Αφαιρώντας το καπάκι θα δείτε το φίλτρο αέρα.

Αν δεν έχετε κοντά σας βενζινάδικο για να χρησιμοποιήσετε πιεσμένο αέρα, δοκιμάστε να καθαρίσετε το φίλτρο με την ηλεκτρική σκούπα.

Καθάρισε το φίλτρο αέρα

8585 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο καθαρισμός του φίλτρου αέρα είναι εύκολος και μπορεί να μας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

 
Το φίλτρο αέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κινητήρα καθώς αναλαμβάνει να καθαρίσει τον αέρα που αναμιγνύεται με τη βενζίνη.
 
 Όσο «καθαρότερος» είναι ο αέρας του μείγματος, τόσο καλύτερη είναι η καύση που πραγματοποιείται στον κινητήρα αφού το φίλτρο δεν επιτρέπει στη σκόνη και σε άλλες βρομιές να περάσουν στο μείγμα αέρα-καυσίμου. 
 
Αν το φίλτρο είναι βρόμικο, η καύση του κινητήρα δεν είναι καλή με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου ενώ σε περίπτωση που το φίλτρο έχει διαλυθεί η πιθανότητα να μπουκώσουν τα κομμάτια του το σύστημα τροφοδοσίας είναι μεγάλη.
 
• Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φίλτρο αέρα εξαρτάται από δύο παράγοντες. Από τον αριθμό των χιλιομέτρων που έχουν διανυθεί αλλά και από το περιβάλλον (δρόμους) στο οποίο κινείται ως επί τον πλείστον το αυτοκίνητο. 
• Εάν το όχημα κινείται κυρίως σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, θα πρέπει όταν συμπληρωθεί συγκεκριμένος αριθμός χιλιομέτρων (βλέπε βιβλίο κατασκευαστή) να αντικατασταθεί.
• Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά ή συχνά σε χωματόδρομους, ο έλεγχος και ο καθαρισμός πρέπει να είναι συχνότεροι καθώς το χώμα και η σκόνη επιβαρύνουν και φράζουν άμεσα το φίλτρο.
 
Πως θα το αλλάξετε 
• Εντοπίστε στο χώρο του κινητήρα το φίλτρο και αφαιρέστε με προσοχή το καπάκι. Σε κάποια αυτοκίνητα ανοίγει και κλείνει μόνο με κλιπ ενώ σε άλλα εκτός από κλιπ υπάρχουν και βίδες.
• Βγάλτε το φίλτρο με προσοχή.  Το υλικό κατασκευής των περισσοτέρων φίλτρων είναι από ένα είδος χαρτιού, γι αυτό προσέξτε να μην το σκίσετε.
• Καθαρίζετε το φίλτρο μόνο με αέρα υπό πίεση και ποτέ με νερό.
• Κατόπιν του καθαρισμού επανατοποθετήστε το φίλτρο και φροντίστε να το βάλετε από τη σωστή πλευρά.
• Κλείστε το καπάκι και σιγουρευτείτε ότι δεν έχει πιαστεί κάποιο καλώδιο. Ασφαλίστε το καπάκι με τα κλιπ (και βιδώστε τη βίδα σε όσα διαθέτουν).

 

προϊοντα αυτοκινητου - TIPS ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • OLEFINI

    Στην ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε. διαθέτουν τεχνογνωσία και top προτάσεις για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις μεταφοράς ευπαθών προϊόντων, μέσω της εγκατάστασης μίας αεροκουρτίνας. Διαθέτουν αεροκουρτίνες κατάλληλες για πόρτες από 1m - 2m μήκος και 2.5m ύψος.
     2296027624 Περισσότερα