Παρουσίαση

Λεωφορεία
To νέο Scania Touring
Ο σφετεριστής
Διαβάστηκε από 8152 αναγνώστες
Η Scania ανέκαθεν διέθετε την τεχνογνωσία για να κατασκευάσει ένα άρτιο ποιοτικά και αισθητικά, τουριστικό λεωφορείο. Ωστόσο, η συνεργασία της με την κινεζική Higer την ωθεί σε νέα επίπεδα καθώς είναι πλέον σε θέση να προσφέρει νέα προϊόντα με κορυφαίες προδιαγραφές, σε μικρότερο κόστος. Το πρώτο εξ αυτών είναι το νέο πολυτελές 12μετρο Touring που… ανάβει φωτιές στην κατηγορία.
Το νέο Scania Touring προσφέρεται και σε 3αξονικές εκδόσεις με κινητήρα 440 ίππων.
Με μια ματιά
• Μήκος αμαξώματος 12 μ.
• Έως 51+1+1 επιβάτες
• Διαθέσιμο και σε έκδοση με 3 άξονες
• Κινητήρες ισχύος 380 και 440 ίππων τεχνολογίας Euro5
Το φθινόπωρο του 2009 έλαβε χώρα μια ακόμη διεθνής έκθεση Busworld, αυτή την φορά στην πόλη Kortrijk του Βελγίου. Ο λόγος που αναφερόμαστε στην συγκεκριμένη έκθεση είναι γιατί εκεί η σουηδική εταιρεία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου τουριστικού λεωφορείου της, με την ονομασία Scania Touring. 
Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον νέο εκπρόσωπο της Scania επί ελληνικού εδάφους και οι πρώτες εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν θετικότατες. 
Από την πρώτη στιγμή το Scania Touring σε κερδίζει με την επιβλητική και συνάμα λιτή σχεδίαση του αμαξώματος του και τις κομψές καμπύλες που διατρέχουν όλο το μήκος και πλάτος του. 
Στο εμπρόσθιο τμήμα δεσπόζουν τα -σχεδόν τριγωνικά- φωτιστικά σώματα με τους προβολείς τύπου Xenon και τις λυχνίες LED καθώς και η βαμμένη μαύρη, μάσκα όπου κυριαρχεί το μεγάλο λογότυπο. 
Το σχήμα και προπαντός το χρώμα της μάσκας, εκτείνονται σε ένα ενιαίο μοτίβο στο πλαϊνό τμήμα του αμαξώματος χάρη στις -περίτεχνα κρυμμένες- εμπρόσθιες κολώνες, ενώ στο πίσω μέρος του αμαξώματος, τα μεγάλα φωτιστικά σώματα (επίσης με λυχνίες τύπου LED) συνδυάζονται αρμονικά με την διακριτική αεροτομή στο επάνω μέρος, όπου φιλοξενείται και η κάμερα οπισθοπορείας. 
Με δυνατότητα μεταφοράς έως και 49 επιβατών, ένα εξαιρετικά πλήρες πακέτο εξοπλισμού και τις πιο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις σε ό,τι αφορά στα μηχανικά του μέρη, το νέο Scania Touring κατασκευάζεται στη Σουηδία (σασί και γραμμή μετάδοσης της κίνησης) και στην Κίνα (συναρμολόγηση αμαξώματος). Φυσικά, το πανευρωπαϊκό δίκτυο της Scania εγγυάται για την επισκευή και συντήρηση του (1.500 εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές), ενώ, από τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας στο Βέλγιο, διασφαλίζεται η απόλυτη κάλυψη των αναγκών σε ανταλλακτικά.
Η συνεργασία Scania- Higer
Όπως προαναφέραμε, το Touring κατασκευάζεται από την Scania σε συνεργασία με την κινεζική Higer. H Scania κατασκευάζει το σασί στη Σουηδία και συναρμολογεί το αμάξωμα σε δική της γραμμή παραγωγής στη Σαγκάη. Πληροφοριακά, αξίζει να αναφέρουμε πως η Higer ιδρύθηκε στο Suzhou της Σαγκάης το 1998 και πλέον απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους, έχοντας τη δυνατότητα παραγωγής 18.000 λεωφορείων σε ετήσια βάση!
Η συνεργασία της με την Scania ξεκίνησε το 2005. Έναν χρόνο αργότερα, η σουηδική εταιρεία κατασκεύασε μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στις εγκαταστάσεις της Higer, προκειμένου να κατασκευάζει εκεί το Touring καθώς και άλλα μοντέλα που θα ακολουθήσουν. Η εν λόγω γραμμή παραγωγής είναι σε θέση να κατασκευάζει σε ετήσια βάση περίπου 3.000 λεωφορεία (όλων των τύπων) της Scania.

 
 To νέο Scania Touring
Πολυτέλεια και προσεγμένη κατασκευή
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλειας


Advertisement