Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Μεμβράνες αυτοκινήτου

Μεμβράνες αυτοκινήτου

19.037 Επισκέψεις στο άρθρο

Τώρα που ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40ο Κελσίου, το air condition θα δουλεύει υπερωρία και η κατανάλωση θα πάρει την ανιούσα, υπάρχει τρόπος να γλιτώσουμε αυτά τα επιπλέον λίτρα βενζίνης; Και όμως ναι, τοποθετώντας αντιηλιακές μεμβράνες, οι οποίες και ομορφαίνουν και κάνουν την διαβίωση στην καμπίνα πιο ανθρώπινη!

ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

Όταν το θερμόμετρο δείχνει 40ο Κελσίου και είσαι κολλημένος στην κίνηση, όσο και οικονομία να θέλεις να κάνεις, δεν γίνεται. «Αναγκάζεσαι» λοιπόν να πατήσεις το κουμπί του air condition με γνώση σου ότι η κατανάλωση θα ανέβει, ενώ ταυτόχρονα ψάχνεις σκιά να σταματήσεις για να μην τσουρουφλιστείς. Γιατί ακόμα και με τον κρύο αέρα να «σκάει» πάνω σου, οι ακτίνες του ήλιου καίνε και σε δυσκολεύουν στην οδήγηση…

Υπάρχει λοιπόν λύση στο παραπάνω; Πως γίνεται δηλαδή και σκιά να έχεις μέσα στο αυτοκίνητο, και το air condition να μην ζορίζεται και άρα να μην καταναλώνει περισσότερη βενζίνη; Ναι, και αυτή βρίσκεται στις αντιηλιακές μεμβράνες οι οποίες καλύπτουν τα τζάμια του αυτοκινήτου. 
Ας δούμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να υπολογίσουμε το πραγματικό όφελος από τις αντιηλιακές μεμβράνες. Γιατί κακά τα ψέματα, βρισκόμαστε σε μια χώρα που πάνω από τους έξι μήνες του χρόνου, έχει καλοκαίρι…
Λεπτές στο πάχος, αλλά θαυματουργές! Οι αντιηλιακές μεμβράνες είναι ιδιαίτερα λεπτές, μόλις λίγα χιλιοστά του χιλιοστού. Όμως, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, αυτές αποτελούνται από πολλά επιμέρους στρώματα, τα οποία προστατεύουν από τις βλαβερές UV ακτίνες του ηλίου. 
Επιπλέον, ενίοτε διαθέτουν και μία επίστρωση τιτανίου ή αλουμινίου, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ μία αντιχαρακτική επίστρωση, προστατεύει τις μεμβράνες από γρατσουνιές. 
Τέλος, ο καθορισμός του χρώματος κάθε μεμβράνης καθορίζεται από μία επίστρωση που υπάρχει ενδιάμεσα όλων των παραπάνω. Όλες οι μεμβράνες προσφέρουν αρκετά υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ από χρώμα σε χρώμα διαφέρει η μείωση της ηλιακής θερμότητας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Κοινοποίησέ το »

Πόσο κοστίζουν;

Πόσο κοστίζουν;

    Το κόστος για την τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών ξεκινά από τα 100 ευρώ (ή και λιγότερο) και φτάνει έως τα 200, ανάλογα με την ποιότητα και μάρκα που θα επιλέξετε, ή ακόμη και την εποχή που θα αποφασίσετε να τις τοποθετήσετε (χειμώνας-καλοκαίρι). Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τιμή είναι ανάλογη με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Διαφορετικές τιμές δίνονται για 3θυρα και για 5θυρα αυτοκίνητα, και άλλες για SUV.

    ΠΡΟΣΟΧΗ
    Με μια επώνυμη εταιρεία έχετε εγγύηση εφ όρου ζωής, ενώ αν επιλέξετε μια φθηνή μάρκα ή μια σε προφορά, συνήθως δίνεται εγγύηση τριών ετών. Οπότε ελέγξτε προσεκτικά τη διάρκεια της εγγύησης και τις προδιαγραφές των μεμβρανών.

    Γιατί να βάλω αντιηλιακές μεμβράνες;

    Γιατί να βάλω αντιηλιακές μεμβράνες;

      Τα κέρδη από την τοποθέτηση μεμβρανών δεν είναι αόριστα, το αντίθετο, είναι πολύ συγκεκριμένα και σημαντικά.

      •  Αυξημένη προστασία για όσους πάσχουν από δερματοπάθειες και οφθαλμολογικά νοσήματα.
      • 3 Αισθητή μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες.
      • 3 Πιο αποδοτική λειτουργία κλιματιστικού και περιορισμένη χρήση του, σε συνδυασμό με μικρότερη κατανάλωση. 
      • 3 Μεγαλύτερη προστασία για τις ευπαθείς ομάδες (μικρά παιδιά - βρέφη - ηλικιωμένους).
      • 3 Μείωση της υπεριώδους (Ultra Violet) ακτινοβολίας Α και Β.
      • 3 Γρήγορη απόσβεση – γρήγορο κέρδος.
      • 3 Αντικλεπτικές ιδιότητες. 
      • 3 Προστασία από τα κακορυθμισμένα φώτα το βράδυ. 
      • 3 Συγκρατιούνται τα θραύσματα σε περίπτωση ατυχήματος, χωρίς να κινδυνεύουν να κοπούν οι επιβάτες.

      Πότε οι αντιηλιακές μεμβράνες είναι νόμιμες;

      Η τοποθέτηση των αντιηλιακών μεμβρανών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κοκ.

      Η τοποθέτηση των αντιηλιακών μεμβρανών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κοκ.

        Στην παράγραφο 7 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκούμενων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου και του ανεμοθώρακα καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφενός μεν, σε περίπτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο ελάχιστο, αφετέρου δε να είναι ορατός, τόσο ο οδηγός, όσο και οι επιβαίνοντες αυτού.
        Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη, ώστε:
        α) η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου.
        β) να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται δια μέσου του ανεμοθώρακα.
        γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού.
        Συμπληρωματικά ο νομοθέτης αναφέρει στο ίδιο άρθρο πως «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού. Το μηχανοκίνητο όχημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο κατά τρόπον, ώστε το πεδίο ορατότητας του οδηγού, μπροστά, δεξιά και αριστερά αυτού, να είναι αρκετό για να είναι δυνατή η ασφαλής οδήγηση».

        Οι μεμβράνες δεν είναι μόνο για τα τζάμια!

        Οι μεμβράνες δεν είναι μόνο για τα τζάμια!

          Εκτός από τις αντηλιακές μεμβράνες που τοποθετούνται στα τζάμια, η νέα μόδα στην αγορά είναι το car wrapping, δηλαδή οι μεμβράνες που τοποθετούνται στο αμάξωμα.
          Πρόκειται για μία ιδανική επιλογή όταν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας, μιας και με αυτό τον τρόπο θα το μεταμορφώσετε και θα το κάνετε να δείχνει σαν καινούριο. Βέβαια, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, οι μεμβράνες αυτές είναι και ανθεκτικές σε γρατζουνιές, άρα θα δείχνει το μοντέλο συνεχώς σαν καινούριο. Και αν τις βαρεθείτε, τότε οι μεμβράνες αυτές αφαιρούνται εύκολα, ώστε να επιλέξετε το νέο look που θα ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε και μεμβράνες με σχέδια-tatto προσωποποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το αυτοκίνητό σας. Όσο, τέλος για την συντήρηση μετά την τοποθέτηση; Δεν απαιτείται κάτι το ιδιαίτερο μιας και οι μεμβράνες αυτές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να πλένονται έτσι ακριβώς όπως το χρώμα.

          Κέρδος από 135 ευρώ το χρόνο!

          Κέρδος από 135 ευρώ το χρόνο!

            Η απόσβεση των αντιηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα…
            Υπολογίστε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται θεωρητικά έως 33%, ωστόσο εσείς υπολογίστε περίπου 20%. ¶ρα, για ένα μοντέλο με κατανάλωση 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις 1,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα (ή 2,7 ευρώ).
            Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανύει ένας οδηγός κατά μέσο όρο 5.000 χλμ./έτος, το όφελος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 135 ευρώ.
            Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, και άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 135 ευρώ που βλέπεις άμεσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

            FAQ

            Η τοποθέτηση των αντιηλιακών μεμβρανών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες, διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμαείναι αμφίβολο.

            Η τοποθέτηση των αντιηλιακών μεμβρανών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες, διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμαείναι αμφίβολο.

              >> Μπορώ να τοποθετήσω αντιηλιακές μεμβράνες μόνος μου;
              Σε καμία περίπτωση δεν το συνιστούμε. Εμπιστευθείτε καλύτερα τα χέρια των ειδικών.
              >> Πόσος χρόνος χρειάζεται;
              Η τοποθέτηση γίνεται αυθημερόν, όμως χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, οι αντιηλιακές μεμβράνες τοποθετούνται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διάλυμα σαπουνόνερου. Και παρότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού αφαιρείται κατά την διαδικασία της εφαρμογής, κάποια πολύ μικρή ποσότητα παραμένει ανάμεσα στην μεμβράνη και το κρύσταλλο.
              Το παραμένον διάλυμα πρέπει να εξατμιστεί τελείως προκειμένου η κόλλα της μεμβράνης να αρχίζει να ωριμάζει. Η εξάτμιση μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μέρες ανάλογα με τον τύπο της μεμβράνης και τις καιρικές συνθήκες.
              >> Πως καθαρίζονται;
              Εφόσον το διάλυμα έχει πλήρως στεγνώσει (μετά από περίπου 3 μέρες), μπορείτε να πλύνετε τις αντιηλιακές μεμβράνες χρησιμοποιώντας κοινά οικιακά καθαριστικά με ένα μαλακό καθαρό πανί μικροϊνών. Προσοχή, ορισμένα καθαριστικά της αγοράς περιέχουν μικρούς λειαντικούς κόκκους (σαν αυτούς που έχουν τα γυαλόχαρτα) που μπορεί να χαράξουν και να καταστρέψουν την μεμβράνη.
              >> Ποια σκουρότητα μεμβράνης να επιλέξω?
              Κάθε μια από τις αντηλιακές μεμβράνες είναι διαφορετική και συνδυάζει 3 βασικά χαρακτηριστικά: Διαπερατότητα Ορατού Φωτός (VLT), Μείωση Θερμότητας και Αντανάκλαση.
              Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όσο πιο σκούρο το χρώμα της μεμβράνης, τόσο το καλύτερο για εσάς. Το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε την μεμβράνη με τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. 

              Κοινοποίησέ το »

              προϊοντα αυτοκινητου - ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

              • ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS

                ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS

                Η ΜΟΥΣΑΜΑΣ EXPRESS δραστηριοποιείται απο το 2002 σε μουσαμάδες φορτηγών, επιγραφές και ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων με μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, ρολού, τύπου ενιαίας εκτύπωσης 6χρωμα υδροδιαλυτά μελάνια τύπου eco solvent σε ποιότητα ανάλυσης έως και 1440.dpi.
                 210 5570000 Περισσότερα