Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Υγρό πυρ… επί το οικονομικότερο

Υγρό πυρ… επί το οικονομικότερο

Η σημασία του καυσίμου παραμένει μεγίστης σημασίας για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, ωστόσο η αυξημένη τιμή του, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα υπερκατανάλωσης. Με αφορμή και την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης, παρουσιάζουμε τις εταιρείες καυσίμων της χώρας και τα νέα τους προϊόντα που υπόσχονται περισσότερα χιλιόμετρα με λιγότερα λίτρα καυσίμου.

ILEP
ΔΡΥΜΟΝΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΙΚΕ

Η προσπάθεια για περιορισμό της κατανάλωσης έχει πολλά μέτωπα. Από την πλευρά των κατασκευαστών αυτοκίνητων έχουν γίνει πολλές επενδύσεις για να αποδειχθεί ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος εξοικονόμησης. Έτσι τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με κινητήρες που χρησιμοποιούν τεχνικές όπως ο άμεσος ψεκασμός καυσίμου, οι περιορισμένες τριβές των μηχανικών μερών, ο μεταβλητών χρονισμός των βαλβίδων. Σε επίπεδο κατασκευής, ο περιορισμός του βάρους και η προσεγμένη αεροδυναμική φέρνουν αποτέλεσμα, ενώ σε επίπεδο βοηθητικών συστημάτων έχουμε το Start&Stop, την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, τα ελαστικά χαμηλής τριβής και πολλά άλλα. Φυσικά και ο οδηγός πρέπει να εκπαιδευτεί ώστε να οδηγεί προσεκτικά και ήπια, για να μην καταναλώνει άσκοπα. Τι γίνεται όμως με το ίδιο το καύσιμο; Πώς μπορεί η βενζίνη η το diesel να βοηθήσουν την κατανάλωση. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί ανακαλύπτουμε τη νέα πραγματικότητα στα καύσιμα, μέσα από τα νέα προϊόντα των εταιρειών πετρελαιοειδών. Μαζί ανακαλύπτουμε τις καταβολές τους, ενώ τις ρωτάμε τη γνώμη τους για τη νέα «πετρελαιοκίνητη» πραγματικότητα.

Κοινοποίησέ το »

Avin

Avin
κ. Μάκης Βανδώρος

κ. Μάκης Βανδώρος

  • Avin
  • κ. Μάκης Βανδώρος

Η Avin ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1977. Διαγράφοντας μία συνεχόμενα δυναμική πορεία ανάπτυξης, σήμερα απασχολεί πάνω από 200 άτομα, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και αριθμεί περισσότερα από 500 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μέλος του Ομίλου της Motor Oil Hellas, ενός από τους πιο δυναμικούς Ομίλους στο χώρο της διύλισης και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Avin Diesel Best
Η προηγμένη σύνθεση του Diesel Best της Avin αυξάνει τον αριθμό κετανίου, απελευθερώνει τη δύναμη του πετρελαιοκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα τον προστατεύει ανοίγοντας έναν νέο κύκλο επιδόσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα του Diesel Best είναι: Σημαντική οικονομία καυσίμου με συνεχή χρήση, απόδοση στο maximum, βελτιωμένη ποιότητα ανάφλεξης, αύξηση απόδοσης καύσης του πετρελαίου, μείωση εκπεμπόμενων καυσαερίων και προστασία του περιβάλλοντος, καθαρά μπεκ ψεκασμού στα νέα οχήματα, αντιοξειδωτική δράση, αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα και μείωση αφρισμού για γέμισμα ασφαλείας.

Η άποψη της Avin για την άφιξη του Diesel
Ρωτάμε τον εμπορικό διευθυντή της Avil Oil, κ. Μάκη Βανδώρο
Ποια είναι τα προϊόντα σας που υπάρχουν ή πρόκειται να λανσαριστούν για την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την ευρεία διάθεση του πετρελαίου κίνησης σε όλη τη χώρα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (USPs) αυτών των νέων προϊόντων, σε σχέση με εκείνα του ανταγωνισμού σας; Η AVIN απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της πετρελαιοκίνησης με το τεχνολογικά εξελιγμένο προϊόν Diesel Best. Η προηγμένη σύνθεση του αυξάνει τον αριθμό κετανίου, απελευθερώνει τη δύναμη του πετρελαιοκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα τον προστατεύει ανοίγοντας έναν νέο κύκλο επιδόσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πώς διασφαλίζετε (στο δίκτυο) την ποιότητα των καυσίμων σας και ειδικά του πετρελαίου κίνησης; Το Diesel Best αποτελεί προϊόν της Motor Oil Hellas, του πιο σύγχρονου διυλιστηρίου της ΝΑ Ευρώπης. Καθ’ όλη την αλυσίδα διανομής, από το διυλιστήριο έως τον τελικό καταναλωτή, το προϊόν υπάγεται σε συνεχόμενους ελέγχους ποιότητας. Το καύσιμο μεταφέρεται στο δίκτυο πρατηρίων με τον στόλο Ι.Χ. και Δ.Χ. βυτιοφόρων, εντός σφραγισμένων διαμερισμάτων, υπό συνθήκες πλήρους ελέγχου και απόλυτης ασφάλειας. Παράλληλα, από το εξειδικευμένο τμήμα ποιοτικού ελέγχου της AVIN διενεργούνται, τόσο τακτικοί, όσο και έκτακτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διασφαλίζουν παντού και ανά πάσα στιγμή την άριστη ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων. Σκοπεύετε να προβείτε σε αλλαγές όσον αφορά στην υποδομή του δικτύου πρατηρίων σας; Έχετε εκπαιδεύσει το δίκτυό σας για την καλύτερη απόκριση στις νέες απορίες των καταναλωτών; Η υπάρχουσα υποδομή καθώς και ο τεχνικός εξοπλισμός των πρατηρίων της AVIN, είναι καθ’ όλα άρτια για την κάλυψη των αναγκών της πετρελαιοκίνησης, υπακούοντας στην πιο σύγχρονη νομοθεσία ασφαλείας (π.χ. προστασία από διαρροές, ανάκτηση ατμών κλπ). Οι πρατηριούχοι και το προσωπικό του ιδιολειτουργούμενου δικτύου πρατηρίων βρίσκονται υπό συνεχείς διαδικασίες εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας και εξυπηρέτησης από το ειδικό τμήμα εκπαίδευσης της AVIN.

BP

BP
BP
  • BP
  • BP

Η ΒΡ παρουσιάσθηκε στην Ελληνική αγορά καυσίμων το 1951, όταν η εταιρεία Anglo Iranian (η μετέπειτα ΒΡ) εξαγόρασε την εταιρεία Steaua Romana που δραστηριοποιείτο στη χώρα έως τότε. Έντεκα χρόνια αργότερα, η ΒΡ εξαγόρασε την εταιρεία Supergas, ενώ το 1986 ακολούθησε η εξαγορά της Fina. Επόμενο βήμα της ΒΡ Hellas, ήταν η συνεργασία (joint venture) με την Mobil το 1998, ενώ η εταιρεία απορροφήθηκε πλήρως από την ΒΡ Hellas έως το 2000. Το καλοκαίρι του 2009, πραγματοποιήθηκε συμφωνία για την εξαγορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΒΡ στην Ελλάδα από τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συμφωνία αφορούσε στο σύνολο του δικτύου των πρατηρίων καυσίμων, στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα, καθώς και στον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Η συμφωνία δεν αφορούσε στα καύσιμα αεροπορίας, στα λιπαντικά και στον τομέα ηλιακής ενέργειας που παρέμεινε κάτω από την εποπτεία της ΒΡ. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η BP Hellas μετονομάζεται σε Hellenic Fuels, διατηρώντας την αποκλειστική χρήση των σημάτων ΒΡ για καύσιμα εδάφους.
BP Ultimate 95
H BP Ultimate 95 αντικαθιστά την σημερινή βενζίνη 95 οκτανίων της BP, εισάγοντας την τεχνολογία Ultimate και στα 95 οκτάνια, διατηρώντας την ίδια τιμή με την απλή αμόλυβδη. Η Νέα BP Ultimate 95 είναι μια βενζίνη υψηλής τεχνολογίας, η οποία έχει μέχρι και 5 φορές μεγαλύτερη καθαριστική δύναμη από τα κοινά καύσιμα, και έτσι βοηθά τον κινητήρα να διατηρείται “υγιής” για περισσότερα χρόνια. Χάρη στην προηγμένη σύνθεσή της, συμβάλλει σε μειωμένες εκπομπές ρύπων κι έτσι, επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον. Τέλος, δίνει έως και 16 επιπλέον χιλιόμετρα ανά γέμισμα (Κατά μέσο όρο 12 επιπλέον χιλιόμετρα, σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα). Η νέα BP Ultimate 95 που εξελίχθηκε σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο της BP στη Γερμανία, έρχεται για να συμπληρώσει και να βελτιώσει, τόσο την τεχνολογία των νέων κινητήρων, όσο και να επιτρέψει σε κινητήρες παλαιότερης τεχνολογίας να λειτουργήσουν σαν καινούριοι. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι, με τα καύσιμα BP Ultimate νέας γενιάς, o κινητήρας σας λειτουργεί πιο αποδοτικά από ό,τι θα λειτουργούσε με κοινά καύσιμα και για μεγαλύτερο διάστημα. Παράλληλα, διατηρεί τις επιδόσεις του και την οικονομία καυσίμου, επιτυγχάνοντας έτσι να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

EKO

EKO
EKO
  • EKO
  • EKO

Το 1982, μετά την απόφαση της EXΧON να εγκαταλείψει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ESSO. Έτσι, το Μάρτιο του 1984, η ΕΚΟ ΕΛΕΠΕΧ αγοράζει για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου τις μετοχές του Ομίλου Εταιριών της ESSO PAPPAS. Η ESSO μετονομάζεται σε ΕΚΟ, υπάγεται στη ΔΕΠ και λειτουργεί πλέον ως επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Από τα μέσα του 1996, αρχίζει η υλοποίηση της απόφασης για τη Νέα Εταιρική Ταυτότητα της ΕΚΟ, η οποία σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή στην ιστορία της Εταιρείας. Η εξαγορά της Γ. ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΑΕΕΠ από την ΕΚΟ-ΕΛΔΑ, που έγινε τον Νοέμβριο 1998, αποτελεί ενέργεια στρατηγικής σημασίας, αφού η απόκτηση των έξι εγκαταστάσεων και των 470 περίπου πρατηρίων υγρών καυσίμων, ενδυναμώνει σημαντικά την εταιρεία έναντι του ανταγωνισμού. Σήμερα, η ΕΚΟ ABEE αποτελεί μια σημαντικού μεγέθους δομή εμπορικών εταιρειών, με κυρίαρχη παρουσία στην Εμπορία Πετρελαιοειδών της χώρας μας.
EΚΟ Unleaded 95Ekonomy
Η βενζίνη 95Εkonomy βασίζεται σε μια νέα βελτιωμένη σύνθεση με πρόσθετα και ρυθμιστές τριβής τελευταίας τεχνολογίας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 1* λίτρο σε κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ, χαρίζοντας έως και 300 επιπλέον χιλιόμετρα το χρόνο με την ίδια ποσότητα καυσίμου. Τα χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:
Καθαρίζει καλύτερα τις βαλβίδες εισαγωγής και με μακροχρόνια χρήση διατηρεί καθαρό τον κινητήρα με αποτέλεσμα να βελτιώνει τις επιδόσεις του.
Προστατεύει τον κινητήρα από φθορές, μειώνοντας τις τριβές
Είναι πιο φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον (λιγότεροι εκπεμπόμενοι ρύποι)
Απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές για να τους προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου έως 2%.
EKO Diesel Plus
Πρόκειται για το πετρέλαιο κίνησης της EKO με πρόσθετα υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζουν: Καθαρότερα μπεκ και κινητήρα, μειωμένες εκπομπές ρύπων, σταδιακή βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα, οικονομία καυσίμου, προστασία του κυκλώματος πετρελαίου (αντλία, μπεκ κ.λ.π.) από διάβρωση με συνέπεια τη μείωση του κόστους συντήρησης, χαμηλότερη θερμοκρασία «παγώματος».

ελίν

ελίν
ελίν
κ. Γιάννης Νινιός

κ. Γιάννης Νινιός

  • ελίν
  • ελίν
  • κ. Γιάννης Νινιός

Η Ελινόιλ, γνωστότερη ως ελίν, ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας υγρών & στερεών καυσίμων στην Ελλάδα με μερίδιο πάνω από 7%, στην εσωτερική αγορά υγρών καυσίμων και ένα δίκτυο 580 πρατηρίων. Η μακροβιότερη ελληνική εταιρεία καυσίμων δραστηριοποιείται στο χώρο των πρατηρίων καυσίμων, στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, βιομηχανικών μονάδων και της ποντοπόρου ναυτιλίας με υγρά καύσιμα, στερεά καύσιμα και λιπαντικά, καθώς και στις υπηρεσίες θέρμανσης οικιών και κτιρίων.

Η άποψη της Elinoil για την άφιξη του Diesel
Ρωτάμε τον κ. Γιάννη Νινιό, Αναπληρωτή Διευθυντή Πωλήσεων Εσωτερικής Αγοράς ΕΛΙΝΟΙΛ
Ποια είναι τα προϊόντα σας που υπάρχουν ή πρόκειται να λανσαριστούν για την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την ευρεία διάθεση του πετρελαίου κίνησης σε όλη τη χώρα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (USPs) αυτών των νέων προϊόντων, σε σχέση με εκείνα του ανταγωνισμού σας; Η βασική διαφοροποίηση της ελίν είναι η απόλυτη δέσμευση σε θέματα ποιότητας των προϊόντων της και προστασίας του καταναλωτή. Η εταιρεία εδώ και 13 χρόνια εφαρμόζει επιτυχημένα τη δική της φιλοσοφία για καθαρά καύσιμα, σε μια αγορά που δυστυχώς μαστίζεται έντονα από φαινόμενα νοθείας. Το ντίζελ κίνησης που διατίθεται από τα πρατήρια του δικτύου ελίν, ελέγχεται όπως και όλα τα άλλα είδη καυσίμου, από το εργαστήριο καυσίμων του ΕΜΠ αλλά και από εξειδικευμένους ελεγκτές της εταιρείας με στόχο να διασφαλίζεται ότι, διατίθενται μόνο καθαρά καύσιμα στους αυτοκινητιστές. Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις και για διαφοροποιημένα προϊόντα, αλλά προτού γίνει κάποια κίνηση η εταιρεία θα σιγουρέψει ότι το οποιοδήποτε νέο προϊόν θα έχει πραγματικά προστιθέμενη αξία για τον καταναλωτή. Πώς διασφαλίζετε (στο δίκτυο) την ποιότητα των καυσίμων σας και ειδικά του πετρελαίου κίνησης; Η εταιρεία το 1998 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών (Ε.Τ.Κ.Λ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εφαρμόζοντας το Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ελέγχου Ποιότητας καυσίμων σε όλο το δίκτυο πρατηρίων ελίν. Στo πλαίσιο του προγράμματος αυτού, εκπρόσωποι του Ε.Τ.Κ.Λ. επισκέπτονται απροειδοποίητα τα πρατήρια της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παίρνουν δείγματα καυσίμων από την αντλία τα οποία και αναλύουν εξετάζοντας αν είναι εντός προδιαγραφών. Το 2008, με στόχο να προστατέψει τους καταναλωτές από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα καταδολίευσης αντλιών που παρατηρούνταν στην αγορά, η εταιρεία επέκτεινε τη συνεργασία της με το ΕΜΠ συμπεριλαμβάνοντας και ποσοτικούς ελέγχους. Παράλληλα με τους εξωτερικούς ελέγχους, η ελίν κάνει και η ίδια ελέγχους στην εφοδιαστική της αλυσίδα, ενώ τηρεί απόλυτα τη δέσμευση της για διακοπή συνεργασίας με όποιο πρατήριο πιαστεί αποδεδειγμένα να νοθεύει ή να έχει προβεί σε καταδολίευση αντλιών. Έτσι, χάρη στη συνεργασία με το Εργαστήριο Καυσίμων του ΕΜΠ και με οδηγό την απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής της για την ποιότητα, η ελίν καταφέρνει να διαθέτει καθαρά καύσιμα στη σωστή ποσότητα, σε μια αγορά στην οποία, από έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, η νοθεία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ και τα περιστατικά καταδολίευσης αντλιών αυξάνονται ραγδαία. Σκοπεύετε να προβείτε σε αλλαγές όσον αφορά στην υποδομή του δικτύου πρατηρίων σας; Έχετε εκπαιδεύσει το δίκτυό σας για την καλύτερη απόκριση στις νέες απορίες των καταναλωτών; Το δίκτυο μας ενημερώνεται διαρκώς και αναλυτικά σε τακτική βάση, τόσο μέσω ενημερωτικών εγκυκλίων, όσο και μέσω των επιθεωρητών πωλήσεων και της καθημερινής επαφής τους με τα πρατήρια του δικτύου ελίν. Όσο αφορά στις υποδομές μας, η εκτίμηση μας είναι ότι, οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά και οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν σε υποδομές πρατηρίων, θα γίνουν σε βάθος χρόνου. Όσο αφορά στην αποθήκευση και στη διακίνηση, η ελίν έχει εγκαταστάσεις καυσίμων σε στρατηγικά επιλεγμένες τοποθεσίες, δηλαδή στον Ασπρόπυργο Αττικής, στην Αγριά Βόλου και στο Πόρτο Λάγος του Ν. Ξάνθης. Παράλληλα, χάρη στα 3 υπερσύγχρονα πλοία που διαθέτει αλλά και στο στόλο των ΙΧ και ΔΧ βυτιοφόρων της, είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις προκύψουν στην αγορά λόγο της απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης.

JetOil

JetOil

    Η MAMIDOIL JETOIL είναι μία αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Σήμερα ελέγχει ένα δίκτυο περίπου 600 πρατηρίων με σήματα JETOIL, έχει στην ιδιοκτησία της το μεγαλύτερο ενιαίο αποθηκευτικό χώρο στα Βαλκάνια (πλην διυλιστηρίων), μέσω του οποίου εφοδιάζει το δίκτυό της στη Β. Ελλάδα αλλά και προωθεί τις εξαγωγές της προς τα Βαλκάνια, διαθέτει στόλο 33 Ι.Χ. βυτιοφόρων οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της, ενώ παράλληλα διαθέτει και στόλο 7 ιδιόκτητων εφοδιαστικών πλοιαρίων για τον ανεφοδιασμό των νησιών και των διαφόρων πελατών της (ακτοπλοΐα, ναυσιπλοΐα, αλιευτικά, κλπ) με καύσιμα ναυτιλίας.

    Η άποψη της Jetoil για την άφιξη του Diesel
    Ρωτάμε τον Διευθυντή Πωλήσεων κ. Στηβ Πουλίτση
    Ποια είναι τα προϊόντα σας που υπάρχουν ή πρόκειται να λανσαριστούν για την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την ευρεία διάθεση του πετρελαίου κίνησης σε όλη τη χώρα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (USPs) αυτών των νέων προϊόντων, σε σχέση με εκείνα του ανταγωνισμού σας; Η εταιρεία μας έχοντας την πληροφορία για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από εξαμήνου έχει προβεί στην δημιουργία νέου προϊόντος με την ονομασία «jet premium diesel» αποβλέποντας στην υποστήριξη της νέας τεχνολογίας στους κινητήρες diesel (EURO 4 και 5). Το νέο προϊόν σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να προσφέρει αντιαφριστική, αντιοξειδωτική, αντιρρυπαντική δράση και κυρίως να συμβάλλει στην οικονομικότερη λειτουργία του κινητήρα μέσω της μείωσης της κατανάλωσης του καυσίμου. Εδώ και λίγους μήνες, το προϊόν αυτό διατίθεται πιλοτικά σε επιλεγμένους πελάτες της Βόρειας Ελλάδας και αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή σου πανελλαδικά στο β’ εξάμηνο του 2012. Πως διασφαλίζετε (στο δίκτυο) την ποιότητα των καυσίμων σας και ειδικά του πετρελαίου κίνησης; Η ποιότητα των καυσίμων είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας μας και διασφαλίζεται με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που διενεργούνται από εξειδικευμένα για το σκοπό αυτό συνεργεία. Σκοπεύετε να προβείτε σε αλλαγές όσον αφορά στην υποδομή του δικτύου πρατηρίων σας; Έχετε εκπαιδεύσει το δίκτυό σας για την καλύτερη απόκριση στις νέες απορίες των καταναλωτών; Έχουμε ήδη αρχίσει την προσαρμογή των πρατηρίων με στόχο να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στην διάθεση του προϊόντος, με προσθήκη νέων θέσεων εξυπηρέτησης δίπλα σε αυτές των βενζινών. Η εκπαίδευση των πρατηριούχων είναι συνεχής για την εταιρεία μας και στο άμεσα προσεχές διάστημα θα επικεντρωθούμε στις απαντήσεις των ερωτήσεων που αναμένεται να προκύψουν στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό από την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης.

    Revoil

    Revoil
    κ. Απόστολο Ψαρρό

    κ. Απόστολο Ψαρρό

    • Revoil
    • κ. Απόστολο Ψαρρό

    Η Revoil είναι 100% Ελληνική Εταιρεία Πετρελαιοειδών, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 9%. Η Revoil πουλά καύσιμα και λιπαντικά στο δίκτυο των πρατηρίων της, το οποίο αποτελείται από 532 πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων. Από τις αρχές του 2005, διατηρεί συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με σκοπό τον έλεγχο και την πιστοποίηση της άριστης ποιότητας των καυσίμων που διαθέτει από τα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις της.
    Dieselmax
    H Revoil διαθέτει στην αγορά το Dieselmax, που χάρη στο συνδυασμό των ειδικών συστατικών του, όπως είναι το αυξητικό κετανίων, το απορρυπαντικό, το αντιδιαβρωτικό, το αντιοξειδωτικό, το αντιαφριστικό και τον ειδικό απογαλακτωματοποιητή, πετυχαίνει τα εξής αποτελέσματα.
    Μείωση της κατανάλωσης, μιας και τα ειδικά πρόσθετα εξασφαλίζουν καλύτερο κρύο ξεκίνημα, αυξάνουν την απόδοση καύσης του πετρελαίου και βελτιώνουν την ποιότητα ανάφλεξης.
    Μείωση του κόστους συντήρησης και αύξησης της «ζωής» του κινητήρα, μιας και αφαιρούνται οι υπάρχουσες αποθέσεις από τα μπεκ ψεκασμού (clean up) κρατώντας τα καθαρά. Έτσι, βελτιστοποιείται ο ψεκασμός τους και παραμένει όλη η μηχανή καθαρή.
    Σωστή ποσότητα σε κάθε εφοδιασμό, μιας και μειώνεται ο αφρισμός του diesel με αποτέλεσμα το γρηγορότερο και πληρέστερο γέμισμα του ρεζερβουάρ.
    Σεβασμό για το περιβάλλον, με τη μείωση της εκπομπής ρυπαντών και τη μείωση του θορύβου της μηχανής κατά 2dB.

    Η άποψη της Revoil για την άφιξη του Diesel
    Ρωτάμε τον Εμπορικό Διευθυντή της Revoil, κ. Απόστολο Ψαρρό
    Ποια είναι τα προϊόντα σας που υπάρχουν ή πρόκειται να λανσαριστούν για την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την ευρεία διάθεση του πετρελαίου κίνησης σε όλη τη χώρα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (USPs) αυτών των νέων προϊόντων, σε σχέση με εκείνα του ανταγωνισμού σας; Εδώ και 2 χρόνια η Revoil έχει λανσάρει στην Ελληνική αγορά το πετρέλαιο κίνησης Dieselmax. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τις ανάγκες της σύγχρονης μετακίνησης, η οποία αρχικά αναπτύχτηκε για να καλύψει τις ανάγκες του επαγγελματία οδηγού. Πώς διασφαλίζετε (στο δίκτυο) την ποιότητα των καυσίμων σας και ειδικά του πετρελαίου κίνησης; Η Revoil από τις αρχές του 2005 διατηρεί συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με σκοπό τον έλεγχο και την πιστοποίηση της άριστης ποιότητας των καυσίμων που διαθέτει από τα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις της. Όμως, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του καταναλωτή για τη διασφάλιση ποιοτικών καυσίμων σε ανταγωνιστικές τιμές και χωρίς απώλεια στην ποσότητα, πρώτη ενέταξε την 1η Φεβρουαρίου 2008 πανελλαδικά, στο πρόγραμμα συνεργασίας που διατηρεί με το Ε.Μ.Π. το δίκτυο πρατηρίων με τα σήματά της και τους ποσοτικούς ελέγχους.Ελεγκτές ερευνητές που ανήκουν στην ομάδα του Ε.Μ.Π. λαμβάνουν δείγματα από την αντλία και με τη μέθοδο της λιτρομέτρησης μετρούν την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας. Η διαδικασία είναι η ίδια που τηρείται και για τους Ποιοτικούς Ελέγχους, δηλαδή οι έλεγχοι που διεξάγονται από το Εργαστήριο του Ε.Μ.Π. είναι αιφνιδιαστικοί και στατιστικά τεκμηριωμένοι, με πλήρη ανεξαρτησία από τη Revoil, σε χρόνους και σημεία που το Πολυτεχνείο επιλέγει χωρίς καμία προειδοποίηση. Κατά την ετήσια διεξαγωγή των Ποσοτικών και Ποιοτικών Ελέγχων, η αξιοπιστία των Συνεργατών Πρατηριούχων, παλαιότερων και νεότερων, σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα της οργάνωσης της εταιρείας, αναδεικνύουν το δίκτυο συνεργαζόμενων πρατηρίων με τη Revoil, κορυφαίο σε ποιότητα. Η εταιρεία αναπτύσσεται ταχέως ενσωματώνοντας συνεχώς νέα πρατήρια στο δίκτυο της, πάντοτε με γνώμονα την ποιότητα και αξιοπιστία των νέων συνεργατών πρατηριούχων. Ωστόσο, σε οποιαδήποτε περίπτωση εντοπισμού παράβασης η Revoil προχωρεί στην άμεση αναστολή συνεργασίας και αφαίρεση των σημάτων της διαχωρίζοντας τη θέση της. Αρχή της εταιρείας είναι η εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της. Σκοπεύετε να προβείτε σε αλλαγές όσον αφορά στην υποδομή του δικτύου πρατηρίων σας; Έχετε εκπαιδεύσει το δίκτυό σας για την καλύτερη απόκριση στις νέες απορίες των καταναλωτών; Το δίκτυο της Revoil, που αποτελείται από 532 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, είναι ήδη έτοιμο και πλήρως εκπαιδευμένο για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών. Η εταιρεία μας έχει επενδύσει στο βελτιωμένο πετρέλαιο κίνησης εδώ και 2 χρόνια, με το λανσάρισμα του Dieselmax.

    Shell

    Shell
    Shell
    κα. Κίρκη Καλαντζή

    κα. Κίρκη Καλαντζή

    • Shell
    • Shell
    • κα. Κίρκη Καλαντζή

    Tον Ιούνιο του 2010, η Shell ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας στην Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. Η πώληση αφορά στις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, τα οποία θα εξακολουθήσουν να διατηρούν το σήμα και τα προϊόντα της Shell μέσω μίας, αρχικά, πενταετούς Σύμβασης Αδείας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και Motor Oil Hellas, στις δραστηριότητες των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων της ασφάλτου, των χημικών, του υγραερίου, στις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής και στις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.
    Shell Fuel Save Unleaded & Fuel Save Diesel
    Αυτή τη στιγμή, η Shell διαθέτει δύο νέα προϊόντα στην αγορά, τα Shell Fuel Save Unleaded & Fuel Save Diesel. Τα δύο αυτά προϊόντα, ως στόχο έχουν την εξοικονόμηση καυσίμου από το πρώτο κιόλας γέμισμα. Τα νέα καύσιμα έχουν εμπλουτιστεί με νέα ειδικά συστατικά οικονομίας καυσίμου (Shell Efficiency Improvers). Στη νέα αμόλυβδη Shell Fuel Save Unleaded 95 οκτανίων λειτουργούν περιορίζοντας τις απώλειες ενέργειας στον κινητήρα, λιπαίνοντας τα σημεία όπου τα συνηθισμένα λιπαντικά κινητήρων είναι λιγότερο αποτελεσματικά π.χ. τα ελατήρια συμπίεσης των εμβόλων. Η μείωση των απωλειών ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα να διατίθεται περισσότερη ενέργεια για την κίνηση των τροχών και να εξοικονομείται έως και 1 λίτρο σε κάθε γέμισμα. Επίσης περιέχουν ειδικά απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται οι βαλβίδες εισαγωγής καθαρές, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα και άρα συμβάλλοντας αντιστοίχως στην οικονομία καυσίμων. Στο νέο πετρέλαιο κίνησης Shell FuelSave Diesel, προκαλούν πιο αποτελεσματική ανάφλεξη και καύση από ό,τι το απλό πετρέλαιο κίνησης, κάτι που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική καύση στον κινητήρα. Επιπλέον, τα νέα συστατικά αποτρέπουν τη συσσώρευση επικαθίσεων στον κινητήρα συμβάλλοντας στη βελτίωση της απόδοσης του και άρα στην οικονομία καυσίμου.

    Η άποψη της Shell για την άφιξη του Diesel
    Ρωτάμε την κα. Κίρκη Καλαντζή, Υπεύθυνη Ιδιολειτουργούμενου Δικτύου Πρατηρίων Shell
    Ποια είναι τα προϊόντα σας που υπάρχουν ή πρόκειται να λανσαριστούν για την κάλυψη των νέων αναγκών που προκύπτουν από την ευρεία διάθεση του πετρελαίου κίνησης σε όλη τη χώρα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα (USPs) αυτών των νέων προϊόντων, σε σχέση με εκείνα του ανταγωνισμού σας; Τα πρατήρια Shell είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη πετρελαίου κίνησης. Από το 2004 διατίθεται στην αγορά το Shell V-Power Diesel που με τη μοναδική του σύνθεση προσφέρει περισσότερη δύναμη, ενώ το Νοέμβριο παρουσιάσαμε το νέο FuelSave Diesel το οποίο αντικατέστησε το απλό πετρέλαιο κίνησης και προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου από το πρώτο γέμισμα. Πώς διασφαλίζετε (στο δίκτυο) την ποιότητα των καυσίμων σας και ειδικά του πετρελαίου κίνησης; Στα πρατήρια Shell πιστεύουμε πως για να διασφαλίσουμε την ποιότητα και ποσότητα στον πελάτη μας, πρέπει να ελέγχουμε όλα τα στάδια μεταφοράς των καυσίμων μας. Έτσι, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται ακολουθούν όλη τη πορεία του καυσίμου, από το διυλιστήριο στο πρατήριο και τελικά στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του πελάτη μας. Στα πρατήρια Shell, για περισσότερα από 10 χρόνια, έχουμε ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό ελέγχου πραγματοποιώντας 2.500 ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους το χρόνο. Το Μάιο παρουσιάσαμε μία πρωτοποριακή τεχνολογία μοριακού ιχνηθέτη, που επιτρέπει τον πλήρη και άμεσο ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων μας. Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στο καύσιμο σε απειροελάχιστες ποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό. Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια. Η εφαρμογή του συστήματος μοριακού ιχνηθέτη εντάσσεται στη διαρκή δέσμευση έναντι των πελατών μας για την παροχή ποιοτικών καυσίμων με άριστες προδιαγραφές. Σκοπεύετε να προβείτε σε αλλαγές όσον αφορά στην υποδομή του δικτύου πρατηρίων σας; Έχετε εκπαιδεύσει το δίκτυό σας για την καλύτερη απόκριση στις νέες απορίες των καταναλωτών; Τα πρατήρια Shell είναι έτοιμα να υποδεχτούν οποιαδήποτε αύξηση σε καταναλώσεις του πετρελαίου κίνησης και να προσφέρουν επιλογές στον πελάτη – FuelSave Diesel για εξοικονόμηση και V-Power Diesel για περισσότερη δύναμη. Ήδη, το ενισχυμένο πετρέλαιο κίνησης V-Power Diesel διατίθεται σε περίπου 200 πρατήρια. Δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αλλαγές αυτή την στιγμή, είμαστε όμως πάντα ευέλικτοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε ανάγκη της αγοράς. Το δίκτυό μας είναι πλήρως ενημερωμένο για τα προϊόντα μας συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου κίνησης. Δίνουμε συνεχώς σημασία σε αυτά που έχουν αξία για το πελάτη, ευγένεια, άρτια εξυπηρέτηση και σωστή ενημέρωση.

    Κοινοποίησέ το »