Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η «καρδιά» του συστήματος αυτόνομου κονβόι για τα φορτηγά της Mercedes-Benz είναι το λογισμικό «Highway Pilot Connect».

Mercedes-Benz Trucks

Tα τρία ειδικά εξοπλισμένα Mercedes-Benz Actros ξεκίνησαν το δρομολόγιο τους για το λιμάνι του Ρότερνταμ από το μουσείο της Mercedes-Benz στην Στουτγάρδη. 
Στην «καρδιά» του προγράμματος της Mercedes-Benz είναι το σύστημα «Highway Pilot Connect» που επιτρέπει ουσιαστικά την ασύρματη (μέσω Wi-Fi) σύνδεση όλων των οχημάτων σε ένα κοινό δίκτυο (τεχνολογία «V2V»: Vehicle2Vehicle). 
Από τη στιγμή που τα ειδικά εξοπλισμένα Mercedes-Benz Actros«συγχρονίζονται» είναι σε θέση να κινηθούν σε ένα καραβάνι με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους να είναι μειωμένες στα μόλις 15 μέτρα! Η ιδιαίτερη μικρή αυτή απόσταση ασφαλείας συμβάλει στην σημαντική μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης που δέχεται το 2ο και το 3ο όχημα με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου τους. Σύμφωνα με τις δοκιμές της Mercedes-Benz, η συνολική κατανάλωση καυσίμου σε όλα τα οχήματα του συρμού μειώνεται κατά 10%, με αντίστοιχες μειώσεις στις εκπομπές CO2.
Παράλληλα, λόγω των μικρών αποστάσεων ασφαλείας που τηρούν μεταξύ τους τα τρία οχήματα του συρμού, καταλαμβάνουν μόλις 80μ. επί του οδικού δικτύου, σε αντίθεση με τα 150μ. που θα απαιτούνταν αν οι αποστάσεις ασφαλείας ήταν στα επιτρεπόμενα, με βάση τα ισχύοντα δεδομένα για τα συμβατικά οχήματα, επίπεδα.
Επιπρόσθετα, σημαντικά είναι και τα οφέλη σε ότι αφορά στον τομέα της οδικής ασφάλειας καθώς στην περίπτωση που το πρώτο όχημα επιβάλλεται να επιβραδύνει, ακόμη και ακραία, τα υπόλοιπα οχήματα του συρμού θα το πράξουν σχεδόν ταυτόχρονα. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως ένας οδηγός μπορεί να αντιδράσει σε χρόνο 1,4δλ., το σύστημα Highway Pilot Connect έχει φροντίσει να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης στα φορτηγά που έπονται σε χρόνο λιγότερο του 0,1 δλ.­­­­­­

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ