Αξεσουάρ: 25 top προτάσεις!

3878 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα πως μπορείς να αναβαθμίσεις συνολικά το αυτοκίνητό σου, επενδύοντας σε διάφορα αξεσουάρ που θα το αναβαθμίσουν ολοκληρωτικά, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα.

 
Δερμάτινα καθίσματα

Επιλέγοντας κανείς να βάλει δερμάτινο σαλόνι στο αυτοκίνητό του επωφελείται πολύπλευρα  καθώς το δέρμα αναβαθμίζει το εσωτερικό με διάφορους τρόπους. Αναμφίβολα, η αισθητική των δερμάτινων καθισμάτων δεν συγκρίνεται με εκείνη των υφασμάτινων. Η κομψότητα που προσδίδουν στο αυτοκίνητο τα δερμάτινα καθίσματα δεν περνάει απαρατήρητη ποτέ, καθώς τα δερμάτινα καθίσματα είναι συνυφασμένα στις  συνειδήσεις όλων μας με τα κορυφαία και πιο ακριβά αυτοκίνητα.
Σίγουρα για πολλούς το κόστος των δερμάτινων καθισμάτων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αλλά πλέον υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την τοποθέτησή τους, κάνοντας σημαντικές προσφορές, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται καθόλου η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  

Εξατμίσεις

Η σημασία της εξάτμισης για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα μεγάλη.  Η σωστή επιλογή συστήματος εξάτμισης αναβαθμίζει άμεσα το αυτοκίνητό σας, αυξάνοντας την ιπποδύναμη και μειώνοντας τον θόρυβο σε νόμιμα επίπεδα. Ακόμη, πέραν της μείωσης του παραγόμενου θορύβου του κινητήρα, το σύστημα εξαγωγής φροντίζει και για την εύρυθμη λειτουργία του.
 Για παράδειγμα, σε έναν τυπικό βενζινοκινητήρα, το 35-40% της ενέργειας που περιέχεται στο καύσιμο πάει «χαμένο» στην εξάτμιση, υπό μορφή θερμικής, κινητικής και ηχητικής ενέργειας. Το σύστημα εξάτμισης φροντίζει να αξιοποιεί μέρος αυτής της ενέργειας προς όφελος της απόδοσης του κινητήρα, αυξάνοντας την ογκομετρική απόδοση μέσω της βελτίωσης του ποσοστού πλήρωσης των κυλίνδρων.

Μεμβράνες

Η απόσβεση του κόστους τοποθέτησης των αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα. Υπολογίστε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται περίπου 20%. Επομένως, για ένα μοντέλο με κατανάλωση 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις 1,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (ή 2,5 ευρώ). Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανύει ένας οδηγός κατά μέσο όρο 5.000 χλμ./έτος, το όφελος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 125 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 125 ευρώ που βλέπεις άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Προγραμματισμός εγκεφάλου


Τέλος, αν θέλεις να κάνεις οικονομία βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου, μπορείς να το εμπιστευθείς στα χέρια κάποιου ειδικού, ο οποίος θα προγραμματίσεις κατάλληλα τον εγκέφαλο. Mε τη βελτίωση του εγκεφάλου σε υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο, μπορούμε να έχουμε αύξηση της απόδοσης κατά 20-30%, ενώ σε ένα ατμοσφαιρικό, αυτή η αύξηση κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 8-15%. Αυτά τα ποσοστά μπορεί να είναι και μεγαλύτερα, αν η βελτίωση του εγκεφάλου συνδυάζεται με άλλες βελτιώσεις. Επίσης, ο προγραμματισμός της ECU μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της εξόδου του καυσίμου από τους εγχυτήρες στον κινητήρα. Αυτό δημιουργεί ένα πλουσιότερο μίγμα καυσίμου-αέρα το οποίο συνεισφέρει σε απόδοση και οικονομία.

 
 

 

προϊοντα αυτοκινητου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

 • TURBODIESEL

  Turbo Diesel Filippidis! Οι ειδικοί σε Τουρμπίνες, Αντλίες και Μπεκ πετρελαίου, Δυναμόμετρα και Προγράμματα αύξησης ιπποδύναμης, Εργαλεία συνεργείων, Ενισχυτικά / Αντιβακτηριδιακά πετρελαίου.
   2310-753688 Περισσότερα

προϊοντα αυτοκινητου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

 • Γ. ΔΡΙΒΑΚΟΣ

  Η εταιρεία μουσαμάδων και ψηφιακών εκτυπώσεων Δριβάκος αποτελεί την πιο ισχυρή δύναμη στο χώρο των φορτηγών αυτοκινήτων. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ οι συνεργάτες της είναι πλήρως εκπαιδευμένοι έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία.
   2105573216 - 219 Περισσότερα

προϊοντα αυτοκινητου - ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

 • PAPALOUKAS EXHAUST

  Για εξατμίσεις φορτηγών, μηχανημάτων, πούλμαν και Ι.Χ εμπιστευτείτε την PAPALOUKAS EXHAUST. Με εμπειρία, τεχνογνωσία και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, η εταιρεία με έδρα τον Ασπρόπυργο αναλαμβάνει ότι έχει να κάνει με την εξάτμιση και τον καταλύτη του φορτηγού σας.
   2105590860 Περισσότερα

προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

προϊοντα αυτοκινητου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ