Ας δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας το φίλτρο καμπίνας.

Αλλαγή φίλτρου καμπίνας

6722 Επισκέψεις στο άρθρο

Η διάρκεια ζωής των φίλτρων καμπίνας δεν είναι απεριόριστη, αφού οι σκόνες και τα μικρόβια, τα οποία επικάθονται σε αυτά, κάποια στιγμή τα καθιστούν άχρηστα. Ας δούμε πως μπορούμε να τα αλλάξουμε μόνοι μας.

 
Η διάρκεια ζωής των φίλτρων καμπίνας δεν είναι απεριόριστη, αφού οι σκόνες και τα μικρόβια, τα οποία επικάθονται σε αυτά, κάποια στιγμή τα καθιστούν άχρηστα. Σε αυτήν την περίπτωση, όχι μόνο δεν φιλτράρεται ο εισερχόμενος στην καμπίνα αέρας, αλλά επηρεάζεται και η αποδοτικότητα του κλιματιστικού συστήματος. 
 
Γι αυτό το λόγο, τα φίλτρα θα πρέπει να αλλάζονται τακτικά. Φυσικά όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αλλάξει το φίλτρο καμπίνας σας, είναι κάποιος μηχανικός που ειδικεύεται στη μάρκα σας, ώστε να είστε σίγουροι για τη δουλειά και το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένο. 
 
Τα 5 βήματα της αντικατάστασης
1. Στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, το φίλτρο καμπίνας βρίσκεται στο χώρο του κινητήρα (μπορεί να είναι και δύο). Ξεκουμπώστε τα «κλιπάκια», που συγκρατούν το πλαστικό καπάκι και αφαιρέστε το φίλτρο. Σε κάποια οχήματα το φίλτρο καμπίνας είναι τοποθετημένο πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Σε αυτή την περίπτωση ανοίξτε το ντουλαπάκι και αφαιρέστε στο πίσω μέρος του τα κουμπώματα του, ώστε να «κρεμάσει» προς τα κάτω και να σας αποκαλύψει το σημείο που είναι τοποθετημένο το φίλτρο. Σε κάθε περίπτωση ελέγξτε το βιβλίο του κατασκευαστή για να το εντοπίσετε.
 
2. Αφαιρώντας το φίλτρο, μπορείτε να δείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Συγκρίνετε την εικόνα που εμφανίζει, με αυτήν του καινούργιου φίλτρου. Εάν το υπάρχον φίλτρο έχει συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα σκόνης και σωματιδίων, προχωρήστε στην αντικατάστασή του χωρίς δεύτερη σκέψη.
 
3. Αφού έχετε αφαιρέσει το φίλτρο, δείτε την κατάσταση του κουτιού. Εάν αυτό δεν έχει ανοιχτεί ποτέ, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, να υπάρχει συσσωρευμένη μία αρκετά μεγάλη ποσότητα σκόνης.
 
4. Με ένα πιεστικό αέρα ή ένα βρεγμένο πανί καθαρίστε καλά το κουτί. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε βρεγμένο πανί, περιμένετε 5 λεπτά, για να στεγνώσει πλήρως ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί το φίλτρο.
 
5. Τοποθετήστε το καινούργιο φίλτρο (υπάρχει συγκεκριμένη θέση, όπου το φίλτρο θα εφαρμόσει ιδανικά στο κουτί) και κλείστε το καπάκι, ασφαλίζοντας με τα «κλιπάκια» και καλές διαδρομές.

 

προϊοντα αυτοκινητου - TIPS ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • OLEFINI

    Στην ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε. διαθέτουν τεχνογνωσία και top προτάσεις για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις μεταφοράς ευπαθών προϊόντων, μέσω της εγκατάστασης μίας αεροκουρτίνας. Διαθέτουν αεροκουρτίνες κατάλληλες για πόρτες από 1m - 2m μήκος και 2.5m ύψος.
     2296027624 Περισσότερα