο οποιοσδήποτε πελάτης μας μπορεί να εξυπηρετηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς να απαιτούνται μετρητά. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μια "πιστωτική" κάρτα, η οποία ωστόσο αφορά μόνο σε δαπάνες για το λεωφορείο (εργασίες συντήρησης και επισκευής, αγορά ανταλλακτικών και αξεσουάρ). Κάθε κάρτα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο λεωφορείο και αναγράφει πάνω της τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
SmallRepairs: Αναφερόμαστε σε μικροεπισκευές όπως π.χ. σε προφυλακτήρες, καθίσματα, παρμπρίζ κ.ά.
Προγράμματα εκπαίδευσης: Εκτός από τα προγράμματα εκπαίδευσης των οδηγών, που αναφέρθηκα πιο πριν, η OMNIplus προσφέρει ένα πλήθος τεχνικών σεμιναρίων που απευθύνονται στους πελάτες μας.
Μεταχειρισμένα λεωφορεία: Ο πελάτης μπορεί να έρθει σε μας και να βρει μέσα από μια μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων λεωφορείων που διαθέτουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το όχημα που ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες του (με κουζίνα, τουαλέτα, δερμάτινα καθίσματα, συγκεκριμένους τύπους κινητήρα κ.ά.).
Υπηρεσίες χρηματοδότησης: Για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτό το κομμάτι υπεύθυνος είναι ο χρηματοδοτικός οργανισμός του Ομίλου, Mercedes-Benz
Financial Services.
|
|
|
|
|
|

|