Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η μπαγκαζιέρα είναι η λύση!

Η μπαγκαζιέρα είναι η λύση!

4.712 Επισκέψεις στο άρθρο

Εχετε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα, με τα πράγματα που δεν χωράνε στο αυτοκίνητο; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε δοκιμάστε μια μπαγκαζιέρα. Αρκετός χώρος, καλή αεροδυναμική και άνετο ταξίδι. Δείτε τώρα πώς θα την τοποθετήσετε, πως θα φορτώσετε, αλλά και πως θα την συντηρήσετε.

ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
ΔΡΟΣΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνο είναι όλοι και περισσότεροι οι οδηγοί που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση και ψάχνουν μια έξυπνη αγορά.

Κοινοποίησέ το »


Επιλέξτε την κατάλληλη μπαγκαζιέρα για τις ανάγκες σας

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές αποθηκευτικές λύσεις, είτε κλειστού τύπου (μπαγκαζιέρες) είτε ανοιχτού (σχάρες). Μία φθηνή και μη επώνυμη μπαγκαζιέρα όχι μόνο θα σας πάρει πολύ χρόνο να την τοποθετήσετε, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη για τους υπόλοιπους ανθρώπους που κινούνται στο δρόμο. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι είδους αντικείμενα πρόκειται να μεταφέρετε.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το βάρος των αντικειμένων. Στα περισσότερα αυτοκίνητα το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που ορίζει ο κατασκευαστής κυμαίνεται στα 75 κιλά. Αν προσθέσουμε και το βάρος της μπαγκαζιέρας, μιλάμε για ωφέλιμο βάρος περίπου 50 κιλά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερφορτώνετε την οροφή του αυτοκινήτου γιατί, εκτός από πιθανή ζημιά που μπορεί να προκληθεί, είναι και πολύ επικίνδυνο για την ασφάλειά σας.

Τέλος, υπάρχουν μπαγκαζιέρες που ανοίγουν από τη μια πλευρά, άλλες που ανοίγουν και από τις δύο, ενώ υπάρχουν κι αυτές που ανοίγουν προς τα επάνω. Ετσι, πρέπει να λάβετε υπόψη σας το μέρος στο οποίο συνήθως φορτώνετε το αυτοκίνητο ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά τη φόρτωση.

Κάνε τη σωστή τοποθέτηση

Οι σύγχρονες μπαγκαζιέρες δεν απαιτούν τρύπημα για να τοποθετηθούν μιας και διαθέτουν οδηγούς. Το μόνο που απαιτείται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η μετακίνηση των βάσεων ώστε να προσαρμοστούν στις ειδικές υποδοχές-εγκοπές και να ασφαλιστούν με το χέρι.
Η μπαγκαζιέρα πρέπει να βρίσκεται σωστά πάνω στις βάσεις της, ώστε το βάρος να είναι σωστά κατανεμημένο στην οροφή του αυτοκινήτου
Το πορτμπαγκάζ πρέπει να ανοίγει τελείως
Η μπαγκαζιέρα πρέπει να είναι παράλληλη προς το δρόμο ώστε να μην ασκείται πίεση προς τα πάνω στις υψηλές ταχύτητες
Η μπαγκαζιέρα δεν πρέπει να εξέχει στα πλάγια του αυτοκινήτου ώστε να εξασφαλιστεί αεροδυναμική αντίσταση
Οι αποστάσεις μεταξύ των βάσεων πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 70 και 90 mm ανάλογα με το αυτοκίνητο και την μπαγκαζιέρα
Η μπαγκαζιέρα δεν πρέπει να τοποθετείται ούτε ανάποδα αλλά ούτε διαγώνια

Προσοχή όταν φορτώνετε

Η φόρτωση της μπαγκαζιέρας πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε, εκτός από την καλύτερη εκμετάλλευση χώρου, να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τη δική σας αλλά και των υπόλοιπων οδηγών, καθώς και των πεζών.

Τα αντικείμενα πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένα
Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε ιμάντες ή το γνωστό χταπόδι
Το κλείσιμο της μπαγκαζιέρας πρέπει να γίνεται χωρίς δυσκολία
Αν έχετε κάποιο βαρύ αντικείμενο, τοποθετήστε το στο κέντρο
Οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι οι μπαγκαζιέρες προσφέρουν 100% προστασία από βροχή. Παρ όλα αυτά, αν γνωρίζετε ότι θα συναντήσετε βροχή στο δρόμο, καλό είναι να πάρετε έξτρα μέτρα.

Τοποθετήστε τα βαρύτερα φορτία στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Μην υπερβείτε σε καμία περίπτωση το όριο που ορίζει ο κατασκευαστής και μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το βάρος της μπαγκαζιέρας.

Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει το καπάκι και, σε περίπτωση που έχετε σχάρα, ελέγξτε ότι τα πράγματα είναι σωστά φορτωμένα και δεμένα. Σε μακρινά ταξίδια καλό είναι να σταματάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ελέγχετε. Φυσικά, μην ξεχνάτε να προσαρμόζετε την ταχύτητά σας ανάλογα και, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, αφαιρέστε την μπαγκαζιέρα από το αυτοκίνητο για να εξοικονομήσετε πολύτιμο καύσιμο.

Συντήρηση και αποθήκευση δίνουν… ζωή 

Ακολουθήστε τις υποδείξεις του κατασκευαστή για το πλύσιμο. Αποφύγετε τοξικά ή αμφιβόλου προελεύσεως καθαριστικά γιατί μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα. Αν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσετε την μπαγκαζιέρα μετά από καιρό, καλό είναι να λιπάνετε τις κλειδαριές με σπρέι σιλικόνης ή κάποιο άλλο λιπαντικό. Η μπαγκαζιέρα μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε, αρκεί να μην είναι εκτεθειμένη στις ακτίνες του ήλιου και σε υγρασία.

Κοινοποίησέ το »

προϊοντα αυτοκινητου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ

  • ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS

    ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS

    Η ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS δραστηριοποιείται απο το 2002 σε μουσαμάδες φορτηγών, επιγραφές και ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων με μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, ρολού, τύπου ενιαίας εκτύπωσης 6χρωμα υδροδιαλυτά μελάνια τύπου eco solvent σε ποιότητα ανάλυσης έως και 1440.dpi.
     210 5570000 Περισσότερα