ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο πρωτότυπο Cabstar βασίζεται στο σύστημα ηλεκτροκινητήρα που η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά με το Leaf.

Nissan: Υβριδικά πρωτότυπα στο Τόκυο

2.209 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2011)

Ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες και υβριδικές εκδόσεις του Cabstar παρουσίασε η Nissan στο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Τόκυο την περασμένη εβδομάδα.

PRO.autotriti Team

Από τον Ιούλιο του 2011, η Nissan έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες επέκτασης της γκάμας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της και στην γκάμα των επαγγελματικών της με το λανσάρισμα του ηλεκτροκίνητου NV200.
Ωστόσο οι βλέψεις της ιαπωνικής εταιρείας δεν σταματούν εκεί και στόχος της είναι να προσφέρει πολλαπλές λύσεις στους πελάτες της και σε αυτόν τον τομέα στο σύντομο μέλλον.
Την περασμένη εβδομάδα, στο Tokyo Truck Show η Nissan παρουσίασε δύο νέες –πρωτότυπες- υβριδικές εκδόσεις ενός ακόμα ελαφρού επαγγελματικού της, του Cabstar, που εν πολλοίς βασίζονται στα μηχανικά μέρη και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης του Leaf.
Η πρώτη εξ αυτών έχει την ονομασία e-NT400 Cabstar Concept. Το εν λόγω πρωτότυπο εκπέμπει μηδενικούς ρύπους ενώ αντίστοιχη είναι και η κατανάλωση καυσίμου του δεδομένου ότι την κίνηση του αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται από –τελευταίας γενιάς- μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το εν λόγω πρωτότυπο είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητες έως και 100 χλμ./ώρα με πλήρες φορτίο.
Το δεύτερο πρωτότυπο είναι ουσιαστικά μια έκδοση του Cabstar με ψυκτικό θάλαμο, ο οποίος ωστόσο κάνει χρήση ειδικών μπαταριών ιόντων λιθίου προκειμένου να διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν επηρεάζεται καθόλου από την ύπαρξη του ψυκτικού θαλάμου, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και όταν ο κινητήρας του οχήματος έχει απενεργοποιηθεί.