Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Παρακολουθήστε τους επαγγελματίες οδηγούς της Scania να προσομοιώνουν την κίνηση των δεικτών ενός ρολογιού…

… με τη χρήση 14 φορτηγών και 90 οδηγών που διατήρησαν τον σχηματισμό τους για 24 ώρες.

Ένα ρολόι από φορτηγά!

3.678 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2016)

Έχετε φανταστεί ένα ρολόι γιγαντιαίων διαστάσεων με δείκτες από φορτηγά, το οποίο δεν χάνει ούτε… δευτερόλεπτο; Αν όχι, μην χάσετε το βίντεο που παρουσιάζουμε για το νέο εγχείρημα της Scania.

Η δουλειά του επαγγελματία οδηγού αλλά και του διαχειριστή ενός στόλου οχημάτων, απαιτεί τέλειο συγχρονισμό κατά τη διάρκεια του δρομολογίου καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων, το αποτέλεσμα κρίνεται από την έγκαιρη ή μη παράδοση ενός φορτίου.
Προκειμένου λοιπόν να αποδείξει την αποδοτικότητα των νέων φορτηγών της και σε αυτόν τον τομέα, η Scania Trucks επιστράτευσε 14 φορτηγά, 90 οδηγούς και ένα εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο 70.000 τ.μ. προκειμένου να διεξάγει ένα φαντασμαγορικό πείραμα.
Στόχος των υπευθύνων της εταιρείας ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου… ρολογιού, οι δείκτες του οποίου αποτελούνται από φορτηγά που κινούνται συγχρονισμένα, κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου!
Πριν βιαστείτε να βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα αξίζει να σας πληροφορήσουμε πως ο συγχρονισμός όλων των οχημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του εγχειρήματος ήταν ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτούσε τέλειο προγραμματισμό.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως τα φορτηγά οχήματα που απάρτιζαν τον «δείκτη» των δευτερολέπτων έπρεπε να πραγματοποιήσουν μια πλήρη περιστροφή του κύκλου κάθε 60 δλ. επί 24 ώρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το φορτηγό που κινούνταν πιο κοντά στο κέντρο του κύκλο του ρολογιού, έπρεπε να κινείται με μόνιμη ταχύτητα 13 χλμ./ώρα ενώ, το εξωτερικό φορτηγό έπρεπε να διατηρήσει μια μόνιμη ταχύτητα 53 χλμ./ώρα αντίστοιχα.
Αντίστοιχα, τα φορτηγά που χρησιμοποιήθηκαν για τον «λεπτοδείκτη» και τον «ωροδείκτη», έπρεπε να επιτύχουν τέλειο συγχρονισμό στην εκκίνηση και ακινητοποίηση τους σε συγκεκριμένες θέσεις.
Περισσότερα στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε αλλά και στην ιστοσελίδα scaniaclock.com.