Οι ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος DC της NORATEX είναι σίγουρο πως θα σας ικανοποιήσουν και θα αποβάλλουν κάθε φόβο σας, καθώς κάνουν την φόρτιση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου σας εύκολη υπόθεση.

Στόχος της NORATEX είναι πάντα να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και να εντοπίζει προϊόντα που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο φορτιστής DC NRP30K2-FDW είναι κατάλληλος για ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και ειδικά σχεδιασμένος για εύκολη τοποθέτηση σε τοίχο ή επίτοιχη τοποθέτηση

Όλοι οι φορτιστές της εταιρείας φέρουν προστασία από διαρροή ρεύματος, από διαρροή μπαταρίας DC, από βραχυκυκλώματα και υπερτάσεις, μέσω κατάλληλων διατάξεων.

Value for money φορτιστές και ταχυφορτιστές από την Noratex

3765 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/10/2021

Η εταιρεία NORATEX ατενίζοντας το μέλλον, αναπτύσσεται δυναμικά και στο πεδίο των φορτιστών και ταχυφορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, προσφέροντας στο πελάτη μια ευρεία γκάμα επιλογών.

 

Η δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία NORATEX ABEE, που τα τελευταία 45 χρόνια δραστηριοποιείται στην εμπορία και διάθεση βιομηχανικού ηλεκτρολογικού υλικού και έχει βραβευτεί για μεγάλα έργα (ειδικά στον τομέα του «έξυπνου» οδοφωτισμού),  έχει μπει δυναμικά και στην ηλεκτροκίνηση με τη διάθεση μιας μεγάλης γκάμας φορτιστών και ταχυφορτιστών οχημάτων, εναλλασσόμενου (AC) & συνεχούς (DC) ρεύματος.  Η ΝΟRATEX ΑΒΕΕ διαθέτοντας  (πλέον της γνώσης και της εμπειρίας χρόνων) όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναλαμβάνοντας μια συνολική λύση με πλήρη εγκατάσταση των φορτιστών, των απαιτούμενων καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών πινάκων.

Κοινοποίησέ το »Οι ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος DC της εταιρείας είναι σίγουρο πως θα σας ικανοποιήσουν και θα αποβάλλουν κάθε φόβο σας, καθώς κάνουν την φόρτιση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου σας εύκολη υπόθεση.

Επιπρόσθετα ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της NORATEX είναι η πολύ καλή αναλογία τιμής και ποιότητας που προσφέρει η εταιρεία στους φορτιστές/ταχυφορτιστές που παράγει. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τρεις από αυτούς.

Ταχυφορτιστές οχημάτων συνεχούς ρεύματος DC
  • Ταχυφορτιστής DC NRP30K2-FDW
Ο φορτιστής DC NRP30K2-FDW είναι κατάλληλος για ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και ειδικά σχεδιασμένος για εύκολη τοποθέτηση σε τοίχο ή επίτοιχη τοποθέτηση. Είναι μικρού μεγέθους και ελαφρύς για εύκολη εγκατάσταση και μετακίνηση. Ιδιαιτέρως φιλικός προς τον χρήστη. Διαθέτει προστασία IP54, ανθεκτική για εξωτερική χρήση. Συμβατός με τάσεις φόρτισης 500V και 1000V με σταθερή ισχύ 30kW από 300V έως 1000V που τον καθιστά κατάλληλο για ταχυφόρτιση μέχρι και λεωφορείων. Προαιρετικό καλώδιο φόρτισης 32A AC ή θέσης πρίζας ή τροχήλατο φορέα.
 
  • Ταχυφορτιστής NRP120K1-HT
Ο φορτιστής NRP120K1-HT Fast DC είναι ειδικά σχεδιασμένος για εφαρμογές υψηλής προστασίας και υψηλής αξιοπιστίας με τυπική φόρτιση EV τύπου CCS / CHAdeMO / AC. Ολοκληρωμένη σχεδίαση με πρότυπο IP65 για σκληρές εφαρμογές περιβάλλοντος. Φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Διαμορφώστε εύκολα την ισχύ από 60 έως 120kW, η τάση από 500V έως 750V
 
  • Ταχυφορτιστής NRP180K2-HT
Ο φορτιστής NRPP180K2-HT Fast DC είναι ειδικά σχεδιασμένος για εφαρμογές υψηλής προστασίας και υψηλής αξιοπιστίας με τυπική φόρτιση EV τύπου CCS / CHAdeMO / AC. Ολοκληρωμένη σχεδίαση με πρότυπο IP65 για σκληρές εφαρμογές περιβάλλοντος. Φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Διαμορφώστε εύκολα την ισχύ από 60 έως 180kW και συμβατή με την τάση από 500V έως 1000V.


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του κ. Γεώργιου Χριστοδούλου, Διευθύνοντα Συμβούλου της NORATEX ABEE, ο οποίος απαντά σε όλα τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται γύρω από την φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ας δούμε τι μας είπε.

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι επιλέξιμα για «οικολογικό bonus». Στα φυσικά πρόσωπα, η επιδότηση είναι έως 6.000€, ΑΜΕΑ & πολύτεκνοι επιδοτούνται επιπλέον 1.000€, ενώ η απόσυρση είναι προαιρετική και επιδοτείται 1.000€.

Οι φορτιστές της NORATEX
 
Οι τύποι των φορτιστών που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά είναι φορτιστές AC από 7.5KW έως 22KW, ταχυφορτιστές DC από 30KW έως 400KW, καθώς και μικτούς AC/DC φορτιστές. Οι φορτιστές μας καλύπτουν πλήρως το φάσμα οικιακών αλλά και των επαγγελματικών αναγκών.
 
Ποιότητα, τεχνογνωσία & τιμές στα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων
 
Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, είναι η κορυφαία ποιότητα η οποία τα διέπει, σε συνάρτηση με το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό μας για την κατάλληλη ρύθμιση και εγκατάσταση αυτών, καθώς και για την ικανότητα εκμάθησης λειτουργιών και γνώσεων, που χρειάζεται να έχει ένα άτομο για να διαχειρίζεται τον φορτιστή. Βασικό πλεονέκτημα αποτελούν φυσικά και οι τιμές μας, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στην ποιότητα των προϊόντων μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
 
Tο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» και oι επιδοτήσεις για φορτιστή
 
Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι επιλέξιμα για «οικολογικό bonus». Στα φυσικά πρόσωπα, η επιδότηση είναι έως 6.000€, ΑΜΕΑ & πολύτεκνοι επιδοτούνται επιπλέον 1.000€, ενώ η απόσυρση είναι προαιρετική και επιδοτείται 1.000€.
 
Επίσης, παρέχεται επιδότηση 500€ στην προαιρετική αγορά και εγκατάσταση "έξυπνου" οικιακού σημείου επαναφόρτισης. Στα νομικά πρόσωπα, η επιδότηση είναι έως 5.500€ και μπορούν να διεκδικήσουν έως 3 οχήματα.
 
Τέλος, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα απαλλάσσονται από τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας. Με το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά Νο2» θα γίνουν κάποιες επεμβάσεις που θα καταστήσουν ακόμη πιο δελεαστική την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος ή φορτιστή.
 
Ο χρόνος φόρτισης
 
Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, αλλά και τoν φορτιστή που θα επιλεγεί. Η χρονική περίοδος που θα χρειαστεί για να φορτιστούν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου εξαρτάται από τα κιλοβάτ (kW) που παρέχει ο σταθμός φόρτισης, το μέγεθος της μπαταρίας σε KWh, αλλά την ισχύ φόρτισης kW που το αυτοκίνητο μπορεί να δεχθεί. Όσο μεγαλύτερη η ισχύς σε watt, τόσο πιο γρήγορα θα φορτίσουμε το όχημα μας.
 
Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό όχημα μεσαίας αυτονομίας, με έναν μέσο φορτιστή AC κανονικής φόρτισης, θα χρειαστεί περίπου 6,5 ώρες, προκειμένου να φορτίσει πλήρως. Το ίδιο όχημα, με έναν μέσο φορτιστή DC ταχείας φόρτισης θα χρειαστεί λιγότερο από 1 ώρα, προκειμένου να φτάσει στο 100%.
 
Οι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox
 
Oι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox είναι αρχικά να υπάρχει διαθεσιμότητα ισχύος, στον χώρο εγκατάστασής του, καθώς και να υπάρχει ο απαραίτητος ελεύθερος χώρος, σύμφωνα με τις διαστάσεις του εκάστοτε wallbox. Τέλος, αν είναι δυνατό, το wallbox να είναι προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης για να αποφευχθεί εισχώρηση υγρασίας, αποχρωματισμός και γενικότερη φθορά.
 
Πόσο ασφαλείς είναι οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
 
Όλοι οι φορτιστές μας φέρουν προστασία από διαρροή ρεύματος, από διαρροή μπαταρίας DC, από βραχυκυκλώματα και υπερτάσεις, μέσω κατάλληλων διατάξεων. Εφόσον και στις εγκαταστάσεις τηρούνται τα πρωτόκολλα κατά ΕΛΟΤ, είναι το ίδιο ασφαλείς με ένα πλυντήριο πιάτων.
 
Πόσο κοστίζει η φόρτιση
 
Η φόρτιση υπολογίζεται βάσει τον εκάστοτε πάροχο ενέργειας. Για παράδειγμα αν η kWh κοστίζει 0,07 ευρώ, για μια φόρτιση διάρκειας 2 ωρών, με ισχύ 30kW, το κόστος θα είναι 4,2 ευρώ. Πάντως, σε οποιαδήποτε των περιπτώσεων, η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι, κατά τεράστιο ποσοστό, πιο οικονομική απ` όσο κοστίζει η βενζίνη και το πετρέλαιο, για τα αντίστοιχα οχήματα.
 
Τι ψάχνει το κοινό & οι εξελίξεις που έρχονται
 
Όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος, μας εκφράζει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα και κατά συνέπεια για τους φορτιστές μας. Εμείς με τη σειρά μας, χαιρόμαστε να τον ενημερώνουμε και να λύνουμε τις οποιεσδήποτε απορίες του.
 
Το «αύριο» δείχνει πως θα φέρει μια νέα εποχή στον κόσμο των οχημάτων, όπου η πληθώρα αυτών θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, εξ` ολοκλήρου. Αναμένεται πως κατά συντριπτικό ποσοστό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα υπερισχύσουν σε αριθμό, έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων, εσωτερικής καύσης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένουμε στον τομέα της φόρτισης, είναι ραγδαίες μειώσεις χρόνων φόρτισης, όπου θα είναι εφικτό να πραγματοποιείται ολοκληρωμένη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος, εντός λίγων λεπτών. Επίσης, λόγω της αυξημένης ζήτησης, θα προκύψει και αύξηση σημείων φόρτισης.
 
Δύο λόγια για τη NORATEX ABEE
 
Η εταιρία μας NORATEX ABEE ιδρύθηκε πριν 46 χρόνια και έχει μεγάλη εμπειρία στους ηλεκτρολογικούς αυτοματισμούς. Επίσης διευθύνεται από ηλεκτρολόγους μηχανικούς εμένα το Γεώργιο Χριστοδούλου και την αδελφή μου Αθανασία που αξιολογούν, δοκιμάζουν και δίνουν μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των υλικών που διατίθενται στην Ελληνική αγορά.
 
Στόχος μας είναι πάντα να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να εντοπίζουμε προϊόντα που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων, των ΟΤΑ, οι οποίες να εξασφαλίζουν μια ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου ζωής και των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Κοινοποίησέ το »