Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου, έναντι των συμβατικών τύπων καυσίμου.

Εξοικονομώντας φυσικά!

26.197 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2016)

Η επιλογή του φυσικού αερίου ως καύσιμο για ένα επαγγελματικό όχημα προσφέρει πολλαπλά οφέλη για μια επιχείρηση δεδομένου ότι, με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος από τη χρήση του. Παράλληλα, προφανή είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Επί σειρά 10ετίων τόσο σε πανευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, το φυσικό έχει καταφέρει να κερδίσει μια περίοπτη θέση ως καύσιμο για τα επαγγελματικά οχήματα όλων των τύπων.
Ο λόγος είναι προφανής και αφορά τόσο στο ιδιαίτερα περιορισμένο κόστος του καυσίμου σε σχέση με τους συμβατικούς τύπους (βενζίνη, πετρέλαιο) όσο και στους μειωμένους ρύπους που εκλύονται από την καύση του CNG (Compressed Natural Gas).
Ειδικά σε ότι αφορά στο κόστος του καυσίμου, από τη διαφορά λιανικής σε σχέση π.χ. με το πετρέλαιο κίνησης, ένας επαγγελματίας ενδεχομένως να αποκομίσει οφέλη αρκετών χιλιάδων ευρώ σε ετήσια βάση δεδομένου ότι ένα επαγγελματικό όχημα διανύει πολλαπλάσια χιλιόμετρα/ανά έτος σε σχέση με ένα επιβατικό.
Το φυσικό αέριο παράλληλα είναι και ένα «πιο καθαρό» καύσιμο σε σχέση με τα υπόλοιπα γεγονός που συμβάλλει, εκτός από την σαφή μείωση των εκπομπών ρύπων του κινητήρα και στην καλύτερη συντήρηση – διατήρηση του σε βέλτιστη κατάσταση.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των κινητήρων που κάνουν χρήση του CNG ως καύσιμο είναι τα μειωμένα επίπεδα του παραγόμενου θορύβου, ιδίως σε σχέση με τους πετρελαιοκινητήρες.
Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο, οχήματα δήμων (όπως π.χ. τα απορριμματοφόρα) ή οχήματα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διανομή προϊόντων εντός της πόλης, είναι σε θέση να επιχειρούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια μέθοδος που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε διάφορες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να αποφορτιστεί το οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα βαρέα οχήματα.
Προκειμένου να σας προσφέρουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου ως καύσιμο για τα επαγγελματικά οχήματα και στη χώρα μας, στις σελίδες που ακολουθούν σας παρουσιάζουμε τις βασικότερες επιλογές που είναι διαθέσιμες με σχετικούς κινητήρες, απευθείας από τη γραμμή παραγωγής.