Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στο πρόσφατο «Caravan Salon 2017», η Volkswagen παρουσίασε το εντυπωσιακό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο «California XXL», βασισμένο στη νέα γενιά του Crafter.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του νέου αυτού αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, είναι η εντυπωσιακή χωροταξική διαρρύθμιση του εσωτερικού του.

Η –διαστάσεων 3,7 x 1,1μ. πανοραμική ηλιοροφή του, προσφέρει μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στους επιβάτες που θα επιλέξουν το κρεβάτι στην οροφή του οχήματος…

… ενώ παράλληλα, διασφαλίζει τον άπλετο –φυσικό- φωτισμό του εσωτερικού του οχήματος.

Παράλληλα, εντυπωσιακός είναι και ο κρυφός φωτισμός του οχήματος κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Ένα «ονειρικό» Caravan

6.107 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2017)

Στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση «Caravan Salon» του Ντίσελντορφ, η Volkswagen παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο βασισμένο στο Crafter, με την ονομασία «California XXL».

Για ακόμη μια χρονιά, από 26/8 – 3/9, διοργανώθηκε στο Ντίσελντορφ (Γερμανία) η Διεθνής Έκθεση «Caravan Salon» που αποτελεί μια εκ των κορυφαίων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον κλάδο του camping, των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και του τουρισμού γενικότερα.
Μια από τις πιο εντυπωσιακές πρεμιέρες στο φετινό Caravan Salon 2017, ήταν χωρίς αμφιβολία, το πρωτότυπο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο «California XXL» που παρουσίασε η Volkswagen.
Βασισμένο στη νέα γενιά του Crafter, το εν λόγω αυτοκινούμενο τροχόσπιτο έχει συνολικό μήκος αμαξώματος έως και 5.986 χλστ., πλάτος 2.030 χλστ. και ύψος 2.900 χλστ., γεγονός που διασφαλίζει εντυπωσιακούς χώρους στο εσωτερικό για την δημιουργία μιας –πλήρους ανέσεων- κατοικία επί τροχών. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος εντός του California XΧL ανέρχεται στα 2.200 χλστ.!
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Volkswagen, το εσωτερικό του California XXL μπορεί να διαχωριστεί σε έξι συνολικά διαφορετικούς χώρους όπως το καθιστικό, η κουζίνα, το μπάνιο – τουαλέτα, το μεγάλο κρεβάτι στο πίσω μέρος του οχήματος, δύο μικρότερα κρεβάτια καθώς και ο χώρος στην οροφή του οχήματος.
Ένα από τα βασικότερα γνώρισμα του εν λόγω αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι η εντυπωσιακή πανοραμική ηλιοροφή του, με μήκος 3.700 χλστ. και πλάτος 1.100 χλστ., που ουσιαστικά διασφαλίζει μεταξύ άλλων, τον άπλετο –φυσικό- φωτισμό του εσωτερικού του, ενώ την ίδια στιγμή, εντυπωσιακές είναι οι λύσεις που έχουν προβλεφθεί αναφορικά με τον –κρυφό- φωτισμό όλων των χώρου του California XXL, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθούμε στην ειδική διάταξη της κουζίνας, όπου ο πάγκος εργασίας είναι αναδιπλούμενος και μπορεί να έχει μήκος από 1.100 – 2.050 χλστ., τα δύο ψυγεία με χωρητικότητα 50 λτ. έκαστο ενώ επίσης, ο χώρος της τουαλέτας και της ντουζιέριας, μπορεί επίσης να επεκταθεί και από τα 600 x 600 χλστ., να ανέλθει στα 600 x 1.200 χλστ. επιφάνειας, ως προς τις διαστάσεις του δαπέδου της.
Αρκετές από τις λειτουργίες του California XXL, όπως ο φωτισμός και το σύστημα πολυμέσων εντός της καμπίνας (TV, ηχοσύστημα κ.ο.κ.) μπορούν να ελεγχθούν και μέσω ενός tablet από έναν κεντρικό πίνακα εντός του οχήματος. Παράλληλα, στο πίσω μέρος του οχήματος, έχει προβλεφθεί χώρος για ένα (θερμαινόμενο ή ψυχώμενο) κρεβάτι με διαστάσεις 2,0 x 1,7μ. Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος και πιο συγκεκριμένα στην οροφή του, έχει προβλεφθεί χώρος για ένα ακόμη διπλό κρεβάτι με διάσταση 2.000 x 1.320 χλστ., το οποία εδράζεται ακριβώς κάτω από την ηλιοροφή, σε απόσταση 600 χλστ. από αυτή.
Σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το όχημα, η Volkswagen επέλεξε ως βάση του California XXL την τετρακίνητη έκδοση «4MOTION» του νέου Crafter που εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα TDI 2,0λτ. με απόδοση 177 ίππων και ροπή 410 Nm από τις 1.500 – 2.000 σ.α.λ.