Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ενίσχυση του κλάδου των φορτηγών ζητά το ΠΣΧΕΜ

6.518 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2020)

Την ενίσχυση των μεταφορικών επιχειρήσεων με –τουλάχιστον- 5.000 ευρώ/όχημα ζητά από την Πολιτεία το ΠΣΧΕΜ, προκειμένου να καλυφθούν πάγια και ανελαστικά έξοδα.

Με επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, ζητά την οικονομική ενίσχυση των μεταφορικών επιχειρήσεων με τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά όχημα, καθώς διαφορετικά: «… ο κλάδος των ΦΔΧ θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΣΧΕΜ:                                  
«Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ., όπως γνωρίζετε στην διάρκεια της 10ετούς κρίσης της οικονομίας εκτός από τον μηδενισμό της αξίας της περιουσίας του αντιμετώπισε και μείωση των εισοδημάτων του σε ποσοστό άνω του 50%, λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου και δυστυχώς πριν προλάβουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα η πανδημία του κορωνοϊού έστειλε τον κλάδο στην εντατική, αφού το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 70%.
Το υπόλοιπο 20 έως 30% του μεταφορικού έργου που απέμεινε, οι μεταφορείς το εκτελούν με πολύ μεγάλο ρίσκο να προσβληθούν από COVID 19, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε χώρες υψηλού κινδύνου για να τροφοδοτήσουν με πλήρη επάρκεια αγαθών τη χώρα μας, γι' αυτό ο Ελληνικός λαός εκτός από τους υγειονομικούς επιβραβεύει για την προσφορά τους και τους Έλληνες μεταφορείς οι οποίοι όμως εάν δεν ενισχυθούν  οικονομικά από το κράτος δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν το μεταφορικό τους έργο.
Βεβαίως το κράτος σε πρώτη φάση αναγνώρισε το πρόβλημα και συμπεριέλαβε τον ΚΑΔ στους πληττόμενους κλάδους, όμως αυτό είναι προσωρινή λύση και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να υπάρξει επιβίωση των μεταφορικών επιχειρήσεων, επιβάλλεται το κράτος να τις ενισχύσει οικονομικά  με 5.000 ευρώ τουλάχιστον ανά αυτοκίνητο (για πάγια και ανελαστικά έξοδα), γιατί διαφορετικά ο ήδη καθημαγμένος κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών Φ.Δ.Χ. θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία».