Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η συμμετοχή της DAF Trucks στο εν λόγω πρόγραμμα έφερε την ονομασία «EcoTwin».

DAF Trucks

H ολλανδική DAF Trucks συνεργάστηκε με τις εταιρείας TNO, NXP και Ricardo για την υλοποίηση του προγράμματος με την ονομασία «EcoTwin» μέσω του οποίου συμμετείχαν στο «EU Truck Platooning Challenge 2016». 
Με βάση τα όσα προαναφέραμε, τα τρία οχήματα που συμμετείχαν, ήταν σε θέση να συνδεθούν ασύρματα μεταξύ τους μέσω του συστήματος WiFi-P, ειδικών ραντάρ και καμερών ενώ, κατά την κίνηση τους εντός του αυτόνομου συρμού, η απόσταση μεταξύ των οχημάτων είναι περιοριστεί στα –μόλις- 10 μέτρα, με ταχύτητα κίνησης τα 80χλμ./ώρα. 
Το σύστημα WiFi-P που έχει εξελίξει η εταιρεία NXP έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές στον χώρο της αυτοκίνησης και παρέχει τη δυνατότητα υπέρ-ταχείας μεταφοράς δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο τα οχήματα είναι σε θέση να «επικοινωνούν» μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του δρομολογίου ενώ, όλα όσα είναι σε θέση να δει ο οδηγός του πρώτου φορτηγού, προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο σε μια ειδική οθόνη στο ταμπλό των υπόλοιπων δύο οχημάτων. 
Χάρη στην εντυπωσιακή μείωση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων κατά την κίνηση τους, μειώνεται δραστικά η αντίσταση που δέχονται από τον αέρα και σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών της DAF, η μέση κατανάλωση όλων των οχημάτων του συρμού μειώνεται έως και κατά 10%, με ανάλογα οφέλη στις εκπομπές ρύπων. 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ