Όπως όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητό μας, έτσι και το σύστημα υγραερίου θέλει το επαρκές service του, τουλάχιστον στα διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής του.

Aν έχετε κάνει την οποιαδήποτε επισκευή στον κινητήρα ο εγκαταστάσης-συντηρητής του συστήματος LPG πρέπει να το ξέρει.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγραεριοκίνησης αποτελείται από αρκετά εξαρτήματα τα οποία θέλουν την περιοδική τους συντήρηση.

Κάτι που εσείς αμελητέο, μπορεί να μεταβάλει άρδην την καλή λειτουργία του LPG kit.

Για να ζήσει το LPG σας καλά και εσείς καλύτερα!

34612 Επισκέψεις στο άρθρο

Επειδή εγκατέστησες με επιτυχία ένα kit υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσεις και στο έλεος του. Η άρτια και προγραμματισμένη συντήρησή του, αναδεικνύει στο έπακρο όλα τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει.

 
Όπως όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το αυτοκίνητό μας, έτσι και το σύστημα υγραερίου θέλει το επαρκές service του, τουλάχιστον στα διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής του. Γιατί ναι μεν το τοποθετήσατε για να έχετε τα οφέλη της οικονομίας που προσφέρει, αλλά να έχετε επίσης υπόψη σας, πως ένα κακοσυντηρημένο σύστημα δεν θα προσφέρει όλα όσα περιμένατε. 

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγραεριοκίνησης αποτελείται από αρκετά εξαρτήματα τα οποία θέλουν την περιοδική τους συντήρηση, όπως τα φίλτρα (περισσότερες λεπτομέρειες θα δούμε παρακάτω στο άρθρο) τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρά, αλλά συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου. 

Περιοδικότητα service;
Τα διαστήματα συντήρησης εξαρτώνται από τον τύπο του συστήματος που έχετε τοποθετήσει. Ο εκάστοτε κατασκευαστής ορίζει τα διαστήματα συντήρησης ανάμεσα στα 10.000, 15.000 και 20.000 χιλιόμετρα. Το πότε ακριβώς θα πάτε το αυτοκίνητό σας για service θα σας το πει ο εγκαταστάτης σας αναλόγως του kit που έχετε επιλέξει, ενώ αναγράφεται και στο book service το οποίο παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου έπειτα από την εγκατάσταση. Βέβαια, οι περισσότεροι εγκαταστάτες αναφέρουν στους πελάτες τους πως καλό θα ήταν στα πρώτα 1.000 χλμ να πηγαίνουν ξανά στον εγκαταστάτη τους ώστε να γίνεται ένας (τυπικός) διαγνωστικός έλεγχος.

Τι περιλαμβάνει ο διαγνωστικός έλεγχος των 1.000 χλμ.;
Ο έλεγχος που πραγματοποιείται στα πρώτα 1.000 χλμ γίνεται καθαρά για τυπικούς λόγους.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει: 
Επιθεώρηση των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών του συστήματος, έλεγχος διαρροών υγραερίου ή αντιψυκτικού υγρού του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα. 
Επιπλέον γίνεται έλεγχος παραμέτρων (βενζίνης αερίου) με τη χρήση Η/Υ καθώς και τον έλεγχο των μερών του συστήματος.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

προϊοντα αυτοκινητου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)