Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Nissan e-NV200 είναι προς το παρόν ένα από τα λίγα ελαφρά επαγγελματικά που προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις στην ΕΕ.

Παρά την ύπαρξη ειδικών μπαταριών για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα του, το e-NV200 είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία με βάρος 770 κιλών.

Παράλληλα, η Nissan πρόσφατα λανσάρισε και τις -7θέσιες- επιβατικές εκδόσεις του μοντέλου με την ονομασία e-NV200 Evalia.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η Nissan θα είναι σε θέση να προσφέρει σύντομα διπλασιασμό της αυτονομίας για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της.

Διπλασιασμός αυτονομίας για το Nissan e-NV200

2.434 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2015)

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο των ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων, η αύξηση της αυτονομίας τους, δεν… απέχει και τόσο πολύ σύμφωνα με τη Nissan.

Χωρίς αμφιβολία, η χρήση της ηλεκτροκίνησης στα ελαφρά –και όχι μόνο- επαγγελματικά οχήματα, είναι σε θέση αν προσφέρει σημαντικές λύσεις κυρίως στις ενδοαστικές μεταφορές.

Οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και θορύβου, θα είναι σε θέση να επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, βελτιώνοντας σημαντικά τη ροή του οδικού δικτύου μιας σύγχρονης μεγαλούπολης ενώ, την ίδια στιγμή, η ποιότητα ζωής των κατοίκων θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, οι μεταφορικές επιχειρήσεις θα εξοικονομήσουν μεγάλα κεφάλαια από τη μείωση του λειτουργικού κόστους χρήσης των επαγγελματικών οχημάτων του στόλου τους, από το κόστος καυσίμων.

Φυσικά, ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στην μέχρι τώρα ανάπτυξη των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν είναι άλλο από την περιορισμένη αυτονομία που αυτά εμφανίζουν σε σχέση με τα αντίστοιχα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου τους.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους στόχους στον οποίο έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan, με τον επικεφαλής του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων της εταιρείας, κ. Jean-
Pierre Diernaz να αναφέρει σχετικά πως: «… Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι και τόσο πολύπλοκη διαδικασία. Εξάλλου, έχουμε ήδη συγκεντρώσει εμπειρίες 10 ετών πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Τύπο, ο κ. Diernaz προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας πως: «… η δυνατότητα διπλασιασμού της αυτονομίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan, θα έλθει πολύ πιο σύντομα από όσο φαντάζεστε».

Στην παρούσα φάση αξίζει να αναφέρουμε πως, ο εκπρόσωπος της Nissan στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά επαγγελματικά, το e-NV200, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους έως και 770 κιλών, εμφανίζει σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, αυτονομία 170 χλμ. ωστόσο, κάτω από πραγματικές συνθήκες χρήσης, το όριο των 112 χλμ. είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος.