Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Πως θα επιτύχεις μικρότερη κατανάλωση;

Πως θα επιτύχεις μικρότερη κατανάλωση;

4 646 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα πως οδηγώντας με χαμηλότερες στροφές, ομαλές επιταχύνσεις, χρήση του cruise control και σωστή πίεση στα ελαστικά θα περιορίσεις την κατανάλωση καυσίμου.

Προσπάθησε να διατηρείς τις στροφές κοντά στο σημείο που αποδίδεται η μέγιστη ροπή.

Κοινοποίησέ το »Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να εξοικονομήσεις καύσιμα, είναι να προσπαθείς κατά την οδήγηση να διατηρείς τις στροφές κοντά σε αυτές που αποδίδουν τη μέγιστη ροπή. Έτσι, θα καταναλώνεις το ελάχιστο δυνατό καύσιμο, ενώ πάντα θα έχεις τον κινητήρα διαθέσιμο, όταν θα χρειαστεί να επιταχύνεις.

Απέφυγε τις απότομες επιταχύνσεις. Αναγκάζουν το αυτοκίνητο να καταναλώσει περισσότερο.

Ακόμα μία κίνηση για οικονομία είναι η ομαλή επιτάχυνση, η οποία μάλιστα σε συνδυασμό με το σωστό εύρος λειτουργίας θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Έτσι, αν ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ροπή στις 3.000 σ.α.λ., τότε θα πρέπει να φθάνεις στο σημείο αυτό επιταχύνοντας όσο πιο ομαλά γίνεται.

Πιέζοντας απότομα το πεντάλ του γκαζιού με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο θα αυξήσεις την κατανάλωση, συνεπώς είναι καλύτερα να επιταχύνεις κατεβάζοντας ταχύτητα στο κιβώτιο.

Το cruise control ψεκάζει ακριβώς όσο καύσιμο χρειάζεται.

Το cruise control μειώνει την κατανάλωση επειδή ψεκάζει ακριβώς την ποσότητα καυσίμου που απαιτείται στον θάλαμο καύσης και όχι περισσότερη όπως γίνεται όταν ελέγχεις το γκάζι με το πόδι.

Μάλιστα, μπορείς ακόμη και να αυξομειώνεις ταχύτητα με το κουμπί στο τιμόνι για περισσότερη οικονομία. Ειδικά σε μεγάλες διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο η διαφορά στην κατανάλωση γίνεται πολύ αισθητή, ενώ συγχρόνως και η οδήγηση γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη.

Η χαμηλότερη πίεση στα ελαστικά προκαλεί αύξηση της κατανάλωσης.

Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση καυσίμου. Όταν ένα ελαστικό έχει χαμηλότερη πίεση από αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ενός αυτοκινήτου, τότε οι τριβές του πέλματος με το δρόμο είναι μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάσεις την πίεση του αέρα των ελαστικών παραπάνω από ό,τι ανακοινώνει ο κατασκευαστής, για να μειώσεις κι άλλο την κατανάλωση, διότι επηρεάζεις αρνητικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου.

Κοινοποίησέ το »