Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Solaris Urbino 12: «Πασαρέλα» για ένα top υδρογονοκίνητο λεωφορείο

8.227 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2024)
Solaris Urbino 12: «Πασαρέλα» για ένα top υδρογονοκίνητο λεωφορείο

Solaris Urbino 12: «Πασαρέλα» για ένα top υδρογονοκίνητο λεωφορείο

  • Solaris Urbino 12: «Πασαρέλα» για ένα top υδρογονοκίνητο λεωφορείο
  • Solaris Urbino 12: «Πασαρέλα» για ένα top υδρογονοκίνητο λεωφορείο

- Παρουσιάστηκε επίσημα στο «Next Mobility» του Μιλάνου, το ιδιαίτερα δημοφιλές Urbino 12 Hydrogen
- Έχουν διατεθεί πάνω από 200 οχήματα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες
- Με αυτονομία 600 χλμ. και δεξαμενές οροφής που χωρούν 37,5 κιλά υδρογόνου

Από το «Next Mobility» του Μιλάνου, έκανε… πασαρέλα το δημοφιλές Urbino 12

Στο διάστημα 8-10 Μαΐου, το λεωφορείο υδρογόνου Urbino 12 της Solaris «φιλοξενήθηκε» στη διεθνή εμπορική έκθεση «Next Mobility» του Μιλάνου, όπου παραδοσιακά δίνουν το «παρών» ως σημείο συνάντησης οι φορείς που ξεχωρίζουν για τις πρωτοβουλίες τους στις μειωμένες ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων στον τομέα των μεταφορών.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως η πολωνική εταιρεία λογίζεται – βάσει αριθμών – ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές λεωφορείων που παρουσιάζουν μηδενικές εκπομπές στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας στην «Γηραιά Ήπειρο», κατέχοντας μάλιστα σχεδόν το ήμισυ της ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα των υδρογονοκίνητων λεωφορείων .
 

Έχουν διατεθεί πάνω από 200 οχήματα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες

Το Urbino 12 θεωρείται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή λεωφορεία υδρογόνου πανευρωπαϊκά – και σίγουρα το πιο δημοφιλές της Solaris – περιλαμβάνοντας πάνω από 200 μοντέλα σε 10 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών το Μπολτσάνο και η Βενετία.
Στο χαρτοφυλάκιο των παραγγελιών της εταιρείας, άλλωστε, έχουν υπολογιστεί άλλα 600 οχήματα που αναμένεται να παραδοθούν κάπου ανάμεσα στο 2024 και το 2025.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Με αυτονομία 600 χλμ. και δεξαμενές οροφής που χωρούν 37,5 κιλά υδρογόνου

Το Solaris Urbino 12 hydrogen, μπορεί να διανύσει μέχρι 600 χλμ. όταν είναι πλήρως εφοδιασμένο, ενώ τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τελευταίας τεχνολογίας κυψέλες καυσίμου από υδρογόνο. Από εκεί και πέρα, το λεωφορείο περιλαμβάνει εξειδεικευμένες δεξαμενές υδρογόνου στην οροφή, που μπορούν να χωρέσουν έως και 37,5 κιλά υδρογόνου, ενώ είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό CO2 με αντλία θερμότητας, καθώς και με σύστημα αισθητήρα ADAS, για υπηρεσίες όπως το MirrorEye και το Mobileye Shield+.