Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το «Future Truck 2025» της Mercedes-Benz διαφέρει σημαντικά από τα συμβατικά οχήματα καθώς είναι σε θέση να κινηθεί αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο.

Χάρη στο σύστημα «Highway Pilot», ο οδηγός μπορεί να ασχοληθεί κατά τη διάρκεια του δρομολογίου με ότι άλλο επιθυμεί…

… εκτός από την οδήγηση του οχήματος καθώς το Future Truck 2025 της Mercedes-Benz δεν απαιτεί τη βοήθεια του σε αυτές τις διαδικασίες.

Το αυτόνομο φορτηγό της Mercedes-Benz

2.414 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2014)

Πριν από λίγες ημέρες, η Mercedes-Benz παρουσίασε μια πρόγευση του νέου –αυτόνομου- φορτηγού που αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην 65η ΙΑΑ μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η Mercedes-Benz συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών επαγγελματικών οχημάτων και στο πλαίσιο της παρουσίασης στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου των όσων αναμένεται να παρουσίαση στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (65η ΙΑΑ), έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με… το μέλλον των χερσαίων οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ο λόγος για το «Future Truck 2025» μια πρωτότυπη έκδοση του Mercedes-Benz Actros το οποίο, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα «Highway Pilot» είναι σε θέση να κινηθεί χωρίς την παραμικρή συμβολή του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο.

Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση πολλαπλών ειδικών αισθητήρων, ραντάρ κ.ά. που αναλαμβάνουν να ελέγξουν την θέση του οχήματος ως προς το οδόστρωμα, τις κυκλοφοριακές συνθήκες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου και στη συνέχεια παρέχουν τα δεδομένα στο «Highway Pilot» προκειμένου αυτό να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης, μετάδοσης της κίνησης και πέδησης, διατηρώντας το φορτηγό σταθερό και ασφαλές στην πορεία του, ακόμη και στην περίπτωση που διάφοροι παράγοντες (κυκλοφοριακές συνθήκες κ.ά.) μεταβάλλονται σημαντικά.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο πρώτο βίντεο που η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε στο διαδίκτυο.