Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler

Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler

Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler

  • Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler
  • Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler
  • Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler

Εκπαίδευση οδηγών με την υπογραφή της Daimler

3.195 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2023)

Μετά από 30 χρόνια και 20.000 εκπαιδευμένους οδηγούς, ο στόχος είναι ένας και έχει επιτευχθεί από την Daimler. Πρόληψη ατυχημάτων με στοχευμένη εκπαίδευση οδηγών σε λεωφορεία και πούλμαν.

Ο οδηγός είναι το κλειδί για ένα ασφαλές ταξίδι

Ο οδηγός είναι το κλειδί για να διατηρείται ασφαλές κάθε ταξίδι με λεωφορείο ή πούλμαν. Ως εκ τούτου, βασικό συστατικό της ολοκληρωμένης ιδέας ασφάλειας των λεωφορείων της Daimler είναι η εκπαίδευση για την ασφάλεια των οδηγών της μάρκας σέρβις Omniplus για οδηγούς Mercedes-Benz και Setra.
 

30 χρόνια και 20.000 οδηγοί έχουν εκπαιδευτεί

Η ιστορία του προγράμματος έχει τις ρίζες του πολύ πίσω - τρεις δεκαετίες, όταν η Daimler-Benz AG πραγματοποίησε το πρώτο σε όλη τη Γερμανία εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφάλειας για οδηγούς λεωφορείων τον Μάρτιο του 1993, ενώ σχεδόν 20.000 οδηγοί έχουν πλέον παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Μαζί με τους ανεξάρτητους ειδικούς φορείς της Γερμανίας, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz ανέπτυξαν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια οδήγησης του λεωφορείου/τουριστικού πούλμαν, το πρώτο του είδους του σε όλη τη Γερμανία.
 

Μαθήματα πιστοποιημένα μέχρι και από τη γερμανική κυβέρνηση

Από τις αρχές του 1993, οι ειδικοί στην εκπαίδευση ανέπτυξαν συνεχώς την εκπαίδευση για την ασφάλεια του οδηγού. Ξεκινώντας ως επαγγελματικό σεμινάριο κατάρτισης για οδηγούς τουριστικών πούλμαν, προστέθηκε στο πρόγραμμα ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οδηγούς αστικών λεωφορείων ήδη από το 1994. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η εκπαίδευση της Omniplus για την ασφάλεια οδήγησης ήταν η πρώτη εκδήλωση αυτού του είδους που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τον Γερμανικό Νόμο για τα Προσόντα Επαγγελματιών Οδηγών (BKrFQG). Από το 2006, ορίζεται ότι οι οδηγοί λεωφορείων/ πούλμαν στις εμπορικές επιβατικές μεταφορές πρέπει να ολοκληρώσουν συνολικά 35 ώρες επαγγελματικής κατάρτισης για προχωρημένους εντός πέντε ετών, προκειμένου να παρατείνουν την άδεια οδήγησης.
 

Η εκπαίδευση παρέχεται σε οχήματα Mercedes-Benz και Setra

Η εκπαίδευση ασφάλειας της Omniplus είναι πλέον κλιμακωτή και ολοκληρώνεται σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Το πρόγραμμα κυμαίνεται από ένα ημερήσιο εντατικό μάθημα για λεωφορεία/ πούλμαν (Βασική εκπαίδευση ασφάλειας) και επεκτείνεται σε μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για δύο ημέρες. Η εκπαίδευση παρέχεται σε οχήματα Mercedes-Benz και Setra ή με οχήματα του πελάτη κατόπιν αιτήματος. Τα ακόλουθα ισχύουν για όλους, μικρές ομάδες και μεγάλος όγκος πρακτικής εκπαίδευσης είναι το μυστικό για μια επιτυχημένη πορεία.
 

Εντοπισμός-αποφυγή κινδύνων & σωστός χειρισμός επικίνδυνων καταστάσεων

Προτεραιότητα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ασφάλειας είναι ο εντοπισμός των κινδύνων, η αποφυγή κινδύνων και ο σωστός χειρισμός επικίνδυνων καταστάσεων όταν συμβαίνουν και καθοδηγούνται από έμπειρους εκπαιδευτές οδήγησης. Το πρακτικό τμήμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καλύτερη γνώση των διαστάσεων του οχήματος μέσω ασκήσεων χειρισμού, πέδησης και αποφυγής εμποδίων σε διαφορετικές επιφάνειες δρόμου σε διαφορετικές ταχύτητες και φρενάρισμα και διεύθυνση όταν στρίβετε με διαφορετικές ταχύτητες.

Η αυξημένη ασφάλεια κατά το χειρισμό ενός λεωφορείου/ πούλμαν περιλαμβάνει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και την ασφαλή λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας, όπως το σύστημα πέδησης, το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας (ESP) με τις πολυάριθμες υπολειτουργίες του, το Active Brake Assist (ABA), Adaptive Cruise Control (ART), σύστημα Lane Guard (SPA) και άλλα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε