Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Γιατί αντιδρούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές

Το βασικό πρόβλημα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών στην παρούσα φάση είναι πως, στην περίπτωση που η φορολογική μνήμη του Φ.Η.Μ. του οχήματος τους γεμίσει, προκειμένου να είναι σε θέση να εξακολουθήσουν να επιχειρούν νόμιμα, πρέπει να καταβάλλον ένα τίμημα της τάξης των 650 ευρώ για ένα νέο σύστημα που ωστόσο, δεν θα είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του νόμου 1220 που είναι σε ισχύ ήδη από 2012, καθώς τέτοιου είδους συστήματα δεν είναι διαθέσιμα ακόμη στην ελληνική αγορά! 
Παράλληλα, στην περίπτωση που το πράξουν, ως οφείλουν βάση της νομοθεσίας προκειμένου να είναι σε θέση να εκδίδουν αποδείξεις, κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πως σε 2 -3 μήνες από τώρα, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιβαρυνθούν με μια αντίστοιχη δαπάνη για να εγκαταστήσουν –εκ νέου- έναν νέο Φ.Η.Μ. που θα πληροί τις πιο πρόσφατες εγκρίσεις τύπου! 
Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, έχει δώσει μια… σιωπηρή παράταση στην λειτουργία συγκεκριμένων (3) τύπων ταμειακών μηχανών (που δεν πληρούν ωστόσο τις προδιαγραφές του 1220 του 2012), με το σκεπτικό της «μη παραβατικότητας». 
Ωστόσο, ως όφειλε, η Πολιτεία έπρεπε να έχει ήδη ασκήσει πιέσεις στις εταιρείες εισαγωγής των σχετικών ταμειακών μηχανών – ταξίμετρων προκειμένου, να έχουν παρουσιαστεί οι σχετικές αιτήσεις για έγκριση τύπου και η αγορά να έχει τη δυνατότητα να μεταβεί στην «νέα τάξη πραγμάτων» με ομαλό τρόπο. 

 

TAXI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ