Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην παρούσα φάση, οι ταμειακές μηχανές – ταξίμετρα που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές της ελληνικής αγοράς πληρούν προδιαγραφές βάσει εγκρίσεων τύπου ακόμη και του 2000!

Λόγω συνεχών παρατάσεων, οι σχετικές διατάξεις για τις νέες προδιαγραφές των ΑΔΗΜΕ – ΦΗΜ που έχουν θεσπιστεί από το 2012, δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ!

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής

Ενώ η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ενώ η Πολιτεία αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα σε αυτούς των ελεύθερων επαγγελματιών, το… αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο των Ταξί λόγω των ΑΔΗΜΕ – ΦΗΜ (Αυτόνομων Δημοσιονομικών Μονάδων Επεξεργασίας – Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών), δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. 
Αυτό συμβαίνει καθώς, με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών από την 29η Μαρτίου 2016, έχει δοθεί διορία έως την 31η Αυγούστου 2016, στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ταμειακών μηχανών – ταξιμέτρων, να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για έγκριση τύπου, νέων συστημάτων που θα πληρούν τις προδιαγραφές του ΠΟΛ 1220. 
Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση που η διάθεση στο εμπόριο των νέων αυτών συστημάτων θα είναι άμεση, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη – ενημέρωση των φορέων της αγοράς, σχετικά με το πώς θα υλοποιηθεί η εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, που υποτίθεται πως ισχύει από το 2012! 
Δηλαδή αν θα υπάρξει μια σχετική παράταση προτού οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές υποχρεωθούν να τοποθετήσουν τα οχήματα τους τα –νέου τύπου- ΦΗΜ ή αν θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των υπαρχόντων. 

 

TAXI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ