Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

RAM 1500: Το RHO διαδέχεται το TRX και φέρνει εκλεκτή… παρέα

3.981 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2024)
RAM 1500: Το RHO διαδέχεται το TRX και φέρνει εκλεκτή… παρέα

RAM 1500: Το RHO διαδέχεται το TRX και φέρνει εκλεκτή… παρέα

  • RAM 1500: Το RHO διαδέχεται το TRX και φέρνει εκλεκτή… παρέα
  • RAM 1500: Το RHO διαδέχεται το TRX και φέρνει εκλεκτή… παρέα

- Το 1500 RHO του 2025 έρχεται με μικρότερη ιπποδύναμη (540hp) και ροπή (706Nm) από το TRX
- Στα σκαριά η νέα «ναυαρχίδα» της RAM, σύμφωνα με το… βίντεο προώθησης του RHO
- Αναμένονται και μελλοντικές παραλλαγές του TRX, με ίδια ή διαφορετική ονομασία

Το 1500 RHO του 2025 έρχεται με μικρότερη ιπποδύναμη (540hp) και ροπή (706Nm) από το TRX

Όπως ήταν ήδη γνωστό, η έκδοση «TRX» του RAM 1500 θα έριχνε τίτλους τέλους μέσα στο 2023, με τη διάδοχη κατάσταση πάντως να φέρνει αλλαγές. Ο λόγος για το 1500 «RHO» που -σε πρώτη φάση– θα αντικαταστήσει το TRX, με τη μόνη (αλλά σημαντική) αλλαγή να εντοπίζεται στον κινητήρα.
Συγκεκριμένα το νέο αυτό δυναμικό Pick – Up βγάζει από την εξίσωση τον υπερτροφοδοτούμενο και θηριώδη κινητήρα HEMI V8 των 6,2 λίτρων (γνωστός ως «Hellcat»), αντικαθιστώντας τον με έναν 6κύλινδρο κινητήρα Hurricane της Stellantis (3,0λτ.) με διπλή υπερτροφοδότηση.
 
Το αποτέλεσμα είναι μια… πτώση στις επιδόσεις, καθώς από τα 702 άλογα και τα 880 Nm ροπής του TRX, η έκδοση RHΟ… υποχωρεί στους 540 ίππους και τα 706 Nm ροπής.

 

Στα σκαριά η νέα «ναυαρχίδα» της RAM, σύμφωνα με το… βίντεο προώθησης του RHO

Η απόκλιση σε ίππους και ροπή, πάντως, ελάχιστα φαίνεται να απασχολεί τους ιθύνοντες τη RAM. Κι αυτό, διότι η πραγματική διάδοχη κατάσταση της έκδοσης TRX, όπως κατέστη σαφές, δεν είναι το 1500 RHO, αλλά ένα όχημα που η άφιξή του θεωρείται δεδομένη, ακόμα και αν η ονομασία του δεν είναι ακόμα γνωστή.
 
Το νέο όχημα θα φέρει επίσης ένα αρκτικόλεξο τριών γραμμάτων ως όνομα, αλλά θα προσφέρει σημαντικά υψηλότερη ιπποδύναμη από τα 540 άλογα του RHO. O ερχομός του μάλιστα, επισημοποιήθηκε μέσα από το προωθητικό βίντεο του RHO.
 
Στην εν λόγω τρίλεπτη παραγωγή λοιπόν, που πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Glen Powell, αντικρίζουμε στα 58 δευτερόλεπτα δυο μοτοσικλέτες: μια που αναγράφει ξεκάθαρα τον αριθμό 540 και μια χωρίς αριθμό. Η πρώτη σίγουρα φανερώνει την ιπποδύναμη του RHO. Η δεύτερη όμως, όπως αποκάλυψε και ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της RAM, Jeff Summers, αποτελεί μια έμμεση αναφορά στο επόμενο «όχημα υψηλής ισχύος της Ram με τρία γράμματα».   
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Αναμένονται και μελλοντικές παραλλαγές του TRX, με ίδια ή διαφορετική ονομασία

Το μόνο βέβαιο σε κάθε περίπτωση είναι πως το πρότζεκτ TRX δεν έχει τελειώσει για την RAM, κάτι άλλωστε που είχε επιβεβαιωθεί το 2022 και από τον πρώην CEO της εταιρείας, Mike Coval Jr.
 
Όπως είχε συμπληρώσει μάλιστα σε μεταγενέστερη συνέντευξή του το 2023,  τα μελλοντικά ηλεκτρικά φορτηγά της RAM θα έχουν τις δικές τους παραλλαγές σε κινητήρα που θα μοιάζουν με TRX, είτε φέρουν το ίδιο όνομα είτε όχι.
Από εκεί και πέρα, ένα τέτοιο μοντέλο θα αποτελεί σίγουρα μια πιο ισχυρή έκδοση του Hurricane, με τους ανθρώπους της Dodge (σ.σ. φίρμας συμφερόντων της Stellantis) να κάνουν λόγο για εκδόσεις κινητήρων Hurricane που θα αποδίδουν περίπου 700hp για την κατηγορία των Pick-Up.