Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Επεκτάσεις για το Μετρό της Αθήνας στο άμεσο μέλλον

Επεκτάσεις για το Μετρό της Αθήνας στο άμεσο μέλλον

  • Επεκτάσεις για το Μετρό της Αθήνας στο άμεσο μέλλον
  • Επεκτάσεις για το Μετρό της Αθήνας στο άμεσο μέλλον

Επεκτάσεις για το Μετρό της Αθήνας στο άμεσο μέλλον

1.680 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- Η γραμμή 4 θα ξεκινάει από το Γουδή και θα καταλήγει στην Λυκόβρυση.
- Στην γραμμή 1 θα δημιουργηθεί διακλάδωση στο Θησείο, που θα φτάνει ως και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
- Θα επεκταθεί και η γραμμή 2, θα φτάνει έως και την Γλυφάδα
- Συνολικά θα υπάρχουν 117 σταθμοί Μετρό.

Η γραμμή 4 θα ξεκινάει από το Γουδή και θα καταλήγει στην Λυκόβρυση

Σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάπτυξης Γραμμών του Μετρό Αθήνας, στα μελλοντικά σχέδιο της «Ελληνικό Μετρό» υπάρχουν επτά επεκτάσεις. Η σημαντικότερη επέκταση θεωρείται αυτή της γραμμής 4: Γουδή-Μαρούσι-Λυκόβρυση. Αυτή η μεγάλη επέκταση θα καλύψει ίσως τον πιο επιβαρυμένο οδικό άξονα της Αθήνας, την Λεωφόρο Κηφισίας.
 
Η νέα επέκταση αναμένεται να δώσει μεγάλες ανάσες στην κορεσμένη κυκλοφοριακά περιοχή της Αθήνας. Θα συνδέεται με τη γραμμή 3 στην Κατεχάκη και με την γραμμή 1 στο Μαρούσι. Η επέκταση αυτή διαθέτει 10 σταθμούς: ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΦΑΡΟΣ, ΦΙΛΟΘΕΗ, ΣΙΔΕΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΟΤΕ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΕΥΚΗ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ. Η επέκταση θα είναι στο σύνολό της υπόγεια και το κόστος της θεωρείται πως φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ με πρόχειρους υπολογισμούς.

Στην γραμμή 1 θα δημιουργηθεί διακλάδωση στο Θησείο, που θα φτάνει ως και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Μια ακόμα επέκταση που θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον είναι ο νέος υπόγειος κλάδο της γραμμής 1 Θησείο-ΚΠΙΣΝ. Είναι η περίφημη επέκταση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα διαθέτει σταθμούς σε ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ, ΠΛ.ΔΑΒΑΚΗ, ΛΟΦΟ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ και θα καταλήγει στο ΚΠΙΣΝ. Είναι μια σημαντική επέκταση για τα νότια προάστια, καθώς και για το ΚΠΙΣΝ, το οποίο παραμένει κατά κάποιον τρόπο «αποκομμένο» από τις γραμμές του Μετρό, με την κοντινότερη στάση να βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, 2,4 χιλιόμετρα μακριά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Θα επεκταθεί και η γραμμή 2, θα φτάνει έως και την Γλυφάδα

Η νότια επέκταση της γραμμής 2 ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΓΛΥΦΑΔΑ θα καλύψει τον Δήμο Γλυφάδας με τρεις σταθμούς: ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ, Γ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ και ΓΛΥΦΑΔΑ στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Αυτή η επέκταση φέρνει το μετρό της Αθήνας για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα καθώς το τέρμα θα απέχει μόλις 100 μέτρα από την παραλία της Γλυφάδας. Τέλος, οι νέες επεκτάσεις του Μετρό θα είναι πολύ κοντά στον νότιο πόλο της ανάπτυξης του Ελληνικού, ενισχύοντας έτσι την δραστηριότητα στην περιοχή.

Συνολικά θα υπάρχουν 117 σταθμοί Μετρό

Προς το παρόν, το Μετρό μαζί με την γραμμή 1 του ηλεκτρικού διαθέτουν συνολικά 67 στάσεις (71 μαζί με τις τέσσερις από κοινού στάσεις με τον σιδηρόδρομο προς αεροδρόμιο). Μετά την ολοκλήρωση της γραμμής 4, αλλά και όλων των επεκτάσεων, ο μελλοντικός αριθμός τους θα φτάσει τους 117 σταθμούς.