Παρουσίαση

Λεωφορεία
Ο σφετεριστής
Πολυτέλεια και προσεγμένη κατασκευή
Διαβάστηκε από 7750 αναγνώστες
Τα φαρδιά και φωτιζόμενα σκαλοπάτια και το σύστημα επιγονάτισης πλήρους πλευράς, επιτρέπουν την άνετη και εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του νέου σουηδικού λεωφορείου, όπου κυριαρχεί η κομψότητα των σχεδιαστικών φορμών και η ποιότητα των υλικών κατασκευής. 
Ο οδηγός θα εκτιμήσει άμεσα τις λιτές γραμμές και τις καμπύλες που συνθέτουν την συνολική εικόνα του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας καθώς και την εργονομία. 
Ο πληρέστατος πίνακας οργάνων φέρει ειδική επίστρωση που μειώνει τις αντανακλάσεις του φωτός σε αυτόν, ενώ στον εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνεται και κάμερα οπισθοπορείας με ειδική οθόνη στο ταμπλό. Παράλληλα, για τον οδηγό, τα προσωπικά αντικείμενα και τις αποσκευές του έχουν προβλεφθεί πολυάριθμοί αποθηκευτικοί χώροι. Το κάθισμα του είναι δερμάτινο, φέρει αερανάρτηση, πολλαπλές ρυθμίσεις και προαιρετικά φέρει σύστημα θέρμανσης. Σε αυτό ενσωματώνεται και μικρόφωνο ενώ η άνετη θέση οδήγησης εξασφαλίζεται και από την πλήρως ρυθμιζόμενη κολώνα του τιμονιού. 
Σε ό,τι αφορά στους χώρους για τους επιβάτες, τα αρνητικά σχόλια περιττεύουν καθώς το νέο Scania Touring προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε πως, ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού (Σειρές Comfort ή Classic), τα καθίσματα φέρουν έως και επένδυση από δέρμα, με πολλαπλές επιλογές αποχρώσεων και εξωτερικές ραφές ανάλογες των χρωματικών επιλογών του πελάτη αναφορικά με τις κουρτίνες, την μοκέτα κ.ά. 
Τα μεγάλων διαστάσεων καθίσματα εφοδιάζονται με όλα τα απαραίτητα (ατομικές παροχές αέρα, φωτισμού, κρεμάστρα, αποθηκευτικό δίχτυ, τραπεζάκι, ηχεία, υποβραχιόνιο, υποπόδιο, προσκέφαλα) ενώ το σύστημα πολυμέσων της Panasonic με το 8πλό CD Player (MP3, USB) περιλαμβάνει και δύο οθόνες 17 και 15 ιντσών. 
Εξαιρετικός είναι και ο εσωτερικός φωτισμός (προσφέρεται και φωτισμός νυκτός σε απαλό μπλε), ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε πως από τον εκπρόσωπο της Scania δεν θα μπορούσαν να λείπουν στοιχεία όπως η τουαλέτα ή η κουζίνα (προσφέρεται προαιρετικά) με όλες τις απαιτούμενες παροχές. Οι χώροι για τις αποσκευές στο κάτω μέρος του οχήματος έχουν συνολική χωρητικότητα 9 κ.μ. και εφοδιάζονται με ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενα καλύμματα, που ανοίγουν με φορά προς τα πάνω και παράλληλα στα τοιχώματα του οχήματος. 
Το σύστημα κλιματισμού προέρχεται από την Konvekta και προσφέρει τόσο θέρμανση (45kW), όσο και ψύξη (38kW), ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται και βοηθητικό σύστημα θέρμανσης της Webasto, με ισχύ 35kW (τύπου Thermo 350 Diesel).
Η εσωτερική σχεδίαση του Scania Touring είναι εξαιρετική και βασίζεται στις λιτές και καθαρές φόρμες. Πολύ καλή είναι επίσης, τόσο η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, όσο και η εργονομία των χειριστηρίων.
Με την ύπαρξη τουαλέτας, το Scania Touring είναι σε θέση να μεταφέρει 49+1+1 επιβάτες και ιδιαίτερα αναπαυτικά και μεγάλων διαστάσεων καθίσματα.
Ανάλογα με το επίπεδο του εξοπλισμού, το Touring δύναται να εφοδιαστεί με δερμάτινα καθίσματα σε πολλαπλές αποχρώσεις και ένα πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης για τους επιβάτες.
Ο χώρος για τις αποσκευές έχει χωρητικότητα 9 κ.μ. μέτρων. Παράλληλα, η πρόσβαση σε όλα τα βοηθητικά και μηχανικά μέρη του οχήματος είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση.
Το σύστημα πολυμέσων της Panasonic περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δύο οθόνες 15 και 17 ιντσών (στην φωτό η μικρή).

 
 To νέο Scania Touring
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Πολυτέλεια και προσεγμένη κατασκευή
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλειας