Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Freightliner Inspiration Truck είναι το πρώτο αυτόνομο φορτηγό που δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες χρήσης στις ΗΠΑ.

Χάρη στο σύστημα Highway Pilot, το εν λόγω πρωτότυπο φορτηγό είναι σε θέση να κινηθεί χωρίς τη συμβολή του οδηγού…

… ο οποίος μπορεί να χαλαρώσει στο εσωτερικό της καμπίνας ασχολούμενος με οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση του οχήματος του.

Αυτόνομο φορτηγό και από την Freightliner

1.987 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2015)

Η εταιρεία Freightliner, θυγατρική της Daimler AG, πραγματοποίησε την πρώτη πιλοτική δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες ενός αυτόνομου φορτηγού με την ονομασία «Freightliner Inspiration».

Σε μια ιδιαίτερης σημασίας τελετή, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νεβάδα, κ. Brian Sandoval, μαζί με τον δρ. Wolfgang Bernhard, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG Trucks & Buses, παρουσίασαν την έναρξη της πρώτης πιλοτικής δοκιμής κίνησης ενός αυτόνομου φορτηγού της εταιρείας Freightliner.

Το πρωτότυπο «Freightliner Inspiration Truck» βασίζεται στο μοντέλο μαζικής παραγωγής Freightliner Cascadia Evolution ωστόσο, εφοδιάζεται με το σύστημα «Highway Pilot» που είναι σε θέση να… ενορχηστρώνει μια σειρά από προηγμένης τεχνολογίας κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ και με βάση τις πληροφορίες που συλλέγει από αυτά, αναλαμβάνει να ελέγξει τη θέση του οχήματος επί του οδοστρώματος σύμφωνα με τις διαγραμμίσεις, τη θέση του σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται πλησίον του κ.ά. Ελέγχοντας τόσο το σύστημα διεύθυνσης και μετάδοσης της κίνησης όσο και το σύστημα πέδησης, το Highway Pilot είναι ουσιαστικά σε θέση να κινήσει από μόνο του το φορτηγό κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, την ίδια στιγμή που ο οδηγός μπορεί να χαλαρώσει στη θέση του, απασχολούμενος με οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση.