Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo διένυσαν πάνω από 5 εκ. χλμ σε 5 χρόνια!

1.100 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2024)
Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo διένυσαν πάνω από 5 εκ. χλμ σε 5 χρόνια!

-Τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας λανσαρίστηκαν το 2019
-Αύξηση 256% στις παραδόσεις φορτηγών το 2023
-Οχτώ τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά της μάρκας

Τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας λανσαρίστηκαν το 2019

Τα 5 εκατομμύρια χλμ. διανυθείσας απόστασης σε σύνολο εμπορευματικών μεταφορών ξεπέρασαν τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo Trucks, αρχής γενομένης από το 2019, όταν και λανσαρίστηκαν τα πρώτα μοντέλα της.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ίδια η σουηδική εταιρεία, μάλιστα, αν η συγκεκριμένη απόσταση είχε πραγματοποιηθεί από πετρελαιοκίνητα φορτηγά, τότε θα είχαν καταναλωθεί πάνω από 25 εκατομμύρια λίτρα diesel…
Από εκεί και πέρα, ένα ακόμα θετικό, πέρα από τη μείωση ρύπων, που αναγνωρίζουν στη Volvo Trucks είναι πως οι οδηγοί των ηλεκτρικών φορτηγών εργάζονται μέσα σε καλύτερες συνθήκες – με χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και δονήσεων-, κάτι το οποίο αναγνωρίζει και ο πρόεδρος της εταιρείας, Roger Alm, ο οποίος δήλωσε ότι: «Χαίρομαι που βλέπω πως οι εταιρείες μεταφορών αγκαλιάζουν τα οφέλη με τα ηλεκτρικά φορτηγά στην καθημερινή τους λειτουργία. Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρίες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος. Χάρη σε πολλούς πρώτους χρήστες μπορούμε ήδη τώρα να δούμε τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας».
 

Αύξηση 256% στις παραδόσεις φορτηγών το 2023

Οι παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών από τη Volvo Trucks σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν, βάσει στατιστικών εκτιμήσεων της εταιρείας, κατά 256% μέσα στο 2023, ενώ μέχρι στιγμής πάνω από 3.500 ηλεκτρικά οχήματα έχουν παραδοθεί σε 45 χώρες και σε 6 διαφορετικές ηπείρους.
¶λλωστε, κατά τη διάρκεια του 2023, ήταν η πρώτη φορά που παραδόθηκαν ηλεκτρικά φορτηγά από την εταιρεία στη γεωγραφική περιοχή της Λατινικής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα σε πελάτες στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Οχτώ τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά της μάρκας

Από το 2019 μέχρι σήμερα, η Volvo Trucks επέκτεινε σταδιακά την γκάμα της στα ηλεκτρικά φορτηγά, φτάνοντας να έχει σήμερα οκτώ πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.
Αυτά είναι τα: FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric και VNR Electric. Από αυτά, το κορυφαίο σε πωλήσεις είναι το Volvo FH Electric, το οποίο πρόσφατα επιλέχθηκε για το διάσημο βραβείο «International Truck of the Year Award» για το 2024.