Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Να πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές στους δημόσιους δρόμους εντοπίστηκε το πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla.

Εμφανίστηκε το φορτηγό της Tesla (+vid)

3.394 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2018)

Να πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές στους δημόσιους δρόμους εντοπίστηκε το πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla. Δείτε περισσότερα.

Στα τέλη του 2017 η Tesla είχε αποκαλύψει το πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτηγό, το οποίο όπως φαίνεται λίγους μήνες μετά συνεχίζει τις δομικές εξέλιξης, προκειμένου να μπει στη γραμμή παραγωγής ενός του 2019.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, το «πράσινο» φορτηγό κάνει ένα σύντομο πέρασμα μπροστά από τον κατασκοπευτικό  φωτογραφικό φακό, ο οποίος ωστόσο πρόλαβε να απαθανατίσει την στιγμή.
 
Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η Tesla όταν το συγκεκριμένο φορτηγό θα μπει στη γραμμή παραγωγής θα έρθει με δύο εκδόσεις οι οποίες θα χωρίζονται ανάλογα με την αυτονομία κίνησης. Στην πρώτη έκδοση το φορτηγό θα είναι σε θέση να διανύσει με μόλις μία φόρτιση περίπου 480 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών θα είναι σε θέση να κάνει περίπου 800 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί να συνδεθεί με μία πηγή φόρτισης.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο ισχυρός άντρας της Tesla, Elon Musk, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 16 Νοεμβρίου 2017 ότι το ηλεκτρικό φορτηγό θα μπορεί να φτάνει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα ακόμα και αν ρυμουλκεί ένα τρέιλερ, κάτι στο οποίο βοηθά ο πολύ μικρός συντελεστής οπισθέλκουσας που σύμφωνα με τη φίρμα μετριέται στα 0,36cd, λόγω του αεροδυναμικό σχεδιασμού.
 
Τέλος και προτού δείτε το βίντεο να σημειώσουμε πως η Tesla ισχυρίζεται ότι το φορτηγό της χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να φορτίσει από άδεια η μπαταρία μέχρι το 80%, ενώ σε ότι αφορά το κόστος η μικρή έκδοση τιμολογείται στις 150.000 χιλιάδες δολάρια (περίπου 129.000 ευρώ), ενώ αυτή με τη μεγαλύτερη αυτονομία πρόκειται να ξεκινά από τις 180.000 δολάρια (περίπου 155.000 ευρώ).