Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τέλος στα σενάρια για BMW Pick-Up

4.128 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Οι Βαυαροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο λανσαρίσματος ενός Pick-Up μοντέλου που θα σήμαινε και τον άμεσο ανταγωνιστή της Mercedes X-Class. Δείτε ποιος ήταν ο βασικός λόγος που «κόπηκε» το πλάνο.

Οι φήμες για το ενδεχόμενο λανσάρισμα του πρώτου Pick-Up της BMW είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα και οι άνθρωποι της μάρκας έσπευσαν να τις «κατασβέσουν» στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τονίζοντας πως δεν πρόκειται να κατασκευάσουν ένα premium Pick-Up, το οποίο σημειωτέον θα αποτελούσε το αντίπαλον δέος της Mercedes X-Class.

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η αγορά των premium ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έχει πολύ μικρά μερίδια και έτσι δεν αξίζει να εισέλθουν σε αυτή. Παράλληλα, η εταιρεία θα ήθελε να κατασκευάσει το μοντέλο της ξεκινώντας από λευκό χαρτί, εξελίσσοντας δηλαδή το δικό της πλαίσιο τύπου σκάλας αντί να πάρει κάτι έτοιμο από κάποια άλλη μάρκα, το κόστος έρευνας και εξέλιξης του οποίου θα ήταν δυσανάλογο με εκείνο των πιθανών κερδών.

Τέλος, κατατοπιστικός ήταν στις δηλώσεις ο Kλάους Φρέλιχ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Κάθε επιχειρηματικό σχέδιο που κάναμε έως τώρα απείχε πολύ από αυτό -εννοώντας την παρουσίαση Pick-Up- και η αγορά είναι πολύ μικρή επειδή θα κυμαινόμασταν στην υψηλότερη κλίμακα τιμών.» ενώ συμπλήρωσε λέγοντας «συγκεκριμένες αγορές όπως η Αυστραλία και η Βόρεια Αμερική έχουν πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία μιας premium πρότασης στα Pick-Up».