Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο κ. Χαράλαμπος Χατζόγλου, Transportation Manager, AB Βασιλόπουλος Α.Ε.

Με 8 θαλάμους πολλαπλών θερμοκρασιών, η ΑΒ Βασιλόπουλος κατάφερε να αυξήσει την πληρότητα των φορτίων κατά 94% και...

... να μειώνει το κόστος δρομολογίων κατά 8,33%.

Φορτηγό με θάλαμο 2 θερμοκρασιών

Φορτηγό με θάλαμο πολλαπλών θερμοκρασιών

«Φορτηγά με θαλάμους πολλαπλών θερμοκρασιών»

4.639 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2014)

Η χρήση φορτηγών με θαλάμους πολλαπλών θερμοκρασιών από την ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ έχει να επιδείξει πολλαπλά οφέλη τόσο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των δρομολογίων όσο και για την ταχύτητα της εξυπηρέτησης των καταστημάτων της. Δείτε το γιατί…

Διευκολύνσεις στις παραλαβές των καταστημάτων
Με ένα φορτηγό πολλαπλών θερμοκρασιών μπορούμε να παραδίδουμε προϊόντα με διαφορετικές θερμοκρασιακές απαιτήσεις κατά τη μεταφορά τους (οπωρολαχανικά, συντήρηση, κατάψυξη, τυποποιημένο). Διαφορετικά, το συγκεκριμένο κατάστημα θα λάμβανε τις παραγγελίες του από δύο διαφορετικά οχήματα. 

Αυξημένες πληρότητες φορτίων
Πλέον η εταιρεία μπορεί να εκμεταλλευτεί το 100% της χωρητικότητας ενός φορτηγού καθώς δεν υπάρχει ο περιορισμός του ενδιάμεσου χωρίσματος. Σε ένα φορτηγό 2 θερμοκρασιών, όταν μεταφέρεται μόνο μια παλέτα κατάψυξης, χάνεται ο χώρος 2 παλετών για να κλείσει το ενδιάμεσο χώρισμα. Στους νέους θαλάμους, μπορούμε να κατεβάσουμε χώρισμα για να οποιαδήποτε θερμοκρασία με μόνο μια παλέτα ή καρότσι, χωρίς να χάνεται επιπλέον χώρος. 

Αυξημένη παραγωγικότητα
Σε δρομολόγια με 2+ καταστήματα των οποίων τα προϊόντα είναι δύο διαφορετικών αποθηκών αλλοιώσιμων (Frozen, Fresh) και μεταφέρονται με θαλάμους δύο θερμοκρασιών, ο οδηγός πρέπει να τραβήξει πολλές φορές τις παλέτες του επόμενου καταστήματος προκειμένου να βγάλει τις παλέτες του πρώτου από τη δεύτερη ψύξη. 
Εναλλακτικά, θα πρέπει να εκφορτώσει τις παλέτες της Α θερμοκρασίας στο πρώτο κατάστημα, κατόπιν να παραδώσει όλα τα προϊόντα στο δεύτερο κατάστημα και μετέπειτα να επιστρέψει ξανά στο πρώτο κατάστημα για να παραδώσει τα εμπορεύματα της Β θερμοκρασίας. 
Στα οχήματα με θαλάμους πολλαπλών θερμοκρασιών αυτό αποφεύγεται καθώς, με την κατάλληλη φόρτωση, μπορούμε να παραδώσουμε σε κάθε κατάστημα προϊόντα διαφορετικών ψύξεων με ευκολία. 
Φυσικά, διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η διανομή προϊόντων 2 – 3 διαφορετικών θερμοκρασιακών απαιτήσεων σε τρία ή και τέσσερα καταστήματα. 

Με βάση τα παραπάνω…  
Η χρήση φορτηγών με θαλάμους πολλαπλών θερμοκρασιών μας προσφέρει: 
- Μείωση των δρομολογίων και επομένως μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
- Καλύτερη εκμετάλλευση των οδηγών, μειώνοντας τον χρόνο προσεγγίσεων σε καταστήματα και της εκφόρτωσης. 
- Λιγότερες επισκέψεις σε καταστήματα και επομένως, μείωση του χρόνου παραμονής σε αυτά συνολικά για τα φορτηγά. 

Με τη γλώσσα των αριθμών 
Στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο 2013 – Μάιο 2014, με τη χρήση 8 θαλάμων στην διανομή της ΚΑΟ έχουν επιτευχθεί τα εξής αποτελέσματα: 
- Μείωση της επισκεψιμότητας σε καταστήματα κατά 14,14%
- Πληρότητα φορτίων: 94%
- Συνολική αύξηση πληρότητας θαλάμων: 4,9%
- Αύξηση παραγωγικότητας οδηγών: 8,12%
- Συνολική μείωση του κόστος δρομολογίου: 8,33%.