Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου

HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου

HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου

  • HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου
  • HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου
  • HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου

HVS HGV: Αυτό είναι το πρώτο φορτηγό υδρογόνου

15.704 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2023)

Η Hydrogen Vehicle Systems (HVS) αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό υδρογόνου HGV, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και με αυτονομία που αγγίζει τα 600 χλμ.

Αυτονομία 600 χλμ. & ανεφοδιασμό σε 15-20 λεπτά

Η Hydrogen Vehicle Systems (HVS) είναι η καινοτόμος βρετανική εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων υδρογόνου μεγάλης εμβέλειας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το πρώτο της όχημα -το HGV- αποκαλύφθηκε στο διεθνή κοινό, εξοπλισμένο με μπόλικη τεχνολογία και αυτονομία 600 χλμ. και κορυφαίο χρόνο ανεφοδιασμού μόλις 15-20 λεπτών.
 

Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο κοινό

Το πολυαναμενόμενο HGV θα αποκαλυφθεί στο κοινό στην έκθεση Commercial Vehicle στις 18 Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, η HVS θα παρουσιάσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης υδρογόνου που θα αλλάξει το «παιχνίδι» στο χώρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HVS, Jawad Khursheed, δήλωσε: «Χάρη στη φρέσκια σκέψη και την προηγμένη προσέγγιση, η HVS δημιούργησε το HGV που προσφέρει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογίας που αλλάζει το παιχνίδι της εργονομίας του οδηγού. Η υπερσύγχρονη στοίβα κυψελών καυσίμου σε συνδυασμό με τις καλύτερες δεξαμενές υδρογόνου του κλάδου, εξασφαλίζουν γρήγορους χρόνους ανεφοδιασμού και μεγιστοποιούν το χρόνο στο δρόμο – προσφέροντας ασυναγώνιστο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας στους πελάτες μας».
 

Σύστημα κυψελών καυσίμου τελευταίας τεχνολογίας

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του HVS χρησιμοποιεί ένα σύστημα κυψελών καυσίμου και αποθήκευσης ενέργειας για την ανάπτυξη ηλεκτρικής ενέργειας σε έναν ηλεκτροκινητήρα και τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείται ένα σύστημα KERS (Kinetic Energy Recovery System) για την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση ενώ το φορτηγό επιβραδύνει. Το ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης ελέγχεται με το προηγμένο σύστημα ελέγχου «SEMAS» της HVS, το οποίο θα προσφέρει κορυφαία απόδοση καυσίμου και ανθεκτικότητα του συστήματος που στο σύνολό τους, συμβάλλουν στην επίτευξη ενός συνολικού κόστους ιδιοκτησίας συγκρίσιμου με αυτό των diesel επιλογών που υπάρχουν στην αγορά.

Το σύστημα κυψελών καυσίμου επιτρέπει μεγαλύτερη εμβέλεια, μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου και ταχύτερο ανεφοδιασμό από ό,τι θα ήταν δυνατό μόνο με την τεχνολογία ηλεκτρικής μπαταρίας. Η μόνη εκπομπή από το HVS HGV είναι οι υδρατμοί, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιβλαβείς εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κανενός είδους.
 

Μεγαλύτερη αυτονομία και γρήγορο γέμισμα

Το σύστημα κυψελών καυσίμου της HGV προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα. Ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο, τη διαδρομή που διανύθηκε, τις συνθήκες του δρόμου και τον τρόπο οδήγησης – το HGV του HVS έχει την ικανότητα να καλύψει έως και 600 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί πως τα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο δεν χρειάζονται φόρτιση όπως ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία. Τροφοδοτούνται με αέριο υδρογόνο, αποθηκευμένο υπό πίεση σε φιάλες υδρογόνου. Ο ανεφοδιασμός με καύσιμο απαιτεί πολύ μικρότερο χρόνο από τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας και είναι συγκρίσιμος με το γέμισμα ενός φορτηγού με ντίζελ, αφού περίπου 15-20 λεπτά χρειάζονται για να γεμίσουν οι δεξαμενές υδρογόνου.

Μεγάλο μέρος της αρχικής ζήτησης καυσίμου υδρογόνου θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση φορητών διανομέων που βρίσκονται κοντά στη ζήτηση στα υπάρχοντα βενζινάδικα επαγγελματικών οχημάτων. Αυτοί οι φορητοί διανομείς μοιάζουν πολύ με τους συμβατικούς βενζινοκινητήρες και ντίζελ, αλλά με εγκεκριμένο ακροφύσιο ασφαλείας υδρογόνου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε