Παρουσίαση

Λεωφορεία
Η εξέλιξη των αστικών συγκοινωνιών
Το πείραμα της… Βουδαπέστης
Διαβάστηκε από 7385 αναγνώστες
Η γραμμή 86 στην Βουδαπέστη εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περισσότερους από 52.000 επιβάτες και αποτελεί το ιδανικό «σκηνικό» για τις μελέτες του προγράμματος EBSF.
Προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η χρήση ενός αστικού λεωφορείου, οι υπεύθυνοι του προγράμματος EBSF επέλεξαν την χρησιμοποίηση του MAN Lion’s City GL στην γραμμή 86 των αστικών συγκοινωνιών της Βουδαπέστης.
Η εν λόγω γραμμή αφορά σε ένα δρομολόγιο συνολικού μήκους 11 χλμ. με 46 στάσεις που ενώνει τις δύο πιο σημαντικές γραμμές του Τραμ στο κέντρο της πόλης με τον επίσης κεντρικό σταθμό του Μετρό. Περίπου 26.000 επιβάτες ανά κατεύθυνση κάνουν χρήση της συγκεκριμένης γραμμής σε καθημερινή βάση και τα λεωφορεία κινούνται με μέσες ταχύτητες της τάξης των 20 χλμ./ώρα (15 χλμ./ώρα στις ώρες αιχμής).
Βάσει των αριθμών, καθίσταται σαφές πως η γραμμή 86 της Βουδαπέστης αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη σκιαγράφηση των δυνατοτήτων ενός πειραματικού λεωφορείου που θα προσπαθήσει να μειώσει τους χρόνους παραμονής σε κάθε στάση και να βελτιώσει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες κατά την διάρκεια της διαδρομής.

 
 MAN «EBSF» Bus Transport Program
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ένα ξεχωριστό αστικό λεωφορείο
Το πείραμα της… Βουδαπέστης
Kινητήρας EEV με ισχύ 320 ίππων
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «EBSF»
Το MAN Lion’s City GL σε αριθμούς