Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Σε τι χρησιμεύει το «καπέλο» των ταξί;

3.284 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2024)
Σε τι χρησιμεύει το «καπέλο» των ταξί;

Το αντικρίζουμε σε κάθε ταξί της χώρας, ανεξαρτήτως χρώματος και περιοχής. Ο λόγος; Λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν του οχήματος, προκειμένου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Ωστόσο αυτή δεν είναι και η μοναδική του χρησιμότητα!

Ξεχωρίζει και φωτίζει!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βρεθεί έστω και μια φορά στη ζωή του στην ανάγκη να σταματήσει άμεσα ένα ταξί στο δρόμο, προκειμένου να μεταφερθεί στον προορισμό του. Είτε μιλάμε για τα κίτρινα (βλ. Αθήνα) είτε για τα μπλε (βλ. Θεσσαλονίκη) είτε για τα μπορντό (βλ. Πάτρα) είτε για τα οποιασδήποτε άλλης απόχρωσης ταξί, το μόνο βέβαιο σε κάθε περίπτωση είναι πως τα εν λόγω οχήματα με τον έναν ή με τον άλλον  τρόπο είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να ξεχωρίζουν στον δρόμο.
Κι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία που τα κάνουν να διαφοροποιούνται από τον «περίγυρό» τους, είναι το χαρακτηριστικό εξάρτημα πάνω στην οροφή, όπου αναγράφεται η φωτεινή σήμανση «Taxi».
Το συγκεκριμένο εργαλείο, λοιπόν, είναι γνωστό με δυο όρους στην αργκό των επαγγελματιών του χώρου: άλλοι το αποκαλούν «καπέλο» και άλλοι «καρούμπαλο». Ανεξάρτητα από την ονομασία του, πάντως, τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ συγκεκριμένα, καθώς μπορεί να είναι είτε μαγνητικό είτε – στην πιο ακριβή εκδοχή του - «συρταρωτό» πάνω σε μια ειδική βάση της οροφής και φυσικά φωτισμένο (όταν είναι άδειο), προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό, ιδίως μέσα στη νύχτα. Ο φωτισμός του δε, επιτυγχάνεται μέσω ενός μικρού καλωδίου που περνά μέσα από το λάστιχο της πόρτας.    
 

Συνέχεια του άρθρου >>>