Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
7 νέα parking αποκλειστικά για φορτηγά

7 νέα parking αποκλειστικά για φορτηγά

7.448 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2023)

- Οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα θα αποκτήσουν νέους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για στάση φορτηγών
- Ο οδηγός θα μπορεί να ξεκουραστεί άνετα, καθώς ο χώρος θα φυλάσσεται
- Θα υπάρχουν και παροχές σίτισης και ανεφοδιασμού
- Οι οδηγοί θα μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικά την θέση τους

Οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα θα αποκτήσουν νέους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για στάση φορτηγών

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με τίτλο «Ασφαλείς και Προστατευόμενοι Χώροι Στάθμευσης για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές. Ο ρόλος τους στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και της ανταγωνιστικότητας των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών». Στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων παρουσίασαν τους 7 «Ασφαλείς και Προστατευόμενους Χώρους Στάθμευσης Φορτηγών Οχημάτων» που θα λειτουργήσουν κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα πιστοποιηθούν στο επίπεδο Silver, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θέσει η Ε.Ε.
 

Ο οδηγός θα μπορεί να ξεκουραστεί άνετα, καθώς ο χώρος θα φυλάσσεται

Oι χώροι ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα μπορούν να φιλοξενήσουν οδηγούς με πρότυπα ασφάλειας. Θα υπάρχει επιτήρηση των οχημάτων, ενώ στον γύρω χώρο θα υπάρχουν παροχές σίτισης των οδηγών αλλά και ανεφοδιασμού των φορτηγών. Θα υπάρχει πρόβλεψη και για φορτιστές ηλεκτρικών φορτηγών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Οι οδηγοί θα μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικά την θέση τους

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΕΚΕΤΑ/ ΙΜΕΤ Σταμέλου Αφροδίτη και Μιζάρας Βασίλειος οργάνωσαν workshop με τους χρήστες, όπου τους παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης θέσης στάθμευσης και αναγνωρίστηκαν επιπλέον ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά της ΟΦΑΕ η οποία τόνισε τη σημαντικότητα αυτών των χώρων για τους ίδιους τους οδηγούς με σκοπό την αύξηση της προσωπικής ασφάλειας τους, αλλά και των φορτίων και των οχημάτων τους.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »